Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας για την άθλια διαβίωση των οικονομικών μεταναστών

Κατεπείγουσα ερώτηση προς τον νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου κος θεόδωρος Μπρεδήμας αναφέροντας με γλαφρότητα το μέγεθος του προβλήματος με την διαβίωση των οικονομικών μεταναστών στην Μεσσηνία και ειδικότερα στην Τριφυλία.

Στην ερώτηση του ο Κος Μπρεδήμας καλεί τον νομάρχη να βγει από το γραφείο του να δει την ωμή πραγματικότητα και παράλληλα να αναλογιστεί ότι έρχονται οι άγιες μέρες του Πάσχα.

Αναλυτικά η ερώτηση του κου Μπρεδήμα αναφέρει τα εξής:

Προς
Το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας ..........

Θόδωρου Παν. Μπρεδήμα, σχετικά με το θέμα της εκρηκτικής καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί στη Μεσσηνία από την άθλια διαβίωση των λεγομένων οικονομικών μεταναστών, αλλά και ντόπιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι λιμοκτονούν και ως εκ τούτου έχουμε και φαινόμενα έξαρσης της εγκληματικότητας και ζητείται η άμεση λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.

( Δια του Προέδρου του Νομαρχιακού συμβουλίου Χρ. Παναγιωτόπουλου)

Κ. Νομάρχη,
Εδώ και αρκετό καιρό παριστάμεθα μάρτυρες μιας απαραδέκτου καταστάσεως με σκηνές τριτοκοσμικές, τόσον στις πόλεις όσον και στα χωριά της Μεσσηνίας, όπου πολλοί οικονομικοί μετανάστες αλλά και ντόπιοι συνάνθρωποί μας «ανεβαίνουν» καθημερινά το «Γολγοθά» τους, ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΒΡΩΣΙΜΟ, ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ, προκειμένου να κορέσουν την πείνα τους, ενώ μερικοί από αυτούς συλλαμβάνονται, να κλέβουν οπορωκηπευτικά (π.χ. ο 28χρονος Παλαιστίνιος), από την αβάσταχτη πείνα τους. Ακόμη, υπάρχουν αλλοδαπές μητέρες που δεν έχουν να δώσουν γάλα στα παιδιά τους και «σταυλίζονται» κάτω από ακατάλληλες συνθήκες, ακόμη και εντός και εκτός της Καλαμάτας… Βγείτε από τα γραφεία σας για να αντιμετωπίσετε ωμή την πραγματικότητα και επιπλέον αναλογιστείτε ότι έρχονται οι Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού στην περιοχή της Τριφυλίας και ειδικότερα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους…

Ενδεικτική είναι η αναφορά αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού σε μετανάστες της Τριφυλίας, που μη έχοντας να φάνε, κατέφυγαν στην σφαγή σκύλων… Εικόνες που ξεπερνάνε κάθε όριο ανθρωπιάς, εν αναμονή μάλιστα και του Πάσχα…
Ωστόσο, επακόλουθο της άθλιας αυτής κατάστασης είναι και η καταδικαστέα αύξηση της εγκληματικότητας και συνεπεία αυτής είναι η ανασφάλεια των κατοίκων της υπαίθρου, εκτός των εκ συστήματος κακοποιών, οι οποίοι καταδυναστεύουν κυρίως την ύπαιθρο Μεσσηνία και ως εκ τούτου επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων.

Δικαιολογημένα διερωτάται η ανάστατη κοινή γνώμη, πού είναι η ανθρωπιά του Κράτους; Ποίος είναι ο ρόλος και το καθήκον της Νομαρχίας, της Πρόνοιας, των Δήμων, της Εκκλησίας συνολικά στη Μεσσηνία, και όλων των άλλων αρμοδίων και αναρμοδίων που είναι επιφορτισμένοι με το στοιχειώδες καθήκον του ανθρωπισμού που υπαγορεύεται από διεθνείς Οργανισμούς και Κανόνες, αλλά και από το στοιχειώδες καθήκον της ανθρωπιάς και της φιλοξενίας, το οποίον, όπως είναι γνωστόν, έχει γενικά ο Έλληνας από την αρχαιότητα.

Ειδικότερα, ο μέχρι τώρα χειρισμός του όλου θέματος με «ασκήσεις επιτελικού χάρτου» και τηλεοπτικές αναφορές, δεν έχει αντιμετωπισθεί επαρκώς στη Μεσσηνία.
Εν όψει όλων αυτών και για την αντιμετώπιση της άθλιας οικονομικής κατάστασης που ξεπερνά το ομώνυμο έργο «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ, και εμείς, νομίζουμε ότι θα πρέπει:

Α) Να συγκληθεί τάχιστα σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Αρχών, της Εκκλησίας, φορέων, συλλόγων αλλά και εκπροσώπων ανθρωπιστικών δικαιωμάτων και κατά του ρατσισμού
Β) Να γίνει άμεση καταγραφή των οικονομικών μεταναστών εντός 10ημέρου
Γ) Ο προγραμματισμός του τρόπου ενίσχυσής των
Δ) Όποιο άλλο πρόσφορο μέτρο κριθεί ότι πρέπει να ληφθεί

Ενόψει όλων αυτών
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

1. Αν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα
2. Ποία μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα
3. Ποία μέτρα πρόκειται να λάβει για την άμεση αντιμετώπιση σίτισης και ενίσχυσης των δυστυχών ανθρώπων, διότι η πείνα δεν έχει ούτε όρια ούτε σύνορα.

Ο ερωτών
Θ. Π. Μπρεδήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.