Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου 4 - 1. Παρέμεινε βασίλισσα στον θρόνο της.

Για 2η συνεχή χρονιά και 7η φορά συνολικά το κύπελλο Μεσσηνίας κατέληξε στα Φιλιατρά. Ο χθεσινός τελικός για την περίοδο 2009-2010, που φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία, ανάμεσα στην Εράνη και την Πύλο είχε ενδιαφέρον για μια ώρα και αμέσως μετά άρχισε το «πράσινο» πάρτι που κατέληξε σε σκορ 4-1. Στα αξιοσημείωτα ήταν η έντονη παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, αλλά λιγοστών συνολικά, λόγω απουσίας καλαματιανής ομάδας, αλλά και εξαιτίας του βροχερού καιρού.

Στο α’ ημίχρονο ο Τσικλητήρας αν και .........

υπολείπεται μιας κατηγορίας από τον αντίπαλό της, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Η έλλειψη εμπειρίας δεν της επέτρεψε όμως να συνδυάσει την καλή εικόνα της με κάτι ουσιαστικό -αρετή που αντίθετα διέθεταν οι Τριφύλιοι, οι οποίοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 27’ σε μια ανύποπτη φάση και με όπλο το κεφάλι του Διονύση Ψάρρη. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παναγιώτης Καλδής υποδείχθηκε εγκαίρως σε θέση οφ-σάιντ και το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά δε μέτρησε ποτέ.

Και στο ξεκίνημα του β’ μέρους όμως η ομάδα του Θανάση Λακριντή συνέχισε να διεκδικεί στα ίσα το ματς και η επιβράβευση ήρθε στο 61’ με την ισοφάριση από τον Μιχάλη Μπενέτο. Ένα γκολ που το χάρηκαν όμως ελάχιστα οι Πυλιώτες αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χρήστος Χαριάτης έδειξε την κλάση του, ξαναδίνοντας το προβάδισμα στο συγκρότημα του Πατρίκ Ενγκεμά.

Δυστυχώς το 5λεπτο 70’-75’ καταγράφεται αρνητικά, καθώς πυροδοτήθηκε ένταση, με αφορμή αρχικά το γεγονός ότι ο Μπενέτος βρέθηκε στο έδαφος σε εκτός φάσεως αλληλοσπρωξίματα με τον Τσιριγώτη και στη συνεχεία του παιχνιδιού τον τραυματισμό του τελευταίου στο γόνατο από μαρκάρισμα του πρώτου (παρά τις πρώτες εντυπώσεις φαίνεται πάντως ότι δεν πρόκειται τελικά για κάτι σοβαρό).

Όπως και να ‘χει η κατάσταση αυτή λειτούργησε αποπροσανατολιστικά για την Πύλο, ενώ αντίθετα έδωσε ώθηση στην Εράνη, που με πρώτο …βιολί τον Χρήστο Χαριάτη, ο οποίος σημείωσε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 76’ «κλειδώνοντας» τη νίκη-τίτλο. Την τελευταία πινελιά έβαλε στο 79’ ο νεαρός Νίκος Κόλλιας «γράφοντας» το τελικό 4-1.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

13΄ σέντρα του Ψάρρη για τον Γεωργόπουλο, που έκανε την προβολή, όμως ο Σταθάς μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

17΄ Κάθετη πάσα του Μπενέτου για τον Καλδή, αυτός διεκδίκησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως πρόλαβε σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ ο Ντινιώτης.

27΄ σέντρα του Σπυρόπουλου από τα δεξιά, ο Ψάρρης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια των παικτών της Πύλου και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Εράνης (1-0).

39΄ ο Εμμανουήλ έκλεψε τη μπάλα από τον Κώτσο και βρήκε ωραία τον Αντωνίου, που με εξαιρετική παράλληλη μπαλιά έβγαλε τον Καλδή σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Αλεξανδρόπουλο, όμως αυτός αιφνιδιαστηκέ και μια μοναδική ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

43΄ εκτέλεση φάουλ του Αντωνίου, έστειλε τη μπάλα στην περιοχή της Εράνης, εκεί όπου ο Αγγελίδης διεκδίκησε την κεφαλιά, όμως ο Αλεξανδρόπουλος «καθάρισε» χωρίς πρόβλημα τη φάση

45΄ μεγάλη ευκαιρία για την Πύλο να ισοφαρίσει όταν ο Καλδής «πλάκαρε» έξυπνα την μπάλα μέσα στην περιοχή, βγάζοντας τον Πανταζόπουλο τελείως αμαρκάριστο, ο τελευταίος όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα έπρεπε και η μπάλα πέρασε άτσαλα άουτ.

52΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπενέτου, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

54΄ ο Γεωργιόπουλος βρήκε ωραία τον Χαριάτη, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ.

58΄ διαγώνιο σουτ του Σπυρόπουλου, απέκρουσε ο Σταθάς.

61΄ ο Εμμανουήλ εκτέλεσε κόρνερ, ο Αγγελίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά ο Μπενέτος εκμεταλλεύθηκε την αναστάτωση μπροστά από τα καρέ του Αλεξανδρόπουλου και με διπλή προσπάθεια νίκησε από πλάγια θέση τον Φιλιατρινό γκολκήπερ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

62΄ άμεση ήταν η απάντηση της Εράνης, καθώς ο Ασημακόπουλος βρήκε με παράλληλη πάσα μέσα στην περιοχή τον Χαριάτη, αυτός έκανε την ατομική προσπάθεια, ξεπερνώντας τους αμυντικούς και με σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Εράνη (2-1), πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ που πέτυχε (έφτασε ν’ ανέβει πρόωρα στην εξέδρα των απονομών!).

