Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μια μελέτη θα δείξει αν χρειάζεται νοσοκομείο ή Κ.Υ. η Κυπαρισσία

Μια ουσιαστική μελέτη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό θα καταδείξει αν είναι πράγματι απαραίτητη η λειτουργία νοσοκομείου, αντί ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας, στην Κυπαρισσία. Την εκτίμηση αυτή εκφράζει στην «Ε» ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλο τον κόσμο, τα νοσοκομεία που δεν είναι ανταποδοτικά και δεν παράγουν έργο ανάλογο με τα έξοδά τους, κλείνουν».

Οι πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν σχολιασμό στην απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου σε προηγούμενες δηλώσεις του Γ. Καλαφάτη στην «Ε»,με τις οποίες υποστήριζε ότι αποτελεί «πολυτέλεια» η ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία.

Κατά την άποψη του διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής, «κανένα .......

κενό δεν θα δημιουργηθεί αν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατραπεί σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, διατηρώντας την πολύτιμη μονάδα τεχνητού νεφρού - και πιθανώς μία παθολογική νοσηλευτική μονάδα-, με την παράλληλη καλύτερη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών».
Ο Γ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στην απάντηση του Π. Μπόζου, παρατήρησε ότι «το μόνο δικαιολογητικό για το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θεωρώ ότι είναι η έλλειψη εμπειρίας σχετικά με τα προβλήματα του τομέα της υγείας στη χώρα μας». Παράλληλα, σχολίασε ότι «τα καινούργια χειρουργεία και οι ωραίες αίθουσες δεν παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Για να παρασχεθούν οι υπηρεσίες αυτές με σωστό τρόπο, χρειάζεται επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς».

Μάλιστα, ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής κάλεσε το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, «έχοντας υπ’ όψιν του τα τωρινά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, να δώσει χρονοδιάγραμμα με πραγματικούς χρόνους για το πότε θα μπορέσει το νοσοκομείο του να αποκτήσει ικανό αριθμό γιατρών, να καλύπτει πλήρως tις εφημερίες του, ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής που διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επειδή πότε δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος, πότε ο χειρουργός, πότε ο γυναικολόγος».

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ο Γ. Καλαφάτης, «η απόσταση της Κυπαρισσίας από την Καλαμάτα δεν αποτελεί λόγο ύπαρξης άλλου νοσοκομείου. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναπτυχθούν νοσοκομεία στην Πύλο και στην Αρεόπολη».
Οπως υποστήριξε, «ούτε η δικαιολογία της δωρεάς προϋποθέτει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί επ’ άπειρον ένα νοσοκομείο που μόνο προβλήματα προκαλεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.
Δικαιολογία για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν αποτελεί ούτε το ότι, σύμφωνα με το διοικητή του, αποτελεί φορέα ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας και των κατοίκων της. Ενα νοσοκομείο δεν είναι ούτε εργοστάσιο ούτε τουριστική μονάδα».

Πηγή: Ελευθερία

26 σχόλια:

