Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ποιοί θέλουν την Τριφυλία κομμένη σε παραπάνω απο δυο κομμάτια????

Το "φιλοσοφικό" ερώτημα που τίθεται μετά και την παρουσίαση του χωροταξικού σχεδίου Καλλικράτης είναι ΠΟΙΟΣ θα ήθελε την Τριφυλία κομμένη στα δυο ή και περισσότερα κομμάτια.
Ποιός λοξοκοιτά προς τα που τώρα που δεν θα έχει την θέση που είχε.

Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή τα πράγματα.

Στην Μεσσηνία οι 5 μεγαλύτεροι δήμοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού βάση των επισήμων στατιστικών στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (pdf) είναι οι εξής:
(Τα στοιχεία μπορείτε πολύ εύκολα να τα διασταυρώσετε)







Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κατάρτιση των Δήμων έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις επιστημονικής επιτροπής του ΙΤΑ. Αυτό που είπε ο Ραγκούσης ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Τουλάχιστον για την Μεσσηνία.
Και αυτό γιατί ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΤΑ δεν προέβλεπε Δήμο αποτελούμενο από Γαργαλιάνους Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Αυλώνα Τριπύλα, και Αετό.
Παραθέτουμε την πρόταση της μειοψηφίας και την πρόταση της πλειοψηφίας του ΙΤΑ που έγινε όταν η ΝΔ σχεδίαζε Καποδίστρια 2.

Πρόταση μειοψηφίας:

1) Καλαμάτας, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Αβίας, Λεύκτρου
3) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Ιθώμης, Αριστομένους, Κοιν. Τρικόρφου
4) Πεταλιδίου, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα
5) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας
6) Φιλιατρών
7) Γαργαλιάνων, Νέστορος
8) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας
9) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας

Πρόταση πλειοψηφίας:

1) Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Αριστομένους, Πεταλιδίου, Βουφράδος, Κοιν. Τρικόρφου
3) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας, Χιλιοχωρίων
4) Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα
5) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας
6) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας


Κατόπιν αυτού βλέπουμε το χοντρό δούλεμα που μας έκανε ο Ραγκούσης και αυτό μας ενισχύει την άποψη ότι για αυτόν τον Δήμο τερατούργημα έβαλαν το χεράκι τους:
α) ή Οι Βουλευτές Κουσελάς και Βουδούρης (καθότι κατάγονται από την Κυπαρισσία)
β) ή ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Εμείς δεν θα θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι βουλευτές Κουσελάς και Βουδούρης έβαλαν το χεράκι τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αυτό που λέμε "καθαροί".

Αν λάβουμε υπ όψιν αυτό που διαρρέεται αριστερά και δεξιά ότι ο Νομάρχης θέλει είτε να πάει για περιφερειάρχης είτε για Δήμαρχος Τριφυλίας, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι το χεράκι του στον Δήμο - τερατούργημα το έβαλε ο Νομάρχης.

Και λέμε για τον Δράκο γιατί πολύ απλά επειδή θα καταργηθεί με τον Καλλικάτη η Νομαρχία Μεσσηνίας έχει αφήσει να διαρρέεται ότι ενδιαφέρεται για Δήμαρχος Τριφυλίας. Αυτό τουλάχιστον λέγεται στην τοπική κοινωνία. Δεν ξέρουμε να το έχει διαψεύσει επίσημα. Φρόντισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για το Διοικητήριο της Τριφυλίας.... Εξ όσων γνωρίζουμε έχει αγοράσει και οικόπεδο να φτιάξει σπίτι στην Κυπαρισσία... Ε θα ερχόταν στα Φιλιατρά να διοικήσει Δήμο Τριφυλίας?????
Θα δούμε τον πληθυσμό ανα καποδιστριακό Δήμο στον νομό μας.
Στεκόμαστε στην πρώτη 5άδα μιας και αυτές οι πόλεις -οι 3 στις 5- ανήκουν στην Τριφυλία.

