Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Βουλευτές... υπό παρακολούθηση στη ΝΔ

Το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» «παίζουν» τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της Ρηγίλλης και οι βουλευτές της ΝΔ που ανήκουν στον «κύκλο» των τακτικών συνομιλητών της κ. Ντ. Μπακογιάννη. Μπορεί επισήμως οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να ταυτίζουν -μέσω επιθέσεων στην πρώην υπουργό Εξωτερικών που χθες κλιμακώθηκαν- το νέο κόμμα με την κυβέρνηση και να δηλώνουν ότι «δεν έχει τύχη το όλο εγχείρημα», αλλά στο παρασκήνιο η αγωνία τους για ενδεχόμενες αποχωρήσεις βουλευτών είναι έκδηλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο ...........

γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο κ. Κ. Τασούλας, όσο και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, παρακολουθούν στενά τις κινήσεις επίφοβων προς αποχώρηση βουλευτών, ενώ ταυτόχρονα βολιδοσκοπούν τις προθέσεις εκείνων που θεωρούν ότι βρίσκονται στο μεταίχμιο. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες έγινε δεκτό το αίτημα για συνάντηση με τον κ. Αντ. Σαμαρά, που είχε υποβάλει προ ημερών, ο κ. Θ. Γιαννόπουλος, ο οποίος σήμερα θα μεταβεί στη Ρηγίλλης. Οπως ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός σημειώνει, που συνομιλεί με την κ. Μπακογιάννη, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να μετακινηθεί από τη ΝΔ, αυτή η συνάντηση θα αφορά το κυβερνητικό σχέδιο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Υπό... παρακολούθηση τελεί και ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, ο οποίος χθες πήρε σαφείς αποστάσεις από την επίσημη «γραμμή» της ΝΔ, λέγοντας ότι η κοινωνία θα αποφασίσει για το μέλλον του νέου κόμματος. «Οσοι λένε ότι είναι απολύτως απαραίτητο ή ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη ύπαρξης νέου πολιτικού φορέα, νομίζω ότι τους διακατέχει η βιασύνη κι όχι η ευθύτητα, ούτε η κρίση η σωστή. Ο κόσμος και η κοινωνία είναι αυτή που επιβεβαιώνει ή απορρίπτει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες», τόνισε (ρ/ς «ΝΕΤ»).

Το «παρών»

Ανάλογο, τέλος, είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά τον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κ. Καραγκούνη, ο οποίος δήλωσε μεν το βράδυ του Σαββάτου ότι «είναι και παραμένει στη ΝΔ», αλλά την επομένη έδωσε δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση ίδρυσης του νέου κόμματος ο πατέρας του, Ανδρέας.

Από την πλευρά της η κ. Ντ. Μπακογιάννη επέμεινε και χθες στην ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση, αλλά διευκρίνισε ότι δεν εννοεί απαραίτητα κυβερνητική συμμαχία.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια, αφού επεσήμανε ότι το κόμμα της «κήρυξε τον πόλεμο στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία», πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση και όχι η κυβερνητική συμμαχία για την οικονομία που δεν πάει καλά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Αντ. Σαμαράς προς δημάρχους: Βοηθήστε τους πολίτες

Την ανάγκη να σταθούν δίπλα στους πολίτες, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς μιλώντας στους δημάρχους που εξελέγησαν με τη «σημαία» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι πρέπει να φανούν χρήσιμοι στους πολίτες σε θέματα κοινωνικής προστασίας, να τους βοηθήσουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ανεργίας, της ανέχειας, της ακρίβειας, της μείωσης των εισοδημάτων, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά το νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση, επέμεινε ότι υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα σημείωσε απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες «τοπικούς άρχοντες» ότι η θητεία τους θα περάσει μέσα από τις συμπληγάδες της πολιτικής του μνημονίου και του «Καλλικράτη». «Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «με την πολιτική της έχει προδιαγράψει για όλους εσάς τους εκλεγμένους δημάρχους μία πολύ δύσκολη διαδρομή. Θα κληθείτε να εφαρμόσετε τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, που προέρχεται από τη νομοθέτηση του «Καλλικράτη», που έγινε με τρόπο ανεύθυνο και πρόχειρο, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και χωρίς τις απαραίτητες δομές».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.