Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συνάντηση ΕΝΑΕ - Γ. Ντόλιου εν όψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο είχε σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της ΕΝΑΕ, μετά από αίτημα της Ενωσης, προκειμένου να τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας τα κυριότερα προβλήματα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων εν όψει και της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης».

«Όπως αναγνώρισε και ο υφυπουργός υπάρχουν προβλήματα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ήρθαμε να ζητήσουμε την επίλυσή τους. Το μέγιστο των προβλημάτων είναι η λειτουργία του θεσμού τους τελευταίους μήνες. Τα οικονομικά τα οποία κατατίθενται αυτή την στιγμή μετά από έλεγχο που κάναμε είναι επί το ''έλατον'' κατά 40% και ο θεσμός κινδυνεύει σε πλήρη απαξίωση κατά την επόμενη περίοδο», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.

Ο κ. Δράκος ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις στα ..........

προβλήματα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, διότι, όπως είπε, «οι πολίτες δεν θα εξυπηρετηθούν και αυτό μέσω οικονομικής κρίσης, μέσω γενικότερων προβλημάτων είναι ό,τι το χειρότερο μπορούμε να προσφέρουμε και αυτά, όπως είπε και ο υφυπουργός, δεν οφείλονται στον Καλλικράτη αλλά πολύ πιθανόν να προικοδοτήσουμε αρνητικά με αυτή την τακτική τον Καλλικράτη πριν καν αρχίσει την ζωή του και αυτό θα είναι ότι χειρότερο. Αντί να τον οπλίσουμε, να του δημιουργήσουμε αδυναμίες. Ελπίζουμε να καταβληθεί προσπάθεια για την άμεση επίλυσή τους».

Ερωτηθείς ποιά ειναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, απάντησε είναι, πρώτον, οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν και, δεύτερον, τα στελεχιακά προβλήματα και ενόψει της μεταφοράς ενός σημαντικού αριθμού προσωπικού στον καινούριο θεσμό ή στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερο λόγω των μεγάλων λειτουργικών αναγκών που υπάρχουν σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία όπως είναι της πολεοδομίας.

«Ζαχάρω: Η επόμενη μέρα»

O Kίμων Τσακίρης έφερε στο προσκήνιο τους κατοίκους της Ζαχάρως πριν τρία χρόνια, με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του «Sugar town: οι γαμπροί». Με χιούμορ και ευαισθησία είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στις αγροτικές περιοχές στην εξεύρεση συντρόφου.

Τώρα ο σκηνοθέτης επιστρέφει με τη .........

νέα του ταινία «Sugar town: the day after» (Ζαχάρω: Η επόμενη μέρα) καταγράφοντας τη ζωή των κατοίκων μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Τα δύο ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με ενιαίο εισιτήριο στον κινηματογράφο Δαναό, στις 2 Σεπτεμβρίου.

To δεύτερο ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη ακολουθεί την αισθητική και τους ρυθμούς ενός… γουέστερν. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού οι καμένες, ισοπεδωμένες εκτάσεις θυμίζουν το ερημικό τοπίο που συναντάμε στις ταινίες με τον Τζον Γουέιν. Άλλωστε λειτουργούμε με κανόνες άγριας δύσης, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Υπάρχει ένα καθεστώς ατιμωρησίας και ένα καθεστώς που αφήνει όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν μια κατάσταση να το κάνουν, επειδή απλά πολλά πράγματα δεν λειτουργούν.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με ένα μόνο άνθρωπο, αλλά έχει να κάνει με ένα σύστημα γενικότερα και τελικά βγάζει ένα στοιχείο μοναξιάς. Ότι έχουμε αφήσει στη μοίρα του έναν τόπο και έχουμε αφήσει στη μοίρα της την περιφέρεια, που λειτουργεί με κανόνες άγριας δύσης».