Αυτόνομες πόλεις (όχι καποδιστριακοί Δήμοι)
1η Πόλη η Καλαμάτα 57.620 κάτοικοι
2η πόλη Φιλιατρά 7.882 κάτοικοι
3η πόλη Μεσσήνη 6.912 κάτοικοι
4η πόλη Γαργαλιάνοι 6.336 κάτοικοι
5η πόλη Κυπαρισσία 5.708 κάτοικοι
Και ακολουθούν οι υπόλοιπες που σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν.

Ως Καποδιστριακοί Δήμοι είναι:

1ος Δήμος Καλαμάτα 57.620
2ος Δήμος Μεσσήνη 11.041
3ος Δήμος Φιλιατρά 9.334
4ος Δήμος Γαργαλιάνοι 9.083
5ος Δήμος Κυπαρισσία 8.648
Και ακολουθούν οι υπόλοιποι Καποδιστριακοί Δήμοι που σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν.

Αν το πάρουμε ως Τριφυλία, τα Φιλιατρά είναι πρώτη πόλη, οι Γαργαλιάνοι είναι 2η πόλη και η Κυπαρισσία είναι τρίτη. Είτε σαν αυτόνομες πόλεις είτε ως Καποδιστριακοί Δήμοι. Δεν αλλάζει τίποτα.

Πάμε να δούμε τώρα τι έχει γίνει με τον Δήμο Τριφυλίας με έδρα την 5η στον Νομό πόλη ή αν θέλετε την τρίτη πόλη στην Τριφυλία.
ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ(!!!!) επειδή έχει 5-6 υπηρεσίες παραπάνω. ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΗΤΗΡΙΟ......
Αλλα τα μεγάλα μυαλά τι έκαναν? Έβαλαν τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Τριφυλίας Φιλιατρά και Γαργαλιάνους να προσαρτηθούν στην μικρότερη.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!!!!!!!!!!

Πάμε αν δούμε τι έγινε σε όλο τον νομό??? Πως πήραν έδρα οι δήμοι???

1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα. Βάλανε έδρα την μεγαλύτερη πόλη.

2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη. Βάλανε έδρα Δήμου την μεγαλύτερη πόλη.

3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα τη Πύλο. Βάλανε έδρα την μικρότερη αλλά μάλλον (δεν το λέω με βεβαιότητα) ή τα βρήκαν με το όνομα οι δύο δήμοι ή κάνανε την Πύλο έδρα λόγω Σαμαρά όπου κατάγεται από εκεί.

4. Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία. Έβαλαν την πολύ μικρότερη πόλη με άγνωστο κριτήριο.

5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά. Εδώ έβαλαν την μεγαλύτερη πόλη. (Κοίτα σύμπτωση....)

Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη. Εδώ έβαλαν το μικρότερο χωριό αλλά ΟΚ τα έχουν βρει μεταξύ τους, οπότε μην το ψάχνουμε και πολύ.

Σε 3 από τους 5 Δήμους βάλανε για έδρες τις μεγαλύτερες πόλεις.
Αφήνουμε απ' έξω την Μεσσηνιακή Μάνη μιας και εκεί τα έχουν μιλήσει, τα έχουν συμφωνήσει τα έχουν βρει.

Οι 3 δήμοι της Μεσσηνίας επιλέχθηκαν με κριτήριο την μεγαλύτερη πόλη.
Στην Τριφυλία επιλέξανε (τυχαία άραγε?????) την ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ.
ΓΙΑΤΙ??? ΜΕ ΠΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ????????
ΓΙΑΤΙ δεν μπήκε στον Δήμο Τριφυλίας και ο Δήμος Νέστορος????? Τριφυλία δεν είναι??????
ΓΙΑΤΙ μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ο Δήμος ώστε να βγει η Κυπαρισσία ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση? Θυμίζω είναι 5η πόλη στον Νομό και 3η πόλη στην Τριφυλία.

