Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Πρόκειται για το Δ. Πτωχό, που επιχείρησε να «ιδιωτικοποιήσει» την παραλιακή ζώνη

Σε σοβαρές καταγγελίες που αγγίζουν τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ προχώρησε ο, εκλεγμένος με τη ΝΔ, αντιδήμαρχος Μεσσήνης Δημήτρης Δουρούμης με άρθρο του στην έγκυρη εφημερίδα της Μεσσηνίας, «Ελευθερία».

Συγκεκριμένα, o κ. Δουρούμης καταγγέλλει ότι η Ρηγίλλης «έκοψε» το νυν δήμαρχο Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλο, δίνοντας το χρίσμα σε άλλον, ο οποίος μάλιστα δεν είναι δημότης της περιοχής (!), γιατί τόσο o ίδιος όσο και η δημοτική του ομάδα αντιτάχθηκαν στην "ιδιωτικοποίηση" της παραλιακής ζώνης από εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος ο Δημήτρης Πτωχός, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και «κολλητός» του προέδρου της ΝΔ.

«Γιατί κύριε Πτωχέ τέτοιο μένος; Μήπως επειδή στη ........

σύνταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δεν κάναμε τα χατίρια της εταιρείας που είσαι μέλος να καταργήσουμε το χωματόδρομο από Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι Άγιο Νικόλαο, να σας δώσουμε τα Λιμενικά και μετά κλείνοντας τον υπάρχοντα ασφάλτινο δρόμο στο γεφυράκι που αρχίζουν τα Τσοπανακέϊκα, να κάνετε την παραλία κλειστό κλάμπ τύπου ‘Συκιώτη’; Το είχες πει σε μένα προσωπικά ότι αυτό μπορείτε να το κάνετε», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του με τίτλο «Ο ξεπεσμός του θεσμού, τα μεγάλα συμφέροντα και τα ‘ορφανά’ παιδιά», ο κ. Δουρούμης, τονίζοντας ότι έρχεται σε σύγκρουση με τον Δ. Πτωχό με πόνο ψυχής, καθώς τους «συνδέουν δεσμοί αγάπης και φιλίας που έρχονται από παλιά».

Ευθύνες σε Σαμαρά

Ωστόσο, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, «φαίνεται πως οι καιροί αλλάζουν και τα συμφέροντα μετράνε περισσότερο». Και συνεχίζει απευθυνόμενος προς τον «κολλητό» αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο: «Δημήτρη Πτωχέ, για ό,τι συμβεί στο Δήμο Μεσσήνης θα φέρεις ακέραια την ευθύνη. Εσύ είσαι ο ηθικός αυτουργός, διότι έβαλες τα συμφέρονται και τα προσωπικά πάνω από το συμφέρον της Μεσσήνης και της παράταξης.»
»Πρόεδρε της ΝΔ, αλήθεια σε ενημέρωσαν για όλα αυτά ή απλά άκουσες τι σου μετέφερε ένα μόνο πρόσωπο και έκανες λάθος επιλογή;»

Μάλιστα, ο κ. Δουρούμης, επικρίνει τον Α. Σαμαρά υπενθυμίζοντας ότι στις 23/7 είχε δώσει προφορικά τη στήριξή του στον νυν δήμαρχο όταν τον είχε επισκεφθεί στην Αθήνα, λέγοντας του χαρακτηριστικά ενώπιον του δημοτικού συμβούλου κ. Δημητρακόπουλου: «Προχώρα, εσύ είσαι ο υποψήφιος δήμαρχος».

Τον καλεί δε να αλλάξει όσο είναι καιρός την λαθεμένη απόφαση, καθιστώντας σαφές ότι η δημοτική ομάδα του νυν δημάρχου θα κατέλθει στις εκλογές.

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: «Πτωχέ, μην απαντάς στη λάσπη»!

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία (είναι ενδεικτικός τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία»: «Οργή στη Μεσσηνία για την επιλογή Σαμαρά»), οδηγώντας τη ΝΟΔΕ να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ωστόσο ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Κι αυτό γιατί εκτός του ότι, όπως είναι φυσικό, στηρίζει τις επιλογές της Ρηγίλλης, καλεί στην ουσία τον Δ. Πτωχό να μην απαντήσει στη «λάσπη και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται», ευχαριστώντας τον γιατί «δε σήκωσε το γάντι στην αήθη και αχαρακτήριστη επίθεση προς το πρόσωπό του». Το γεγονός έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία, καθώς οι καταγγελίες σε βάρος του κ. Πτωχού είναι και επώνυμες και συγκεκριμένες....

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.