  1. Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά.
    Τα σοβαρά περιστατικά τα στέλνει σε Τρίπολη, Ρίο, Καλαμάτα. Και αυτό είναι αλήθεια.
    Μόνο κρυολογήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κλείσει ΤΩΡΑ και να πηγαίνουν οι ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ στην Καλαμάτα για τα "απλά περιστατικά". Τους περιμένει ο Νίκας με ανοιχτές τις αγκάλες. Ας έχουν και κανα φακελάκι στην τσέπη, καλού κακού. Θα τους χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ. ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΑΡΜΠΟΤΡΟΠΟ - ΑΥΤΟς ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΩΧΝΕΙ Ο Κος ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΕ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ,
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΓΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΟΠΩΣΕΙ.
    ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία απορία.
    Γιατί να μην γίνει αυτή η μελέτη που προτείνει ο Καλαφάτης??????
    Γιατί την ξορκίζουν κάποιοι "στην Πυρά στην Πυρά"???
    Θα δούμε την πραγματικότητα ποια είναι. Υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Ας γίνει η μελέτη και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ΜΕΓΑΛΕ! να σου φτιάξω εγώ μιά επιστημονική μελέτη, οπως τη θέλεις; Μας δουλεύεις; Τι μελέτες και πράσινα άλογα μας τσαμπουνάς; Αυτά ειναι για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, οτι τάχα υπάρχει επιστημονικός προγραμματισμός. Παραμύθια! Μας δουλεύουν οι "έξυπνοι" τώρα; Αυτοί είναι "επιστήμονες" της αρπαχτής και της εκμετάλευσης της ανάγκης του ανθρώπινου πόνου για την υγεία, είναι οι βρυκόλακες της κοινωνίας, που μας ρουφάνε το αίμα. Λίγοι ειναι άνθρωποι, λίγοι τιμάνε αυτό που κάνούν. ΞΥΠΝΑ λαέ. Πίξαμε στα λαμόγια. ΟΞΩ ΡΕΕΕ! (που έλεγε και ο αείμνηστος Παπαγιαννόπουλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε απίστευτε φιλιατρά news τόσο στενοκέφαλος είσαι; αν πάθεις έμφραγμα ρε μέχρι την καλαμάτα θα έχεις πεθάνει...πόσους και πόσους συμπολίτες μας έχει σώσει το νοσοκομείο;
    επιπλέον δεν καταλαβαίνεις ότι πλέον η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ αδελφών τριφυλίων αλλά μεταξύ συμφερόντων ιατρικού χαρακτήρα δηλαδή μπικικίνια...τελος οι νομαρχίες...περιφέρεια και δήμοι...δηλαδή με τους καλαματιανούς καθαρίσαμε...αυτό τους τρομάζει τα φράγκα που δεν θα μας πέρνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΤΑ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.
    ΑΦΗΣΤΕ Κοι ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
    Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ (ΝΙΚΑΣ κλπ) ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΜΑ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
    ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟΣΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ Κου ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΛΕΙ
    ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ιατρους ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ. Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΛΥΣΤΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΙΑΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΖΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΑΚΟ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε απίθανοι τύποι...αν κλείσει το νοσοκομείο θα πεθάνουμε και απο την γρίπη...τόσο τυφλοί απο κακία για ποιούς; για τους εαυτούς μας...πες μου ρε υπεύθυνε του site μια οικογένεια απο τα φιλιατρά και την κυπαρισσία που να μην συγγενεύει; μάλλον μόνο η δική σου ρε απίθανε μεσαιωνικέ τύπε....ζητω η τριφυλία ρε τοπίκαρε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Γιάννη Γ. Ετσι ειναι. Πήγα προχθές να κάνω εξέταση αίματος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μου είπαν σε ένα(1) μήνα. Φαντάσου να το κάνουν κέντρο Υγείας. Ουτε σε τρείς(3) μήνες δεν θα έχεις σειρά. (Αφου θα αποδυναμωθεί). Καλαμάτα να πάς τότε σωθήκαμε, εκεί γίνεται χαμός, πόσο μάλλον να φορτωθεί και τα περιστατικά της Κυπαρισσίας. Πριν λίγες κάποιον τον "έφαγε" φίδι. Πρόλαβε και πήγε στην Κυπαρισσία. Θα προλάβαινε να πάει Καλαμάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς ανώνυμο 1:28

    Το "απίθανε μεσαιωνικέ τύπε" στο επιστρέφω.

    Δεν έγραψα τίποτα περισσότερο από το να γίνει η μελέτη που λεει ο Καλαφάτης.
    Είναι ευνοϊκή για την Κυπαρισσία?? Απλά θα φάει τα μουτρα του ο Καλαφάτης.
    Εκτός και αν το πόρισμα της μελέτης δείξει..... παπαδες και κάποιοι το τρέμετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και άτι ακόμα. Βλέπω μεσα απο τα σχόλια σας ότι εμμέσως ζητάτε οι Κυπαρίσσιοι στήριξη για κάτι που έχετε στην κυπαρισσία.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ δεν κουνήθηκε όταν κλείνανε στα Φιλιατρά τον ΟΤΕ, ΤΟ ΙΚΑ κλπ κλπ.
    Απειλές βλέπετε ΜΟΝΟ όταν αφορά κάτι που έχετε στην Κυπαρισσία.
    Ψάχνετε στήριξη για κάτι που αφορά την Κυπαρισσία. Οι Υπόλοιποι να πάνε να γ...θούν.

