Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Μεγάλες θυσίες ή καταστροφή, το δραματικό δίλημμα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός

Οι συμπολίτες μας θα υποστούν μεγάλες θυσίες, αλλά o εναλλακτικός δρόμος θα είναι η καταστροφή, δήλωσε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην δραματικό Υπουργικό Συμβούλιο που καλείται να εγκρίνει κατ' αρχήν τα νέα επώδυνα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι δεν θίγονται μισθοί και συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο δεν ισχύει όμως για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, τον οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το «μεγάλο ασθενή».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ..........

την περικοπή των δώρων των βουλευτών.

Σήμερα επικυρώνουμε τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ένα χωρίς προηγούμενο σε μέγεθος πακέτο στήριξης, για μία χωρίς προηγούμενο προσπάθεια εκ μέρους των Ελλήνων». «Θα κάνω τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όσους του μιλούν για πολιτικό κόστος, ότι «θα μείνεις μία θητεία», τα μέτρα δεν συνάδουν με το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, απάντησε, έχει πάντοτε στο επίκεντρο το συμφέρον της πατρίδας. Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες, αλλά όταν παραδώσω τη σκυτάλη, να παραδώσω μία διαφορετική και καλύτερη Ελλάδα.

Στο τέλος της θητείας μου, η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές ότι «δεν ήταν επιλογή μας» τα μέτρα, τονίζοντας ότι «η οικονομική πραγματικότητα μας υποχρέωσε να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις», για θυσίες «σκληρές αλλά αναγκαίες» για να χρηματοδοτήσουμε το χρέος των 300 δισ. ευρώ.

Οι θυσίες αυτές, πρόσθεσε, δίνουν ανάσα και χρόνο χρόνιο για τις ιστορικές αλλαγές που απαιτούνται για τον τόπο. Χαρακτήρισε δε αυτονόητη την οργή των πολιτών, οι οποίοι πληρώνουν «αμαρτίες άλλων».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πριν από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι στο «εξαιρετικά στενό διαπραγματευτικό πλαίσιο» που βρεθήκαμε δεν θίγονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, αλλά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα.

Ο «μεγάλος ασθενής» είναι ο δημόσιος τομέας, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προσπάθεια έγινε για «να διαφυλάξουμε ότι οι επιπτώσεις για τους πλέον αδύνατους θα είναι οι μικρότερες δυνατές».

Προανήγγειλε επίσης ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, να συμμετάσχουν στα βάρη οι βουλευτές και να παραιτηθούν των δώρων τους. Παράλληλα έχει δώσει, όπως ανακοίνωσε, εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να επιταχύνει την κατάρτιση του νέου εκλογικού νόμου.

Πηγή: in.gr

Ακούστε την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο



3 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΚΛΑΨΕ ,,ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ,ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ..ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟΔΟΥΛΙ ΑΝΡΘΩΠΑΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΣΟΥ ,
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ..Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.......ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιώργος το έχει κληρονομήσει το χάρισμα απο τον αείμνηστο μπαμπά του. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
    "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"
    "Λεφτά υπάρχουν"
    "Οι υπαίτιοι στη φυλακή"
    "Μεγάλες θυσίες ή καταστροφή"
    Κατά τα άλλα θα ζητήσει (θα παρακαλέσει) απο τους βουλευτές να μην πάρουν δώρο. Ενώ απο όλους τους υπόλοιπους το έκοψε χωρίς τύψεις.
    Το είπαμε : "Διώξαμε τους άχρηστους και φέραμε τους ανίκανους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.