Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ερωτηση Μπρεδήμα για την άρση των οικοδομικών αδειών

Ερώτηση στον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο κατέθεσε ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κύριος Θεόδωρος Μπρεδήμας.
Στην ερώτηση του ο κος Μπρεδήμας κάνει λόγο για την άρση της απαγόρευσης της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για τις περιοχές Ασπροχώματος, Βέργας και Μ. Μαντίνειας περιοχής Καλαμάτας.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει:

Προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημ. Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Νομαρχιακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Π. Μπρεδήμα, σχετικά με την άρση της απαγόρευσης της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για τις περιοχές Ασπροχώματος, Βέργας και Μ. Μαντίνειας περιοχής Καλαμάτας.

(Δια του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Χρ. Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη
όπως είναι γνωστόν κάτοικοι των περιοχών Ασπροχώματος, Βέργας και Μ. Μαντίνειας ταλαιπωρούνται εδώ και αρκετά χρόνια (δέκα και πλέον) διότι δεν δύναται να λάβουν οικοδομικές άδειες, διότι δεν έχουν εγκριθεί οι πολεοδομικές μελέτες των περιοχών τους, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται έντονα διότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν πωλήσει άλλα ακίνητα για να οικοδομήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές και δεν μπορούν. Έτσι και τα χρήματά τους εξανεμίζονται καθημερινά με την δυσχερή οικονομική κρίση της χώρας και οι τιμές των οικοδομικών υλικών έχουν υπερδιπλασιασθεί και οι συμπολίτες μας βρίσκονται σε απόγνωση.
Επειδή το θέμα αυτό είναι μείζονος σημασίας και πέραν του αρμοδίου Δήμου Καλαμάτας το καθήκον της ΝΑΜ επιβάλει όπως συμπαρασταθούμε δι’ αποφάσεώς μας προς τους συμπατριώτες μας οι οποίοι παράλληλα προς τον Δήμο προσφεύγουν και στην ΝΑΜ.
Ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεζητήθη το θέμα.
ΡΩΤΑΜΕ τον κ. Νομάρχη
1) Αν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα.
2) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους των προαναφερθεισών περιοχών κα σε συνεννόηση με τον Δήμο Καλαμάτας να αρθεί η απαγόρευση της έκδοσης των οικοδομικών αδειών, προκειμένου να μπορέσουν να οικοδομήσουν.


Καλαμάτα 30 Ιουλίου 2010-07-29

Ο ΕΡΩΤΩΝ

(Θ. Π. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.