Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μετά τις γιορτές το ν/σχ για τα κλειστά επαγγέλματα

Μετά τις γιορτές αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, θέμα που συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων θα γίνει σε δύο φάσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου.

Η όλη διαδικασία αφορά περίπου 150 επαγγέλματα. Σε πρώτη φάση αναμένεται το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων των δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ορκωτών λογιστών, γεωτεχνικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και οδοντιάτρων.

Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε ..........

τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να φέρει νομοσχέδια για τα θέματα επί των οποίων ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο (αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, σχέδιο δράσης αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων, κλειστά επαγγέλματα και ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων).

Με εν λόγω νομοσχέδια, ειδικά για τα κλειστά επαγγέλματα, το υπουργείο Οικονομικών, θα θέσει το οριζόντιο πλαίσιο και ο κάθε υπουργός θα εξειδικεύει στον τομέα του.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μια σειρά νομοσχεδίων αφορούν σε μεγάλες αλλαγές και γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση τόσο με τους ενδιαφερόμενους φορείς όσο και με την κοινωνία.

Τα σχετικά νομοσχέδια θα κατατεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου και στο ενδιάμεσο θα υπάρξει διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπογραμμίστηκε ότι η διαβούλευση πρέπει να είναι ουσιαστική και η ενημέρωση να καλύπτει τόσο τους ενδιαφερόμενους φορείς όσο και τους υπουργούς στις αρμοδιότητες των οποίων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν κλειστά επαγγέλματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο μεγάλο όγκο νομοθετικού έργου, το οποίο πρέπει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημείωσε παράλληλα ότι εξίσου σημαντική με την ψήφιση των νόμων, είναι και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, εκτός των κλειστών επαγγελμάτων, ήταν το σχέδιο νόμου περί ταχυδρομικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε και το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.