Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μπατάρισε φορτηγό πλοίο με μελαμίνη στο Μάραθο

Μπαταρισμένο λόγω μετατόπισης φορτίου αγκυροβόλησε μεταξύ Μαράθου και νήσου Πρώτης, τα ξημερώματα της Παρασκευής, το φορτηγό πλοίο "Αννα Κ." σημαίας Μολδαβίας, το οποίο μεταφέρει μελαμίνη. Το μήκους 105 μέτρων φορτηγό πλοίο στο σημείο αυτό βρήκε ασφαλές καταφύγιο, έχοντας αυτή τη στιγμή αριστερή κλίση 18 μοιρών λόγω μετατόπισης του φορτίου του, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στα ανοιχτά.
Το καράβι, που έχει 15μελές πλήρωμα -στο οποίο δεν υπάρχει κανένας Ελληνας- και Αλβανό πλοίαρχο, είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Αλβανία φορτωμένο μελαμίνη σε παλέτες.

Λόγω της φουρτούνας έγινε μετατόπιση ...........

του φορτίου, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Ετσι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, περίπου στη 1.30 με 2, αγκυροβόλησε στο συγκεκριμένο σημείο μεταξύ Μαράθου και Πρώτης, που είναι απάνεμο, προσπαθώντας να αποφύγει τα χειρότερα - αφού εκείνη την ώρα η κλίση του ήταν ακόμη μεγαλύτερη κι έφτανε τις 25 μοίρες.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η λιμενική αρχή Πύλου η οποία προσέτρεξε προς βοήθεια στην περιοχή, έχοντας φυσικά και μέλημά της να αποφευχθεί η παραμικρή μόλυνση της θάλασσας. Τελικά μετά την αυτοψία που έγινε και από εμπειρογνώμονες χθες το μεσημέρι, αποφασίστηκε να γίνει η ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Πύλου προκειμένου να δέσει, να ξεφορτώσει, κι έπειτα να φορτωθεί από την αρχή το φορτίο με ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό κλήθηκε ρυμουλκό, το οποίο αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή χθες τις πρώτες βραδινές ώρες από το λιμάνι του Κατάκολου, ενώ σε επιφυλακή βρισκόταν χθες και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.