Κι όπως συμβαίνει στη μυθολογία του γουέστερν, υπάρχει πάντοτε ένας μοναχικός καουμπόι, ο οποίος δίνει τη μάχη, έστω κι αν γνωρίζει ότι δύσκολα θα βγει νικητής. Στην περίπτωση της Sugar town-Ζαχάρως, το πρόσωπο αυτό είναι ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος, ο ήρωας του χωριού. Πάλεψε με την πυρκαγιά σώζοντας πολλά σπίτια και παρά τις αντιξοότητες δηλώνει μπροστά στην κάμερα του ντοκιμαντέρ : «Ζούμε σε έναν καμένο τόπο, αλλά θα μείνω εδώ, θα επιβιώσω, έστω και μόνος μέσα στις στάχτες».

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες στο πρώτο ντοκιμαντέρ «Sugar town: Οι γαμπροί», κυριαρχούν στη δεύτερη ταινία. Στην πρώτη ιστορία της Sugar town, δέκα ήρωες, υπό την καθοδήγηση του δημάρχου ταξίδεψαν μέχρι τη Ρωσία για να γνωρίσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους. Στη δεύτερη περιπέτεια όμως οι νέοι πρωταγωνιστές αγωνίζονται να επιβιώσουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Στη «Sugar town: the day after» υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι άπληστοι: μετά την καταστροφή οι κάτοικοι προσπαθούν να επιλύσουν ένα δύσκολο γρίφο: πώς θα ορθοποδήσει η περιοχή, όταν κάποιοι επιχειρούν να επωφεληθούν από τα τραγικά γεγονότα; Ο Κίμων Τσακίρης ξετυλίγει τις διαμάχες γύρω από τον δημόσιο πλούτο και τις ωμές προσπάθειες για προσωπικό πλουτισμό.

Ο ίδιος προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τα συναισθηματικά φορτισμένα τηλεοπτικά ρεπορτάζ: «Πέρα από το συναίσθημα, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Ένα κομμάτι της πραγματικότητας που δεν έχει μόνο ως θέμα την εύκολη συγκίνηση. Η πραγματικότητα μπορεί να είναι τραγική, κωμική ή κωμικοτραγική, κάτι που βιώνουμε όλοι μας, ακόμα κι αν αυτό είναι στα καμένα. Προσπάθησα να φύγω από το πολιτικά ορθό κομμάτι που παρουσιάζεται στην τηλεόραση και να διηγηθώ μια διαφορετική ιστορία, προσπαθώντας να πάω λίγο βαθύτερα».

Η Ζαχάρω μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του σκηνοθέτη αντικατοπτρίζει ως ένα βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Άλλωστε έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι η κρίση δεν περιορίζεται στην οικονομία αλλά διαπερνά όλους τους θεσμούς, τραυματίζοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Από Παρασκευή 6 Αυγούστου θα παίζεται η "Ψυχή βαθιά" στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Με την ταινία "Ψυχή βαθιά"συνεχίζονται το τετραήμερο από Παρασκευή 6 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 9 Αυγούστου οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης.
Η ταινία θα προβληθεί στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ και γι αυτό φροντίστε όλοι εσείς που σκέφτεστε να την δείτε να είστε εκεί στην ώρα σας.

Η "Ψυχή Βαθιά" είναι Ελληνική ταινία που διαδραματίζεται στον εμφύλιο πόλεμο.

Πρωταγωνιστούν οι: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Γιώργος Αγγέλκος, Χρήστος Καρτέρης, Άννα Παρτσάνη, Βαγγέλης Μουρίκης κ.ά.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Υπόθεση:

1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι. Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών και ο Βλάσης 14, βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων.

Τσοπανόπουλα που γνωρίζουν καλά τα υψώματα, τα δάση, τα ποτάμια και τα περάσματα, τα δύο παιδιά χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, ο Ανέστης από τον ανθυπολοχαγό Τριαντάφυλλο του Εθνικού Στρατού και ο Βλάσης από τον Καπετάν Ντούλα του Δημοκρατικού Στρατού.