    Δεν είναι έτσι. Οχι τα δικά σας δικά σας και των άλλων βρε δεν πάνε να ΜΠΙΙΙΠΠΠΠΠΠΠΠ.

    Εξακολουθώ να πιστεύω (και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου) ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει η μελέτη αυτή που προτείνεται.
    Άλλωστε στο επίπεδο που έχει φτάσει η υγεία....ΒΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑ. Χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα παρά καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΤΣΑΜΠΑ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΕΦΤΑ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΔΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΚΑ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Ο Κο΅ς......... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΖΩΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΕ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ 3000,00 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ 150000,00 ΕΤΡΩ ΕΦΑΠΑΞ.
    ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΑΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ 1.27 ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΠΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. Η ΚΥΡΙΑ ΨΑΡΑ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλα Ελλαδα ειμαστε ,κραταει καλα η κοντρα Καλαφατη ,Καλοφωλια .Ποια μελετη να γινει και τι στοιχεια να δειξει κυριε Καλαφατη.
    Εκεινος ο γιατροσ Ο Ματαρ που εκανε επεμβασεις προστατη τον αντικατεστησαν ;
    Η μηπως τον εδιωξαν για ναρθει ο Καλοφωλιας,
    Δεν ξερω αν ο νεος Διοικητης εχει δαιθεση να μαθει τι εχει συμβει και τι πρεπει να κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν η ιστορία συνεχίζει ακόμη μεταξύ ΚΑΛΑΦΑΤΗ -ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ καλό θα είναι να σηκωθούν να φύγουν και οι δύο και να αφήσουν την προσωπική τους κόντρα.
    Άν θέλουν να συνεχίσουν την προσωπική τους κόντρα να την συνεχίσουν μέσω ιδιωτικών θεραπευτηρίων που θα φτιάξουν οι ίδιοι και όχι κρυμμένοι πίσω από το Ελληνικό Δημόσιο.
    Δυστυχώς κύριοι καποιοι ακόμη δεν έχουν καυαλλάβει σε τι θέση βρισκόμαστε και συνεχίζουν προκλητικά την σταση τους για τα προσωπικά τους συμφέροντα.
    Και κάτι προσωπικά για τον Κο καλοφωλιά.
    Άν νομίζει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο Κυπαρισσίας με τα προσωπικά του που έχει με τον Κο ΚΑΛΑΦΑΤΗ να σηκωθεί και να γίνει τσακίδια από εδώ και να γυρίσει Ο ΜΑΤΑΡ ΠΟΥ ΕΠΊ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΊΠΟΥ πρόσφερε τις υπηρεσίες του χωρίς να απλώνει χέρια για φακελάκια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς ανώνυμο 19 Ιουνίου 2010 5:44 μ.μ.

    Αντε να δεχτώ ότι "ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΑΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ". για εμάς που γνωρίζουμε να ασχοληθούμε μ το διαδίκτυο και τα οφέλη που έχει να το καταλάβω.

    Οι υπόλοιποι που δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το διαδίκτυο???

    Μην μου το παίζεις large λέγοντας να κλείσει ο ΟΤΕ της Κυπαρισσίας κλπ κλπ.
    Οταν τον κλεισατε ΛΥΣΑΞΑΤΕ να τον ξαναανοιξετε μην τυχόν και γίνεται χωριό που σας φεύγει δημόσια Υπηρεσία...
    Και τωρα μου το παίζεις Large???

    Όταν κάτι αφορά πρόβλημα άλλης πόλης εσείς οι Κυπαρίσσιοι δεν δίνετε έναν πο...ο.
    Αλλα όταν η Κυπαρισσία αντιμετωπίζει πρόβλημα ζητάτε βοήθεια από παντού.

    ΟΧΙ. Βοήθεια ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ.

    Και επιτέλους να γίνει η μελέτη να δουμε τι μπορεί να προσφέρει το νοσοκομειο της Κυπαρισσίας, τι περιστατικά μπορεί να αντιμετωπίσει σε σχέση με της Καλαμάτας και μετα να δουμε αν έχει χρησιμότητα.

