Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συντριβή ελικοπτέρου. Δυο οι νεκροί

Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου, σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατέπεσε στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων κατά τη διαδικασία ελέγχου και δοκιμών μετά από τεχνική επιθεώρηση.

Το ελικόπτερο πετούσε σε ύψος περίπου 3.000 ποδών, όταν -όπως φαίνεται- παρουσιάστηκε πρόβλημα που οδήγησε σε ανεξέλεγκτη πτήση και συντριβή.

Κατά την πρόσκρουση το ελικόπτερο .........

πήρε φωτιά και αμέσως συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν τη διαδικασία απεγκλωβισμού. Μέχρι στιγμής το ΓΕΣ δεν έχει αναφέρει επισήμως κάτι για την τύχη των πιλότων. Εντούτοις, πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι είναι νεκροί.

Από τα ΝΕΑ

«Λουκέτο» σε επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ

«Λουκέτα» έρχονται από το φθινόπωρο για όσες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις –συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ- δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε χθες, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά θα πρέπει να κλείσουν όσες επιχειρήσεις οφείλουν χρήματα στο ΙΚΑ και αρνηθούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Τόνισε μάλιστα ότι καμία ειδική μεταχείριση δεν .......

θα υπάρξει για τις ΔΕΚΟ. «Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν και αυτές, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εξαιρέσεις και να συμμετέχει το ίδιο το κράτος στο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο τα λεγόμενά του.

Πάντως, ο υπουργός δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι οι συνεχείς ρυθμίσεις οφειλών, αποτελούν και αυτές μέρος του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν 800.000 εισφοροδιαφεύγοντες.

Σημείωσε ωστόσο ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης επιτρέπουν σε όλες τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς μειώνουν στο 80% τις προσαυξήσεις, ενώ δεν προβλέπεται και υποχρέωση προκαταβολής.

Από την Ναυτεμπορική

Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση ταξιδιωτών από τα λιμάνια του λεκανοπεδίου, εν όψει της μαζικής εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου.

Για απόψε έχουν προγραμματιστεί αναχωρήσεις 34 δρομολογίων από τον Πειραιά, 18 δρομολογίων από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Μέσω του πειραϊκού λιμανιού, που κατά κανόνα δέχεται τον κυριότερο όγκο των ταξιδιωτών, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν 56.156 επιβάτες.

Η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης αναμένεται ........

με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένης της τρέχουσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Μείωση 2% στη διακίνηση επιβατών το δ’ τρίμηνο 2009

Εξάλλου, μείωση 2% σημείωσε η διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια το δ΄ τρίμηνο 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του δ΄ τριμήνου 2008, έναντι μείωσης 3,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.

Συνολικά, το δ΄ τρίμηνο πέρυσι διακινήθηκαν στα ελληνικά λιμάνια 7.452.700 άτομα, από τα οποία τα 7.121.000 άτομα ήταν επιβάτες εσωτερικού και τα 331.700 άτομα ήταν επιβάτες εξωτερικού.

Επίσης, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το δ΄ τρίμηνο 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του δ΄ τριμήνου 2008 παρουσίασε μείωση 15,1 %, έναντι μείωσης 5,2 % που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΔΕΔΥ: «Η απογραφή διαψεύδει μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

«Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 - 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων. Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.

«Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία. Συγκεκριμένα:

- Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.

- Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ξερίζωμα...

των λογικών περί κράτους - λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.

- Στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εκσυγχρονισμό μέσων και διαρκή εκπαίδευση, ανανέωση δυναμικού και δυνατοτήτων, αξιοκρατία» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
Κέρδος online 30/7/2010 12:36

Στους 768.009 οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στους 768.009 ανέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απογραφής. Ωστόσο, όπως τονίζεται, τα στοιχεία είναι κατά δήλωση και κατά συνέπεια μπορεί να εμφανίζουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τα πραγματικά.

Ακόμη, μπορεί να έχουν απογραφεί, από παρανόηση ή σκόπιμα, άνθρωποι που δεν έιχαν υποχρέωση να απογραφούν (π.χ. συνταξιούχοι του Δημοσίου, συμβασιούχοι των οποίων η σύμβαση έχει λήξει, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ). Ακόμη μπορεί να μην έχουν απογραφεί, από παρανόηση, λόγω προβλήματος ή από αντίδραση αμειβόμενοι που είχαν την υπόχρεωση να απογραφούν (π.χ. αμειβόμενοι από ειδικούς λογαριασμούς, υπάλληλοι...

που απουσίαζαν σε άδεια, περίπτωση υπαλλήλου που δεν ήθελε να απογραφεί λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων).
Αναλυτικά με βάση τα στοιχεία της απογραφής που διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, από τους 768.009 δημοσίους υπαλλήλους, οι 258.280 είναι ηλικίας 40 έως 50 ετών, οι 205.277 είναι ηλικίας 30 έως 40 ετών, 168.958 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50 έως 60 ετών, 43.743 είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, 86.246 είναι ηλικίας 20 έως 30 ετών και τέλος 4.174 είναι κάτω των 20 ετών.