Μοιραία βρίσκονται με όπλο στο χέρι σε ομάδες που πολεμούν απέναντι και βάλλουν η μία εναντίον της άλλης. Στις τοποθεσίες Ψωριάρικα, Χαλασμένα Χωράφια, Μέγα Πλάι ζουν τη φωτιά του πολέμου, τις μάχες ανταρτών και φαντάρων σώμα με σώμα, τα πρόχειρα νοσοκομεία με σακατεμένους και ετοιμοθάνατους, την παράλογη καθημερινότητα του θανάτου, της βίας, της σύγχυσης, του πάθους, του τρόμου. Χουχλιάζοντας συνθηματικά σαν πουλιά καταφέρνουν να συναντηθούν κρυφά τρεις φορές.

Την τελευταία, ενώ οι Αμερικάνικες βόμβες Ναπάλμ καίνε ανθρώπους και δάση, ο μεγάλος προσπαθεί να πάρει τον μικρό αδερφό μαζί του. Ο Βλάσης όμως έχει γίνει πια πολυβολητής, αποκαλείται συναγωνιστής Φλόγας και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Γράμμου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER



ΠΑΣΟΚ «Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι» στην Τριφυλία

Μπήκε «το νερό στ’ αυλάκι» για το ΠΑΣΟΚ στην Τριφυλία εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Σε σύσκεψη που έγινε προχθές βράδυ στα Φιλιατρά, μεταξύ των υπεύθυνων στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής, αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής και μελών των συντονιστικών οργανώσεων, αποφασίστηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι διαδικασίες επιλογής υποψήφιου δημάρχου θα έχουν ολοκληρωθεί, με έναν εκ των Θ. Πετρόπουλου και Δ. Σωτηρόπουλου να τίθεται επικεφαλής.

Εκείνο, όμως, που έχει περισσότερη ...........

σημασία, είναι ότι και οι δύο διεκδικητές του χρίσματος δεσμεύτηκαν ότι θα σεβαστούν απολύτως το αποτέλεσμα και ο συνδυασμός που θα διεκδικήσει την ψήφο των Τριφύλιων θα είναι ενωμένος.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναβλήθηκε, τελικά, η χθεσινή προγραμματισμένη τοπική επιτροπή αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και η συνάντηση στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες με τα στελέχη της κεντρικής επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων.

Από Θάρρος

Κάλπη στην Τριφυλία μπάχαλο στην Πύλο

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… των προβλημάτων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία με την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, φαίνεται να είναι η κατάσταση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις των στελεχών, οπαδών και φίλων του κόμματος με την ανακοίνωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αντιπεριφερειάρχη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές των ..........

στελεχών της Ν.Δ. που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία της Μεσσηνίας η αδυναμία να υπάρξουν ενωτικά ψηφοδέλτια στους έξι νέους καλλικρατικούς Δήμους. Όπως εκτιμούν αρκετοί, δύσβατος εμφανίζεται ο δρόμος προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αφού σχεδόν σε όλους τους Δήμους υπάρχουν παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια που θα ζητήσουν την ψήφο των γαλάζιων οπαδών.

Αρχής γενομένης από το Δήμο Καλαμάτας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια τρομερή έκπληξη, ο σημερινός δήμαρχος Παν. Νίκας θα έχει ως αντίπαλό του τον Ν. Φωτέα, εκ των τοπικών υποστηρικτών της υποψηφιότητας του νυν προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Παράλληλα, άγνωστο είναι ακόμα το τι θα πράξει ο Ντίνος Τσερώνης.

Ο Δήμος με τα λιγότερα προβλήματα - μέχρι σήμερα τουλάχιστον - φαίνεται να είναι αυτός της Μεσσήνης, αφού τα όργανα του κόμματος καταλήγουν στη στήριξη του σημερινού δημάρχου Κ. Σπυρόπουλου, για τον οποίο δεν έχουν εκφραστεί ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. Βέβαια και εδώ υπάρχουν περισσότεροι από ένας ενδιαφερόμενοι, αλλά πληροφορίες λένε ότι οι επιλογές έχουν ήδη γίνει.