    Γιατι όταν γίνεται σοβαρό τροχαίο, (κουφια να είναι η ώρα) μόνο τις πρωτες βοήθειες παρέχει και μετα το στέλνουν απο εδώ και απο εκεί.

    Τελικά όπως το είπε ενα παραπάνω σχολιαστής ΜΗΠΩΣ μπορεί να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟ κρυολογήματα???

    Ας γίνει λοιπόν η μελέτη αυτή και μετά εδώ είμαστε να το συζητήσουμε και εφόσον βγεί το πόρσμα που λεει ότι στο Νοσοκομεο Κυπαρισσίας μπορούν να αντιιμετωπστούν σοβαρά περιστατικά τότε ναι κι εγω μαζί σας για διεκδικήσουμε την παραμονή του.

    Οχι να πουμε να μείνει το νοσοκομειο και ας μην μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά απλά για να μην φύγει άλλη μια δημόσια υπηρεσία απο την Κυπαρισσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλλον κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι στα πιο νευραλγικά πόστα του Νοσοκομείου Τριφυλίας εργάζονται Φιλιατρινοί (Δ/ντες κλινικών-επιμελητές-ακτινολόγοι-φαρμακοποιοί)και μετά λένε ότι θα γίνει χωριό η Κυπαρισσία αν φύγει το Νοσοκομείο.
    Η Κυπαρισσία είναι όμορφη πόλη και δεν έχει ανάγκη από τα διάφορα που γράφονται.
    Αν όμως δεν υπήρχε η Κυπαρισσία να διεκδικεί σδτα ίσια θα πηγαίναμε εδώ και χρόνια στην Καλαμάτα ακόμη και για κοινό κρυολόγημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΓΩ ΘΑ ΠΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ.
    6 ΣΤΑ 10 ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.
    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΛΑΒΡΑΚΙΑ.
    ΚΕ ΜΠΟΖΟ ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕ ΛΥΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΤΟΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ Ή ΤΡΙΦΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ. ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΣΑΝ ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕ ΣΤΟ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ''ΤΡΩΝΕ'' ΤΗΝ ΛΑΝΤΖΑ ΔΗΛ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΩ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΜΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ''ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ'' ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ Ή ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ). ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ, ΚΩΜΟΠΟΛΗ, Ή ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Μπόζο, τελικά δεν μπορέσατε να αποφύγετε τις σειρήνες κ έτσι οδηγηθήκατε, εν γνώσει σας βεβαίως, στον εύκολο δρόμο του κατήφορου. Φάνηκε στην αρχή πως θα εντοπίζατε και μάλλον έχετε εντοπίσει τις δυνάμεις που δρουν βλαπτικά στην πρόοδο του νοσοκομείου. Νομίζω πως έχετε ακόμη τη δυνατότητα να προσφέρετε στον τόπο σας παραμερίζοντας αυτές τις δυνάμεις που στην ουσία δεν είναι καν δυνάμεις, είναι ερείπια. Εύχομαι να το πετύχετε γιατί ακόμη πιστεύω πως οι διαθέσεις σας είναι τίμιες και ειλικρινείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΖΟ, ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΡΟΥΜΠΑΛΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΙΗ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΑΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ.ΕΣΕΙΣ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ;ΑΛΛΑΞΤΕ ΡΟΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ θα σας θυμίσω και την Ιδιωτική Ασφάλιση που είτε αρέσει είτε όχι, είναι συμπληρωματική της κοινωνικής ασφάλισης μεν, αλλά τώρα παίζει βασικότατο ρόλο.
    Δυστυχώς η κοινωνική ασφάλιση καταρέει έως είναι ανύπαρκτη. Με μια θυσία της τάξης των 1,60 € ημερησίως κανείς δεν πτωχεύει, κανείς δεν στερείτε τίποτε, δίνει όμως μεγάλη λύση στο ενδεχόμενο μιας εισαγωγής σε νοσοκομείο. Τα χάλια των Νοσοκομείων του ΕΣΥ τα περιγράφουν οι προηγούμενοι σχολιαστές, εμείς προτείνουμε μια ΒΙΩΣΙΜΗ λύση.
    Φιλικά
    Αντώνης Σαούτης
    Δ/ντής ΑΤΕ Ασφαλιστικής Καλαμάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.