Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το νέο Λύκειο Φιλιατρών

Το τεχνικό μέρος και το σύνολο των αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων που απαιτείται για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ για το έργο «Αποπεράτωση κατασκευής Λυκείου Φιλιατρών-οικοδομικές και Η/Μ εργασίες», προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ, αξιολογήθηκε θετικά από την διαχειριστική αρχή της Γ. Γραμματείας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σήμερα, Τετάρτη 01/09, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης της πράξης του προαναφερόμενου έργου, το οποίο θα αποσταλεί στην Περιφέρεια, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση ένταξής του στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια, από την ομάδα Γ΄ της ..........

Διαχειριστικής Αρχής, θα ελεγχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να εκδοθεί και η έγκριση του Περιφερειάρχη για την δημοπράτηση του έργου.
Το εν λόγω έργο αφορά την ολοκλήρωση ενός διώροφου κτηρίου, συνολικού εμβαδού 1.862 τμ (931 ο κάθε όροφος), όπου θα περιλαμβάνει 8 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ξένων γλωσσών, 1 εργαστήριο τεχνολογίας, 1 εργαστήριο φυσικοχημείας και ένα εργαστήριο πληροφορικής καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ με κερκίδες.

Για το εν λόγω θέμα, ο κ. Νομάρχης, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε τα εξής:
«Πρέπει να σας πω ότι εντάχθηκε το Λύκειο Φιλιατρών στο ΕΣΠΑ, πήραμε την πρώτη έγκριση 2,7 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί το Λύκειο Φιλιατρών, που είναι στα μπετά με χρηματοδότηση μέχρι τώρα της Ν.ΑΜ. και πολύ σύντομα θα έχουμε την έγκριση για να προβούμε στην προκήρυξη ανάδειξης αναδόχου για να αρχίσουν οι εργασίες.
Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καθυστέρηση από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεύτερον ότι θα πάρουμε γρήγορα την έγκριση από την κεντρική διαχειριστική αρχή προκειμένου να προβούμε στην προκήρυξη του έργου».

12 σχόλια:

  1. Τόσα χρόνια καθυστέρησης με το λύκειο Κε Δράκο....
    Τι έγινε ξαφνικά???
    Αλλα ξεχασα. Εκλογές έρχονται, τα κουκιά δεν σας βγαίνουν για περιφερειάρχης..... θυμηθήκατε το λύκειο για κανα επιπλέον ψηφαλάκι.

    Θα φτιάξετε μέσα σε δυο μήνες και το δημοπρατήριο στα Φιλιατρά??
    Και αυτό ήταν εξαγγελία σας πριν 4 χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pesta kai sto dhmarxo pou tosa xronia den to eixe entaksei oute sto trito koinotiko plaisio sthrikshs!an to eixe praksei twra tha htan etoimo alla eixan sumbei alla tote me enan o opoios pethane kai den tous edwse alla lefta....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή έχουμε ξαναασχοληθεί με αυτό το θέμα, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό, πως υπάρχουν διαδικασίες και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ .Το σημαντικό για έναν τόπο είναι να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την ανάπτυξή του και να δουλεύουν γι αυτό,όπως έγινε γι αυτό το έργο, το οποίο η διαχειριστική αρχή αφού αξιολόγησε όλα τα δικαιολογητικά, το ενέταξε στο ΕΣΠΑ.Μεγάλη επιτυχία για την οποία έπρεπε να ακουστούν μπράβο και όχι φωνές δυσπιστίας.Τώρα για κουκιά ...κ.λ.π. καλό είναι φίλοι μου να περιμένουμε τους πολίτες να πάρουν τις αποφάσεις τους,με κριτήριο το έργο και την προσφορά του κάθε ένα από εμάς, είτε βρισκόμαστε στην πλειοψηφία, είτε στη μειοψηφία.Εξ΄άλλου οι εκλογές έρχονται και πολύ σύντομα θα ξέρουμε! ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
    Νομαρχ.Σύμβουλος -Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς δεν θα σας απαντήσουμε αγαπητή Κα Μπουζα.
    Το γράψαμε στο πρώτο σχόλιο μας.
    Θα αφήσουμε τους αναγνώστες μας να απαντήσουν. Όσοι θέλουν δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οτι κοντεψε να χαλασει απο την υγρασια τρα χρονια τωρα το μπετον του νεου Λυκειου,δεν ειναι καθολου θεμα για την κυρια Μπούζα,και για να ενημερωθει ο λαος των Φιλιατρων , σας αναφερω οτι το νεο Λυκειο απασχολησε το νεο περεφεριακο Διευθυντη Εκπ/σης Πελλοπονησου κυριο Π.Μισθό ,κι απο κει δρομολογηθηκε η λυση του προβλήματος ,ο νομαρχης δεν ειναι παρα ο εκτελεστης της αποφασης για ενταξη στο ΕΣΠΑ του εργου,ας αφησουν τις δαφνες για κατι Δρακους ,το 35% που θα παρει ο εν λογω νομαρχης θα καταδειξει την δυσαρεσκεια και την αγανακτηση του Μεσσηνιακου λαου για την κοροιδια ,που χρονια τωρα τρωμε ,και που θρηνουμε καθε καλοκαιρι θυματα στο απαραδεκτο επαρχιακο δικτυο της Μεσσηνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kyria mpouza tha sas maurisoume k sas mhn anhsyxeite...enas filiatrinos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κα Μπουζα προτιμώ να κόψω το χέρι μου απο την ρίζα παρά να ψηφίσω πλέον τον συνδυασμό του Δράκου. Και επειδή κινούμαι στην αγορά και μιλάω με πολύ κόσμο πιστέψτε με τα μηνύματα που ακούω για τον Δράκο και το ασκέρι του (το νομαρχιακό του ασκέρι) δεν θα σας αρέσουν καθόλου.
    Αφήστε λοιπόν τις ωραιολογίες και τις δήθεν υποστηρίξεις του κόσμου. Δεν πείθετε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ,wraia logia lete,alla einai pleon arga.olos o kosmos sas exei parei xabari,esas kai olous tous politikous genika.Tosa xronia twra skeftikate gia to LYKEIO FILIATRWN??