Εκεί που γίνεται της… κακομοίρας είναι στο νέο Δήμο Πύλου – Νέστορος, όπου τρεις υποψήφιοι (Γ. Χρονόπουλος, Δημ. Καφαντάρης και Θεοδ. Σαλαντής) φαίνεται να διεκδικούν ψήφους από την ίδια πηγή. Ενδεικτικές είναι, δε, οι δηλώσεις στο «Θ» τις προηγούμενες ημέρες του σημερινού δημάρχου Πύλου Γ. Χρονόπουλου, ως απάντηση στις πληροφορίες που ήθελαν το δήμαρχο Κορώνης να κερδίζει την επίσημη στήριξη του κόμματος,

ότι «είναι θεμιτό να θέλει ο καθένας να είναι υποψήφιος. Το θεωρώ πολύ βασικό να μην προσπαθεί να χρησιμοποιεί δεκανίκια που δεν είναι δικά του».

Στο νέο Δήμο Τριφυλίας φαίνεται να έχει επιλεγεί η λύση της κάλπης, για να δώσει απάντηση στην πληθώρα των υποψήφιων δημάρχων. Άγνωστο είναι, όμως, μόλις υπάρξει ετυμηγορία από την πλευρά της, ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι… χαμένοι της ιστορίας.

Τα προβλήματα δε λείπουν και στο Δήμο Οιχαλίας, όπου η σημερινή δήμαρχος Ελ. Αλειφέρη και ο επιχειρηματίας Φιλ. Μπάμης θα διεκδικήσουν την ψήφο κατά κύριο λόγο των νεοδημοκρατών της περιοχής.

Τέλος, για το Δήμο Δυτικής Μάνης, με τις υποψηφιότητες των Ι. Μαραμπέα και Δ. Γιαννημάρα εν όψει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει στη μη απόδοση στήριξης σε κανέναν, αφήνοντας έτσι την τοπική κοινωνία να αποφασίσει μόνη της για τον ικανότερο.

Από το Θάρρος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις, λόγω ολοκλήρωσης εργασιών κατασκευής των προσβάσεων στη σήραγγα της Στέρνας ισχύουν από σήμερα Τρίτη έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα γίνεται εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 135ο έως ........

το 136ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) και από το 136ο έως το 137ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τη λωρίδα στην οποία δεν εκτελούνται εργασίες.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρησκευτική Πανήγυρις στο Χαλαζώνι Φιλιατρών

Κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος



-

Προβολή Μεσσηνιακού Ελαιολάδου σε ξενοδοχεία - εστιατόρια

Επιστολή προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας για την προβολή του Μεσσηνιακού Ελαιόλαδου σε εστιατόρια και ξενοδοχεία απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητιρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος.

Στο κείμενο της επιστολής του ο κύριος Καραμπάτος αναφέρει ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς και των προσπαθειών του για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού – αγροτικού προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προτείνει στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Μεσσηνίας κατά ...........

την τρέχουσα τουριστική περίοδο να τοποθετήσουν τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας (φιάλες 250 ml) στα τραπέζια, έτσι ώστε οι πελάτες των ανωτέρω επιχειρήσεων, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της περιοχής μας, να έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν.

Τα πρώτα δείγματα θα σας παραδοθούν δωρεάν από τους Μεσσήνιους τυποποιητές με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα μπορείτε να προμηθευθείτε σε ειδικές τιμές υπερχονδρικής ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας.
Αγαπητοί Μεσσήνιοι επιχειρηματίες, πάρτε μέρος στη «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και συνδέστε την επιτυχή επιχειρηματική σας δραστηριότητα με το τοπικό συμφέρον. Δώστε το παρόν στη προσπάθεια διασύνδεσης του αγροτικού με το τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής σας Εταιρικής Ευθύνης και δημιουργείστε τις προϋποθέσεις για κοινωνική και οικονομική ευημερία των πολιτών της Μεσσηνίας.

