Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για τις προσλήψεις που έγιναν στην ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ζητήματα αξιοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης στις προσλήψεις που έγιναν στην ΕΑΣ Μεσσηνίας θέτει με επιστολή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο Νίκος Σαρδέλης.

Στην επιστολή του ο κ. Σαρδέλης αναφέρει τα εξής:


«Την Παρασκευή 26-11-2010 στο Δ.Σ. της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας μεταξύ των άλλων θεμάτων υπήρχε και θέμα “λήξη δοκιμαστικής υπηρεσίας“ (θέμα 4ον) πέντε υπαλλήλων.
Οι τέσσερις πρώτοι είχαν προσληφθεί τον Ιανουάριο 2009 και ο πέμπτος τον Απρίλιο 2008. Για τους τρεις πρώτους αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία μονιμοποίηση.
Για τον τέταρτο, που είναι γιος του αντιπροέδρου της Ε.Α.Σ., η ψηφοφορία ήταν έξι (6) υπέρ, 6 (κατά) και ένας (1) “παρών“.
Τότε ανακάλυψαν και αποφάνθηκαν οι κύριοι, πρόεδρος Δ.Σ., γενικός διευθυντής και νομικός σύμβουλος ότι ο εκπρόσωπος εργαζομένων δεν έχει δικαίωμα ψήφου “διότι λέει σήμερα γίνεται η πρόσληψη και στις προσλήψεις δεν έχει ψήφο“. Οταν δεν τους βγαίνουν “τα κουκιά“ τότε νομοθετούν και βαφτίζουν τις μονιμοποιήσεις προσλήψεις. Βέβαια η πρόσκληση του Δ.Σ. τους εκθέτει γιατί αναφέρει “λήξη δοκιμαστικής υπηρεσίας“.

Για τον πέμπτο εργαζόμενο φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο καθεστώς (ΚΥΑ 52800/2-10-2006 και του άρθρου 17). Διότι έχει υποστεί δύο φορές “δοκιμαστική υπηρεσία“ αφού εργάζεται συνεχώς δύο χρόνια και εννέα μήνες, είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και είναι ο μόνος από τους πέντε που προσελήφθη κατόπιν προκηρύξεως αλλά, παρ‘ όλα αυτά, το θέμα της μονιμοποίησής του αναβλήθηκε με απόφαση του προέδρου χωρίς ψηφοφορία.
Σημειωτέον ότι εργάζεται στο ίδιο υποκατάστημα (Κυπαρισσίας) που εργάζεται και ο γιος του αντιπροέδρου και έχει την ίδια θετική εισήγηση από τον διευθυντή του.
Αυτή είναι η αξιοκρατία, η ισονομία και η δικαιοσύνη που επικρατεί σήμερα στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και δημιουργεί εργαζόμενους τριών ταχυτήτων μιας και εκτός των παραπάνω η μια μονιμοποίηση έγινε με μισθό πολύ πάνω από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.