Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διαμαντοπούλου: Δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού

Τη διαβεβαίωση πως «δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού», έδωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των αναπληρωτών καθηγητών .

«Στους αναπληρωτές χρωστάει και θα χρωστάει πολλά η εκπαίδευση. Με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο θα αντιμετωπισθούν οι αναπληρωτές, που έχουν τις προϋποθέσεις, την εμπειρία στους διαγωνισμούς, τόσα χρόνια», υπογράμμισε η υπουργός και σημείωσε ότι «ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να υπάρξουν προσαρμογές για όσους σήμερα υπηρετούν, ως αναπληρωτές».

«Τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε εμπειρία, ούτε ..........

προϋπηρεσία, ούτε προσόντα», επανέλαβε η κ. Διαμαντοπούλου και επεσήμανε ότι στο μέλλον θα υπάρχει ζήτηση εκπαιδευτικών, καθώς «χτίζεται το νέο σχολείο».

Οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χαθεί η προϋπηρεσία τους και γνωστοποίησαν ότι ζήτησαν από την υπουργό το μεταβατικό στάδιο μέχρι να εφαρμοστεί η αρχή του διορισμού μόνον μέσω ΑΣΕΠ να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, προκειμένου να μην αδικηθούν εκπαιδευτικοί.

Αργά το μεσημέρι αναμένεται να συγκληθεί το δ.σ. της ΟΛΜΕ με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων με αίτημα να μην εφαρμοσθεί το νέο σύστημα διορισμών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.