Μην ξεχνάτε αυτό που μας δίδαξαν οι πατεράδες μας: “το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο”.
Επικοινωνήστε σήμερα με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας (τηλ. 27210 62200, 62222, αρμόδιοι κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, κα Ασπασία Σπύρη).

«Φάρμακο» ο ύπνος διάρκειας επτά ωρών

Λιγότερες ή περισσότερες ώρες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καρδιά

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος ή ακόμα και εγκεφαλικού έχουν όσοι κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες της ημέρας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, ενώ εξίσου επικίνδυνος μπορεί να αποβεί και ο ύπνος για περισσότερες από εννέα ώρες.

Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι τον .........

μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα άνω των 60 ετών που κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο τη νύχτα, καθώς έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες.

Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία που η μεγαλύτερη ή μικρότερη από επτά ώρες διάρκεια ύπνου επιδρά στο καρδιαγγειακό σύστημά του ανθρώπου.

Εκτιμούν, πάντως, ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τις μεταβολικές και ενδοκρινικές λειτουργίες, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος.

Εξάλλου, δεύτερη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι μια περιστασιακή δόση γερού ύπνου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αποτελεί καλό "φάρμακο" για όσους συνήθως κοιμούνται λίγο μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα.

Πάντως, Ακόμα και ένας ύπνος δέκα ωρών κατά περιόδους ίσως δεν είναι τελικά αρκετός για να αναπληρώσει πλήρως τον χαμένο ύπνο και να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες της χρόνιας έλλειψης ύπνου.

Από τον ΣΚΑΪ

Θεραπεύουν τον καρκίνο με ιό του έρπη

Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη και θεράπευσαν άτομα που έπασχαν από καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Ο μεταλλαγμένος ιός επιτέθηκε και σκότωσε τα καρκινικά κύτταρα.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε 17 ασθενείς σε νοσοκομείο του Λονδίνου και έδειξε ότι η χρήση του ιού, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία και της ακτινοθεραπεία, κατέστρεψε τους όγκους στους περισσότερους ασθενείς.

Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα ..........

καρκινικά κύτταρα, πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό τους και τα εξοντώνει από τον πυρήνα τους.

Ο ιός έχει προγραμματιστεί να παράγει μια πρωτεΐνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές, από το Ίδρυμα Αντικαρκινικών Ερευνών του Λονδίνου, ανέφεραν ότι άρχισαν επίσης κλινικές δοκιμές σε ασθενείς που πάσχουν και από άλλα είδη καρκίνου, όπως του δέρματος.

Η κλινική δοκιμή έδειξε ότι και οι 17 ασθενείς στους οποίους εισήλθε ο ιός του έρπη, μαζί με την κλασική αντικαρκινική θεραπεία, κατά 93% δεν εμφάνισαν κανένα ίχνος καρκίνου μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

Δύο χρόνια μετά, οκτώ στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 82%) δεν είχαν υποτροπή, ενώ μόνο δύο επανεμφάνισαν καρκίνο.

Συγκριτικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 35% - 55% των ασθενών που ακολουθούν την κλασική αντικαρκινική θεραπεία (χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία), χωρίς τη βοήθεια του ιού του έρπη, επανεμφανίζουν καρκινικούς όγκους μετά από δύο χρόνια, συνεπώς η νέα μέθοδος φαίνεται να έχει σαφή ευεργετικά αποτελέσματα.

Προσφυγή κατά του «Καλλικράτη» στο ΣτΕ

Admin Team: Κύριε Δήμαρχε των Φιλιατρών το παρακάτω δημοσίευμα νομίζουμε ότι σας ενδιαφέρει.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης και 18 κάτοικοι του Δήμου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός, αντίθετος στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο «Καλλικράτης».

Ο «Καλλικράτης» προβλέπει την κατάργηση ........

του εν λόγω Δήμου και την ενσωμάτωσή του στο Δήμο Λαγκαδά, μαζί με τους Δήμους Λαχανά, Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βερτίσκου.

