Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας «Τραβάει το αυτί» σε αντάρτες

Στην τάξη επιχειρεί να επαναφέρει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που «ξεφεύγουν» από τις κομματικές επιλογές με χθεσινή παρέμβασή της η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας «στελεχών που δυσαρεστήθηκαν».
Φωτογραφίζοντας πεντακάθαρα τις αντιδράσεις που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας για την επιλογή του Στάθη Αναστασόπουλου στο Δήμο Μεσσήνης και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου Δημήτρη Δουρούμη, η ΝΟΔΕ κάνει λόγο για «ιδιοκτησιακή νοοτροπία» και υπογραμμίζει ότι δε θα αφήσει το θέμα της Αυτοδιοίκησης «έρμαιο αποσπασματικών αυτοσχεδιασμών και φέουδο προσωπικών υστεροβουλιών».

Παράλληλα, κάνει ειδική αναφορά στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Πτωχό, ευχαριστώντας τον διότι «δε σήκωσε το γάντι στην αήθη και αχαρακτήριστη επίθεση» που δέχτηκε.
Τα τελευταία γεγονότα – δημοσιεύματα .........

φέρουν ιδιαίτερα εκνευρισμένο τον Αντώνη Σαμαρά με τα στελέχη που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ. και τώρα αντιδρούν κατά αυτό τον τρόπο.

Επιλογή υποψηφίων
Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ αναφέρεται στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων και διευκρινίζει ότι αρχικά η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. συγκέντρωσε τις υποψηφιότητες που υπήρχαν από στελέχη της παράταξης, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να προτείνει στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες τους πιο άξιους και ικανούς να σηκώσουν το βάρος της εκλογικής μάχης.

Ακολούθως, το Μάιο του 2010 απεστάλησαν στα μέλη του κόμματος εξειδικευμένα ερωτηματολόγια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη συνέχεια, η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης διοργάνωσε διευρυμένη σύσκεψη αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών της Μεσσηνίας, όπου κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για υποψηφίους.
«Λίγες ημέρες μετά και ύστερα από απαίτηση των τοπικών μας στελεχών, προχωρήσαμε σε δεύτερη σύσκεψη για το Δήμο Τριφυλίας, κατά την οποία διεξήχθη ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους φορείς της περιοχής.

Ο πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μεσσηνία, συναντήθηκε με τοπικά στελέχη, προκειμένου και ο ίδιος να λάβει γνώση για τις τάσεις και τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Ακολούθως και λίγο πριν από τις οριστικές αποφάσεις, διεξήχθησαν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις σε μεγάλο δείγμα μελών του κόμματος ανά νέο διευρυμένο Δήμο», επισημαίνεται, ενώ υπογραμμίζεται πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ν.Δ. δεν έχει δώσει στήριξη σε καμία υποψηφιότητα.
Με αυτό τον τρόπο η κομματική οργάνωση του νομού απαντά στις δηλώσεις του νυν δημάρχου Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλου, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ., πως είχε τη στήριξη για να είναι ξανά υποψήφιος.

Προς δυσαρεστημένους

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι οι επιλογές του κόμματος είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαβούλευσης και ευθύνης, ενώ δίνοντας μήνυμα προς αντάρτες και δυσαρεστημένους επισημαίνεται: «Στελέχη που δυσαρεστήθηκαν για τις επιλογές μας και αντέδρασαν με τρόπο που δε συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό της νέας Ν.Δ., φανερώνουν την ιδιοκτησιακή νοοτροπία που τους διακατέχει. Ιδίως η λάσπη και οι προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του κόμματος με θεσμικό ρόλο, αντιπροσωπεύουν παρωχημένες πολιτικές αντιλήψεις, τις οποίες ο ίδιος ο λαός θα αποδοκιμάσει στις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και επιβεβαιώνουν περίτρανα την ορθότητα των επιλογών στήριξης του κόμματός μας.

Στο σημείο αυτό εκφράζουμε την απερίφραστη στήριξή μας στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Πτωχό, τον οποίο ευχαριστούμε γιατί δε σήκωσε το γάντι στην αήθη και αχαρακτήριστη επίθεση προς το πρόσωπό του.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε έρμαιο αποσπασματικών αυτοσχεδιασμών και φέουδο προσωπικών υστεροβουλιών.
Απευθυνόμαστε στις τοπικές κοινωνίες, καλούμε τα αυτοδιοικητικά, κομματικά στελέχη και φίλους της παράταξης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε τις υποψηφιότητες ανανέωσης κι αξιοσύνης και είναι σίγουρο ότι νικητής στις 7 Νοεμβρίου θα είναι η Μεσσηνία».

Από Δευτέρα, πάντως, η ΝΟΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει επαφές – συναντήσεις με όλες τις Τοπικές Οργανώσεις του νομού, καθώς και δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις.

Από το Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. Η συνήθεια ορισμένων να νομίζουν ότι το κόμμα είναι μαντρί και σε αυτό ζουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.