    O Filiatrinos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο πρώην Διαχειριστής1 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:13 μ.μ.

    Όπως βλέπεις Αντωνία μου δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά.
    Εγω απλά υπενθυμίζω γεγονότα και καταστάσεις.
    Την αντίδραση την βλέπεις και μόνη σου.

    Να ξέρεις ότι σε εκτιμώ πολύ, σε έχω και θα σε έχω φίλη μου, ΠΟΤΕ δεν θα σε κοροϊδέψω, και πάντα θα σου λέω την αλήθεια.
    ΘΕΛΩ να σε ψηφίσω όσο τίποτα. Όμως αν ψηφίσω εσένα αυτομάτως δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στον Δράκο. Και αυτό δεν το θέλω.
    Κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά λέει ο φιλόσοφος λαός μας.
    Ο μόνος άνθρωπος που μου βάζει ανασταλτικό παράγοντα στο να σε ψηφίσω είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και τίποτε άλλο.
    Σημαντικός αυτός ο ανασταλτικός παράγοντας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κόσμος ξυπνά, και δεν θα δώσει άλλη ψήφο στον Κύριο Mr Πανηγύρι καλοκαίρια 2000-2010. Ρε ούτε ενα έργο ουσίας για την Τριφιλία και την Μεσσηνία ολα αυτά τα χρόνια ούτε 1, και είναι και γεωπόνος και υποτίθεται ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της αγροτίας. Μπράβο σε όλους του ανωτέρω σχολιαστέ , μπράβο ρε μάγκες Έξω ...... απο την παράγκα και σε είχα ψηφίσει και εγώ για να στηρίξω μια κοπέλα που πίστευα,καλως μ...ας ήμουν αλλά ευτυχώς το κατάλαβα, κάλιο αργά παρα ποτέ! τέλος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αγωνία όλων είναι πράγματι μεγάλη για τα έργα ανάπτυξης που θα δώσουν νέα πνοή στις τοπικές κοινωνίες.Αλλά στο σχόλιό μου, διατυπώθηκε μία πραγματικότητα που καλό είναι οι πολίτες να ξέρουν και αυτή είναι πως η Νομαρχία δεν είναι Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ .Δημ.Έργων και πως έχει μικρές δυνατότητες πραγματοποίησης μεγάλων έργων, διότι τα χρήματα που διαθέτει , είναι μηδαμινά .Εκείνο που έχει υποχρέωση να κάνει και το κάνει είναι να διεκδικεί και να καταθέτει ώριμες μελέτες , προκειμένου να ενταχθούν τα έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.Όλοι αγαπητοί μου συμπολίτες, επιθυμούμε το καλύτερο για τον τόπο μας και να ξέρετε πως αυτός είναι ο στόχος μας .Φιλικά Αντωνία Μπούζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώην Διαχειριστής2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:35 μ.μ.

    Αγαπητή μου Αντωνία, δηλαδή αν έκανε τόσα χρόνια το λύκειο να γίνει, ένα μεγάλο έργο αν πούμε ότι εξαγγέλεται σήμερα, σε ποσες δεκαετίες ο Δράκος (αν είναι περιφερειάρχης που προσωπικά το απεύχομαι) θα το εντάξει στο ΕΣΠΑ και αν το εντάξει, σε πόσα χρόνια θα ξεκινήσει????

    Δεν ειναι λογική αυτή.

    Ο άνθρωπος έκατσε στον θώκο 13 χρόνια. 13 χρόνια τον φάγαμε στην μάπα.
    Είδαμε σε τι τομείς αποδίδει τα μέγιστα (λόγια, λόγια, λόγια, εξαγγελίες, υποσχέσεις, παχιά μα πάρα πολύ παχιά λόγια και σε τι τομείς αποδίδει τα ελάχιστα. Στα έργα αποδίδει τα ελάχιστα.

    Ενας Δημοσιο-σχεσίτης περιφερειάρχης ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.
    Θελουμε Περιφερειάρχη που να εχει διαθεση για εργα. Και αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ.

    Εσυ στον τομεα σου μπορεί να απέδωσες τα μέγιστα. Και το ξέρω προσωπικά αυτό. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως δεν θα είσαι εσυ περιφερειάρχης. Μακάρι να ησουν.
    Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ.
    Η παροιμία "κοντα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά" του ταιριάζει γάντι.
    Ο ανθρωπος αυτός ειναι τα ξερά. Εσυ είσαι δίπλα του (ναι επιτυχημένη στον τομεα που ασχολήθηκες), αλλα.... Δυστυχώς η φωτιά (δρακος) καιει και εσενα μαζί.

    Και εσυ το ξερεις και ο δράκος και ο Σαμαρας ότι ο Δράκος ειναι καμμενο χαρτί και ότι δεν θα παρει την περιφέρεια. Ασχετα αν δεν θελετε να το δεχτείτε.
    Ετσι ειναι τα πράγματα. Ο Δράκος Υπολοίπεται κατα πολυ του βασικού του αντιπαλλου.
    Το εδειξε και Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στον τυπο, το εδειξε και η ψηφοφορία που εκαναν τα παιδιά του Φιλιατρά news....
    Είναι κοινό μυστικό στην παράταξη του Δρακου η επερχόμενη βαρβάτη ήττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.