Ο Δήμος Σοχού υποστηρίζει ότι ο Ν. 3852/2010 είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος, καθώς οι καταργήσεις και ενσωματώσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα έγιναν με τον ίδιο το νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων διοικητικών οργάνων.

Με τον τρόπο αυτό όμως, δεν έχουν την δυνατότητα οι θιγόμενοι Δήμοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και να ζητήσουν δικαστική προστασία και έλεγχο της νομιμότητας των συνενώσεων, καθώς ευθέως ο Ν. 3852/2010 δεν μπορεί να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείς, παρά μόνο αποφάσεις (υπουργικές, νομαρχιακές, κ.λ.π.) που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του εν λόγω νόμου.

Παράλληλα, ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δήμου Σοχού, είναι αντίθετος και στο άρθρο 102 του Συντάγματος που προστατεύει και καθορίζει τη διαχείριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην προσφυγή του Δήμου Σοχού, ο Ν. 3852/2010 είναι αντίθετος και στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λισσαβόνας οι οποίες προστατεύουν τις ορεινές περιοχές από την ερήμωση και την φτώχεια και εξασφαλίζουν την ανάπτυξή τους.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Παράταση προθεσμίας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

Παράταση έως 6 Αυγούστου στην προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) χωρίς την επιβολή κυρώσεων, μέσω διαδικτύου ή με κατάθεση μαγνητικών μέσων (για Κανονικές 01 και Συμπληρωματικές 04 Α.Π.Δ.) δίνει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, .........

η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναγνωρίζει τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στη διαδικασία προσαρμογής τους στο νέο τρόπο υποβολής των ΑΠΔ που διενεργείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Από Ναυτεμπορική

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η εκμετάλλευση των ελαιοπαραγωγών από τα σουπερμάρκετ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στις 12 Ιουλίου 2010, οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούσαν να αγοράζουν το ελαιόλαδο έως και 45% φθηνότερα, ποσόν που πηγαίνει κατευθείαν στις τσέπες των ιδιοκτητών των σουπερμάρκετ. Από τα 2,30 ευρώ το κιλό που πουλάει ο παραγωγός, η τιμή στο ράφι των πολυεθνικών κολοσσών ανεβαίνει μέχρι και στα 5,20 ευρώ το λίτρο (0,917 του κιλού), αυξάνοντας τα κέρδη των επιχειρηματιών κατακόρυφα και αφήνοντας ψίχουλα στους αγρότες και άδειες τσέπες στους καταναλωτές.

Μάλιστα, σε δύο αλυσίδες σουπερμάρκετ, η τιμή του ελαιολάδου αυξάνεται στη μία περίπτωση κατά 35,25% και στη δεύτερη κατά 43,76% σε σχέση με την τιμή του προμηθευτή. Στο «πλαίσιο συνεργασίας» που έχει υπογραφεί μεταξύ ιδιοκτητών σουπερμάρκετ και ελαιοπαραγωγών, μόνο και μόνο για να παραχωρηθεί χώρος στα ράφια για τα συγκεκριμένα προϊόντα, τα σουπερμάρκετ ζητούν περίπου 18% επί του τζίρου, ενώ για πρόσθετη προβολή περίπου 10%. Σύμφωνα δε με τις εταιρείες ελαιολάδου, οι ..........

προωθητικές ενέργειες που χρεώνουν τόσο ακριβά τα σουπερμάρκετ δεν πραγματοποιούνται σχεδόν ποτέ.