Και εμείς είμαστε υπέρ της άποψης για ένα Δήμο Τριφυλίας με έδρα όμως τα Φιλιατρά. Και γιατί τα Φιλιατρά?? Γιατί πολύ απλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση της πρώην επαρχίας Τριφυλίας. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γι αυτό και έγινε η μεθόδευση στο παρόν σχέδιο έκτρωμα ώστε τα Φιλιατρά ως μέσον της περιοχής, και ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του νομού και ο πρώτος της Τριφυλίας να μην γίνει έδρα δήμου. Πόσο μάλλον οι Γαργαλιάνοι που με αυτό το έκτρωμα είναι στην άκρη.

Όμως υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν θα ήθελε ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Τριφυλία ενιαία.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Νίκας ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Κατ' αρχήν να τονίσουμε ότι δεν υποτιμάμε αυτόν τον τετραπέρατο άνθρωπο. Και το εννοούμε ότι είναι τετραπέρατος. Ο άνθρωπος είναι ΤΕΡΑΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ. Και θα δείτε παρακάτω το γιατί.

Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ο νομός μας είναι Καλαματο-κεντρικός, ο Νίκας αυτό το εκμεταλλεύτηκε με έντεχνο τρόπο δημιουργώντας έναν μεγάλο αναπτυξιακό άξονα ανάμεσα στην Καλαμάτα και την Μεσσήνη.
Η Μεσσήνη συνδέται με την καλαμάτα και σιδηροδρομικώς, έχει το αεροδρόμιο κοντά, μεγάλη εξυπηρέτηση της ΠΟΤΑ από το αεροδρόμιο, Τουρίστες θα μπουν και θα βγουν από την Καλαμάτα, εύκολη προσέλκυση επενδυτών κλπ κλπ.

Ένα ενδεχόμενο "αντίπαλο δέος" του άξονα αυτού που κατάφερε να φτιάξει ο Νίκας -και Μπράβο του- είναι ένας άξονας Τριφυλίας. Από Ελαία (Δήμο Αυλώνος) μέχρι και τον Δήμο Νέστορος. Όλη η δυτική πλευρά του Νομού δηλαδή. Ακόμα και αν είναι αυστηρά οι περιοχές Δήμου Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Τριπύλας, Φιλιατρών Γαργαλιάνων Νέστορος.
Φανταστείτε λίγο αυτόν τον άξονα.... Θα ήταν ένας τεράστιος άξονας ανάπτυξης ΓΙΑ ΟΛΗ την Τριφυλία.

Ο Νίκας αυτό δεν το θέλει. Θέλει να σπάσει η Τριφυλία σε όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ να μην γίνει αυτός ο προαναφερόμενος άξονας - το αντίπαλο δέος της Καλαμάτας.
Στο Δημοτικό συμβούλιο στα Φιλιατρά που είχε έρθει, ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει την άποψη πως τα Φιλιατρά πρέπει αν μείνουν μόνα τους αποτελώντας αυτόνομο δήμο.
Μια χαρά μου ακούγεται αυτό αλλά..... Η φράση αυτή ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σπάει τον άξονα αυτόν σε 3 κομμάτια. Γεγονός που εξυπηρετεί αυτό που πραγματικά θέλει ο Νίκας. Να σπάσει η Τριφυλία.

Όποιος υποτιμά τον Παναγιώτη Νίκα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ο άνθρωπος έχει τετραγωνίσει τον Κύκλο και δεν το λέω ειρωνικά αυτό. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Τεράστιο κεφάλι.
Γιατί είναι τεράστιο κεφάλι?? Γιατι είναι ο μοναδικός που κατάφερε και πέταξε από τον Δήμο του (τα parking του Νέδοντα) την εταιρία του Μπόμπολα "ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ".
Σκεφτείτε το λίγο. Τον Μπόμπολα δεν μπορεί να τον πετάξει από πουθενά ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση. Με όσους νόμους και αν κάνει.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμία κυβέρνηση το κατάφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και ο Μπόμπολας άραξε τα κυβικά του και έκατσε φρόνιμος.
Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο κεφάλι είναι ο Νίκας????? Και μαγκιά του στο κάτω κάτω της γραφής. Του βγάζω το καπέλο.

