Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι βυτιοφορείς

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και την κόντρα τους με την κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή.

Η Ομοσπονδία των επαγγελματιών απορρίπτει το σχέδιο νόμου, καθώς όπως υποστηρίζεται, απομειώνεται η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των προέδρων των Ενώσεων αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι ελλείψεις σε υγρά καύσιμα είναι .......

πλέον γενικευμένες και ελάχιστα πρατήρια, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα διαθέτουν βενζίνη, καθώς τα περίπου 300 ΙΧ βυτιοφόρα, έναντι των 1.500 ΔΧ που απεργούν, δεν επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς.

Ήδη, τα περισσότερα από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής έχουν ξεμείνει από αμόλυβδη.

Στη Θεσσαλονίκη 7 στα 10 έχουν κλείσει ενώ αρκετοί νομοί της βόρειας Ελλάδας έχουν «στεγνώσει».

Βενζίνη υπάρχει μόνο σε νησιά όπου η τροφοδοσία γίνεται με πλοία των εταιρειών.

Παράλληλα δεν λείπουν τα κρούσματα κερδοσκοπίας.

Στο σύνολο της αγοράς η τιμής της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη πιο πάνω από τα 1,70 ευρώ.

Πληροφορίες περί συνάντησης εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας έχει καλέσει τους απεργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει αλλά έδωσε εντολή να εξαντληθεί ο διάλογος.

Στο μεταξύ, τα περισσότερα από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής έχουν ήδη ξεμείνει από αμόλυβδη. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας, μάλιστα, δεν έλειψαν, ενώ στο σύνολο της αγοράς η τιμής της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη πιο πάνω από τα 1,70 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ελεύθερη κίνηση βυτιοφόρων ΙΧ

Εν τω μεταξύ, εντολή για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος ατόμων που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιρειών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης, έδωσε το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Αντιδρώντας στην απελευθέρωση της αγοράς μεταφορών, οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που έχουν κατέλθει σε απεργία διαρκείας, δημιουργούν προσκόμματα στην ελεύθερη διέλευση και ανεφοδιασμό των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης από και προς τα διυλιστήρια.

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου των απεργών, Γιάννης Γιαβρίδης, αρνήθηκε νωρίτερα ότι γίνεται αποκλεισμός των εγκαταστάσεων φόρτωσης. Μεμονωμένες φορτώσεις βυτιοφόρων και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, με μικρές ποσότητες καυσίμων και LPG (υγροποιημένο αέριο), επετράπησαν χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.