Όπως επισημαίνεται, το μικτό κέρδος των ελαιοπαραγωγικών εταιρειών δεν ξεπερνά το 7%. Για το θέμα είναι ενημερωμένος και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Κομνηνός, ο οποίος επισήμανε ότι «οι συμφωνίες είναι καταχρηστικές και ότι ήδη είναι σε εξέλιξη διαβούλευση για το θέμα. Αυτή η πρακτική με τις προωθητικές ενέργειες πρέπει να περιοριστεί, όχι μόνο για να πέσουν οι τιμές αλλά και για να μη δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους να παραπλανούν τους καταναλωτές. Μέχρι 25% κέρδος στο σουπερμάρκετ ενδεχομένως να είναι μέσα στα όρια. Από κει και πέρα όμως το 30-40% συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης του λιανέμπορου έναντι του προμηθευτή». Η τιμή λοιπόν ξεκινά από τον παραγωγό στα 2,3 ευρώ το κιλό. Με 10% επιβαρύνεται από το ελαιοτριβείο και με άλλο τόσο από την ένωση ή τον ιδιώτη που θα κάνει το φιλτράρισμα και τη συσκευασία. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να πέσει η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής ένα από τα βασικά είδη διατροφής, που μάλιστα είναι και το βασικό εγχώριο προϊόν, το ελαιόλαδο;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την αρτιότερη λειτουργία της εγχώριας αγοράς ελαιόλαδου και να αποκλείσει τη λειτουργία αυτού του ιδιόμορφου «καρτέλ» που λειτουργεί εκβιαστικά προς τους ελαιοπαραγωγούς;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου μετά από τις σχετικές καταγγελίες, την αδικαιολόγητη τιμολόγηση που διατυπώνεται και στο Παρατηρητήριο Τιμών Καταναλωτή και την παραδοχή ότι η στάση αυτή συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης του λιανέμπορου έναντι του προμηθευτή;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ταυτοποιήθηκε το 95% των καρτοκινητών. Διορία έξι μηνών για τα αδήλωτα.

Περίπου το 95% των ενεργών συνδρομητών καρτοκινητής ταυτοποιήθηκε μέχρι τις 30 Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Το 80% των συνδρομητών προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

Από την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουλίου, ..........

σε όσα καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν δεν μπορούν πλέον να το χρησιμοποιήσουν, δηλαδή να πραγματοποιήσουν ή να δεχτούν καμία κλήση, να στείλουν ή να δεχθούν γραπτό μήνυμα, καθώς και να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

Όσοι συνδρομητές έχασαν την προθεσμία της ταυτοποίησης δε σημαίνει ότι χάνουν απαραίτητα και τον αριθμό τους. Έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, έως τις 30 Ιανουαρίου 2011, να περάσουν από τα κατά τόπους καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης των εταιρειών, να δηλώσουν, ακόμη και εκπρόθεσμα τα στοιχεία τους και να επανασυνδεθεί το κινητό και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί τυχόν υπόλοιπο που υπήρχε διαθέσιμο πριν από την φραγή, ενώ διατηρείται και το νούμερό.

Για να ταυτοποιήσει κάποιος το κινητό του θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Έλεγχο σε κινέζικα καταστήματα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ελέγχους νομιμότητας σε κινέζικα καταστήματα ζητά με επιστολή του προς του αρμόδιους φορείς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κύριος Γιώργος Καραμπάτος.
Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζητά από τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν την νομιμότητα λειτουργίας των καταστημάτων και αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την άδεια λειτουργίας αλλοδαπής επιχείρησης στην Ελλάδα και εάν νομίμως λειτουργούν τα καταστήματα - υποκαταστήματα στη Μεσσηνία.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κυρίου Καραμπάτου.

Αγαπητοί κύριοι,
Αναφορικά με το παραπάνω θέμα θέλουμε να σας παρακαλέσουμε θερμά όπως προβείτε άμεσα σε έλεγχο νομιμότητας των Κινέζικων καταστημάτων που λειτουργούν σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά, όπως αυτά φαίνονται από τις ταμειακές αποδείξεις που σας στέλνουμε συνημμένα σε φωτοτυπία.
Θα πρέπει να ελεγθεί στην έδρα του καταστήματος, εάν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι σχετικοί νόμοι του Κράτους, για την άδεια λειτουργίας αλλοδαπής επιχείρησης στην Ελλάδα και εάν νομίμως λειτουργούν τα καταστήματα - υποκαταστήματα στη Μεσσηνία.
Επίσης, θα πρέπει εφόσον λειτουργούν νόμιμα να υποχρεωθούν να τηρήσουν το νόμιμο ωράριο λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.