Καταλήγοντας την παρούσα ανάρτηση. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του απερχόμενου Νομάρχη ίσως.....
Και το συμφέρον το είπα. Θα ήθελε να πάει για περιφερειάρχης αλλά αν κατέβει -όπως ακούγεται- ο Γιάννης Μανώλης (της Ν.Δ.) -ο ίδιος το διαψεύδει και 9 φορές στις 10 όταν πολιτικός διαψεύδει κάτι τότε ισχύει αυτό που διαψεύδει- ο Δράκος είναι τελειωμένος από χέρι. Και δεν θα ήθελε να φάει ήττα. Οπότε εναλλακτικά σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Τριφυλίας. Και η μεγάλη του αγάπη είναι Κυπαρισσία. Γιατί αυτή έχει σπρώξει για διοικητικό κέντρο, εκεί έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις να κάνει το Διοικητήριο της Τριφυλίας.... εκεί έχει αγοράσει οικόπεδο για να φτιάξει σπίτι,...
Θα διοικούσε τον Δήμο Τριφυλίας από τα Φιλιατρά??????????

6 σχόλια:

  1. Μπορει να ισχυει αυτο αλλα μονο του δε στεκει. Το παραμυθι εχει και ΔΡΑΚΟ εχει ομως και ...ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ!!!

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι εχουν βαλει το χερακι τους,μην εχετε την αισθηση οτι οι κυριοι βουλευτες ειναι αμετοχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πες τα ρε άνθρωπε, λες και τρώμε κουτόχορτο μας έχουν οι βουλευτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σας
    ειμαι απο την κυπαρισσια.
    διαπιστωνω οτι η φαντασια των ανθρωπων δεν εχει χαθει, μακαρι να ηταν και εποικοδομητικη.
    πρεπει να καταλαβετε οτι η κυπαρισσια εδω και χρονια αποτελει το δοιηκητικο κεντρο της δυτικης μεσσηνιας (νοσοκομειο, δικαστηρια, αστυνομικη υποδιευθυνση, τροχαια κ.α.) και δεν προκειτε να γινοταν κατι διαφορετικο.
    τωρα οσα λετε για βουλευτες, νομαρχες και αλλους ειναι στο πισω μερος του μυαλου σας και μονο, γιατι πολυ απλα οι μονες σιγουρες "πρωτευουσες" δημων της μεσσηνιας απο την εξαγγελια του καλλικρατη ηταν η καλαματα και η κυπαρισσια και λιγο αργοτερα εμφανιστηκε και το ονομα της πυλου (λογω ποτα φυσικα). ολα αυτα που σας λεω ειναι στανταρ λογω εσωτερικης πληροφορισης μεσα απο υπ. εσωτερικων(προσωπο πολυ ψηλα στην ιεραρχια).
    οσες αντιδρασεις και να υπαρξουν δεν νομιζω να αλλαξει κατι γιατι τα χρονικα περιθωρια για αλλαγες ειναι ελαχιστα.
    γι΄αυτο θα σας προτεινα να σταθμισετε τις καταστασεις και τις αναγκες σας και ολη μαζι η τρυφυλλια να πορευθει μαζι ενωμενη σε εναν δημο με τεραστια διοικητικη και αυτοδιοικητικη ισχυ την οποια πρεπει να την εκμεταλλευτουμε ολοι.
    και τελος αυτη διοικητικη ισχυ θα μπορουμε να εχουμε και οφελη απο την τουριστικη αναπτυξη του δημου πυλου χωρις ο δικος μας δημος να χασει τους οικονομικους του τομεις (αγροτικο και διοικητικο) που πλεον θα οι ισχυροτεροι στην περιοχη της νοτιοδυτικης πελοποννησου (απο τον πυργο μεχρι την καλαματα).
    ποτε κανεις μονος δεν καταφερε περισσοτερα απ` οσα οι πολλοι.