Ποσοστό 39% των δημοσίων υπαλλήλων ή 300.905 άτομα είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, το 28% είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 10% ανήκει στην κατηγορία ειδικών θέσεων.

Ποσοστό 54% των δημοσίων υπαλλήλων είναι άνδρες.

Η απογραφή έδειξε επίσης ότι το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί, δημόσιοι λειτουργοί και το 7% είναι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Ορισμένου χρόνου είναι ποσοστό 6%, ή 44.811 άτομα, ενώ οι συμβασιούχοι έργου καλύπτουν ποσοστό 2% ή 14.345 άτομα.

Κέρδος online 30/7/2010 11:31

Ανάπτυξη 13% με την απελευθέρωση των αγορών

Να προχωρήσει η απελευθέρωση των αγορών χωρίς καμία καθυστέρηση, ζήτησε χθες ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί σε βάθος χρόνου να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Την επόμενη πενταετία η αύξηση μπορεί να φτάσει το 10% του ΑΕΠ, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, δηλαδή τα 23-25 δισ. ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, οι ρυθμίσεις που καθιστούν την αγορά εργασίας πιο ελαστική θα προκαλέσουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5%.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, σήμερα φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί αρκετά, αν και επ’ ουδενί επιτρέπεται ή δικαιολογείται εφησυχασμός. Κίνδυνοι εκτροπής ελλοχεύουν πολλοί και η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών θα αργήσει αρκετά να αποκατασταθεί, επισήμανε χαρακτηριστικά ο ομιλητής. Στη συνέχεια έκφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων είναι σημαντικά χαμηλότερος του στόχου (7% έναντι 13,5%), επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτό τον τομέα, αφού δεν είναι εφικτό να επαναληφθεί και του χρόνου η φετινή εντυπωσιακή μείωση των δαπανών.

Ασφαλιστικό
«Σημαντική τομή» χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με το ΙΟΒΕ το 2060 οι συντάξεις θα είναι το 15% του ΑΕΠ (κοντά στο μέσο όρο της Ευρωζώνης), ενώ χωρίς τη μεταρρύθμιση θα έφταναν στο 24% προκαλώντας έκρηξη του δημοσίου χρέους.

Για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι πέρα από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και στη φορολογία, αποφασιστικός παράγοντας θα είναι και η έλευση ξένων τραπεζών στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Γραμματίδης, τόνισε ότι το έργο της κυβέρνησης είναι θετικό, ενώ θετική χαρακτήρισε και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέο πλέγμα δρομολογίων στη γραμμή Κόρινθος-Άργος και Ναύπλιο-Τρίπολη από 1 Αυγούστου

Την έναρξη του νέου και ενισχυμένου πλέγματος δρομολογίων στη γραμμή Κόρινθος - Άργος και Ναύπλιο - Τρίπολη ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το νέο πλέγμα δρομολογίων θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010. Συνολικά το δρομολόγιο Αθήνα-Ναύπλιο (με μετεπιβίβαση από τον προαστιακό Αθήνας) μειώνεται στις 2 ώρες και 7 λεπτά, ενώ το Αθήνα-Τρίπολη (με μετεπιβίβαση από τον προαστιακό Αθήνας) μειώνεται στις 2 ώρες και 57 λεπτά. Βελτιώσεις σημειώνονται και στα επιμέρους...


δρομολόγια: Κόρινθος - Άργος (45'), Άργος-Ναύπλιο (10') και Άργος-Τρίπολη (58').

Εκτός ενισχύσεων τα φωτοβολταϊκά

Εκτός του νέου αναπτυξιακού νόμου τίθενται τα επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ αναμένεται να εξαιρεθούν και τα αιολικά συστήματα μέχρι ορισμένης ισχύος, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την εξαίρεση των φωτοβολταϊκών και των αιολικών συστημάτων από τον υπό κατάθεση αναπτυξιακό νόμο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι επιτυγχάνουν υψηλές τιμές και κατά συνέπεια «δεν χρειάζεται πρόσθετη επιδότηση».

Η υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα εξαιρεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο τα σχέδια που αφορούν στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών (πάνελ) για φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και πυλώνων για τις ανεμογεννήτριες. Επίσης, ανακοίνωσε...


ότι, από τα 3.163 επενδυτικά σχέδια του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, που εκκρεμούν προς αξιολόγηση, περισσότερα από 2.000 αφορούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Σημειώνεται ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα στο Διαδίκτυο και θα ενταχθεί προς επεξεργασία στο β' θερινό τμήμα του κοινοβουλίου, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Λόλω λάθους βάλαμε το πρωί τα χθεσινά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Τα παρακάτω πρωτοσέλιδα αντικαταστάθηκαν με τα σωστά (σημερινά). Η ομάδα μας σας ζητάει συγνώμη για την ανωμαλία που δημιουργήθηκε.