    υγ. δεν σας καλουμε στο δημο μας, στο τσιφλικι μας, θελουμε απο εσας να μας κανετε αποδεκτους και επιτελους η τριφυλλια να αποκτηση ενα ενιαιο συνολο...
    υ.γ.2 θα επρεπε ολοι να παλεψουμε για να ενσωματοθει και το δωριο στο δημο μας. που αποτελει τεραστιο ζητημα, ακομα και ιστοριας.

    υ.γ.3 και πιο σημαντικο
    καλω τους νεους, κι εγω ειμαι ενας απο αυτους, να μην λαβουν υποψη τους τις φωνες των αλλων γενιων γιατι δεν οδηγουν πουθενα. και σε ενα ακυβερνητο καραβι θα ηταν προτιμοτερο να αναλαβουμε εμεις,οι πιο αυθαρτοι,οι πιο αθωοι το τιμονι γιατι ολοι οι αλλοι μας ριξατε στα βραχυα.
    δεν σας θελουμε αλλο.
    σας ευχαριστουμε που μας μεγαλωσατε.
    δεν σας συγχωρουμε ομως οτι μας μεγαλωσατε για σας και οχι για μας.

    προς νεους
    πριν πειτε ή γραψετε κατι(σε ολη την υπολοιπη ζωη σας) σκεφτητε το δυο και περισσοτερες φορες.
    τα δεδομενα εχουν αλλαξει και δυστιχως δεν τα αλλαξαμε εμεις (γι΄ αυτο μαλλον αλλαξαν προς το χειροτερο)

    αυτα ειχα να πω
    γεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ'αρχήν 3:03 χαίρομαι που βλέπω κάποιον νέο να μιλά έτσι.
    Αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι φίλε 3:03 είναι ότι οι αντιδράσεις μας δε γίνονται από γινάτι ή από κάποιο κόλλημα. Δεν είναι θέμα φαντασίας. Είναι η πραγματικότητα. Η Κυπαρισσία δεν είναι το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα μας είναι τα Φιλιατρά και αυτά κοιτάμε να βοηθήσουμε. Το ότι πίσω από τον Καλλικράτη κρύβονται πολλά πράγματα είναι το μόνο σίγουρο, και προσωπικά θα μπορούσα να αποδώσω στο νεαρό της ηλικίας σου το ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι, γιατί κι εγώ είμαι φοιτητής και θα μπορούσα να σκέφτομαι όπως κι εσύ. Αλλά, έχοντας μεγαλώσει στα Φιλιατρά και γνωρίζοντας την Κυπαρισσία ξέρω ότι δεν ταιριάζουμε. Οικονομικά, κοινωνικά και από θέμα νοοτροπίας. Ένας Δήμος Τριφυλίας στον οποίο θα είμαστε και οι δύο θα είναι πλήρως ανομοιογενής και αναγκαστικά κάποιος θα υπερτερήσει. Κάποιος θα επιβληθεί στον άλλο. Και αυτό θα στερήσει την ανάπτυξη και από τους δύο. Αυτό είναι που δε θέλουμε στα Φιλιατρά. Δε θέλουμε να πάψουμε να υπάρχουμε. Οι Γαργαλιάνοι, π.χ., έχουν περισσότερα κοινά με εμάς. Η οικονομία τους βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, σαν τη δική μας. Σκέψου πιο προσεχτικά και δες στο μέλλον, αντικειμενικά, σε 20 χρόνια... Και ίσως καταλάβεις τους Φιλιατρινούς.
    Και κάτι τελευταίο. Οι νέοι πρέπει να ορίσουμε το μέλλον, συμφωνώ απόλυτα, αλλά πάντα με μπούσουλα το παρελθόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοί είμαστε για να μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.