70΄ ο Μπενέτος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, κάπου στη μεσαία γραμμή, με τους ανθρώπους της Πύλου να διαμαρτύρονται προς τον κ. Τσεκούρα ζητώντας από τον έμπειρο ρέφερι να τιμωρήσει τον Τσιριγώτη.

72΄ Μπενέτος και Τσιριγώτης διεκδίκησαν την μπάλα, με τον παίκτη της Εράνης να τραυματίζεται στο γόνατο και να αποχωρεί από το παιχνίδι σε μια φάση όπου υπήρξαν παράπονα από τους Φιλιατρινούς και πυροδότησε ένα δεύτερο και σαφώς εντονότερο κύμα αναταραχής.

76΄ υπό την πίεση Κωστόπουλου ο Ψάρρης έκανε το σουτ που έδιωξε με τα πόδια στη γραμμή της περιοχής ο Σταθάς, όμως στην επαναφορά ο Χαριάτης βλέποντας εκτός θέσης τον τερματοφύλακα της Πύλου έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ «καθαρίζοντας» σε μεγάλο βαθμό το ματς.

79΄ παρά την πίεση του Κωστόπουλου ο Χαριάτης έκανε από κοντά το πλασέ, η μπάλα δεν του έκανε αυτή τη φορά το χατίρι, καθώς προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Κόλλιας δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Τσεκούρα, που όπως συνήθως άκουσε κάποια παράπονα, κυρίως από την πλευρά της Πύλου, ωστόσο πρέπει να τονίσουμε πως δεν έκανε ιδιαίτερα λάθη -κάτι που ισχύει και για τους βοηθούς του κ.κ. Κυριακόπουλο, Σερεμέτη (χρέη 4ου έκανε ο Γιώργος Μπλάνας).

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Σπυρόπουλος, Γιάννης, Ντινιώτης, Κώτσος, Γεωργιόπουλος (68΄ Κόλλιας), Τσιριγώτης (74΄ λ. τρ. Γκίνος), Χαριάτης (82΄ Κυράνης), Ψάρρης, Παναγιωτίδης, Ασημακόπουλος.

ΠΥΛΟΣ: Σταθάς (91΄ Νικολόπουλος), Κουφός, Αγγελίδης, Κατσιγιάννης (90΄ Ζευγίτης), Κωστόπουλος, Αντωνίου, Πανταζόπουλος, Εμμανουήλ, Διακουμής, Μπενέτος, Π. Καλδής.



Το 3ο ημίχρονο του τελικού

Η Εράνη επικράτησε με 4-1 χθες σε βάρος του Τσικλητήρα Πύλου και κατέκτησε το τρόπαιο. Εκτός από το αγωνιστικό μέρος ενδιαφέρον έχουν και τα παρακάτω…

-Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Παναγιώτης Μανωλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς της ΕΠΣ Μεσσηνίας και το χορηγό του Κυπέλλου, το ξενοδοχείο «Classical Filoxenia», διάβασε τις συνθέσεις των δύο φιναλίστ.

-Οι δύο ομάδες και η διαιτητική τετράδα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας και Μαζορετών του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης».

-Καλού κακού στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας ήταν και 4 μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Καλαμάτας.

-Τον αγώνα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, ο πολιτευτής Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο αντινομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος ΟΠΑΝΑΜ Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος, ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Σωτήρης Μιχαλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Φιλιατρών, Χαράλαμπος Στάμος και Χαράλαμπος Παγάνης, ο αντιδήμαρχος Πύλου Παναγιώτης Μπαλαφούτης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Χρήστος Κότσαρης, όλο το Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, οι ενωσιακοί προπονητές Άγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος Τσατάς και αρκετοί πρόεδροι και προπονητές ομάδων.

-Κατά τη διάρκεια του τελικού, έγινε ρίψη καπνογόνων στο ταρτάν. Όσο και αν είναι επικίνδυνα, ορισμένοι δεν πτοούνται.

-Στο 41΄ του τελικού ξεκίνησαν ν’ ανάβουν οι προβολείς στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία.

-Μετά από κάθε γκολ της Εράνης Φιλιατρών ακουγόταν ο ύμνος της φιλιατρινής ομάδας, όπως και μετά το γκολ του Τσικλητήρα Πύλου ακούστηκε ο ύμνος του συγκροτήματος της Πύλου.

-Στο 76΄ απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Εράνης Φιλιατρών ο παράγοντας Αλέκος Μιχαλακόπουλος για διαμαρτυρία.

-Λιγότεροι από 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν το μεγάλο τελικό (ανασταλτικός παράγοντας ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες).

-Γιατρός αγώνα ήταν η Κατερίνα Ρέμη.

-Κατά τη διάρκεια των απονομών, έγινε ρίψη βεγγαλικών.

-Σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Εράνης ήταν ο σπουδαίος Φιλιατρινός τερματοφύλακας Σωτήρης Λυμπερόπουλος που έστειλε τα συγχαρητήριά του στους ποδοσφαιριστές.

-Μετά το τέλος του αγώνα δόθηκε δεξίωση σε αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ.

-Ως εκπρόσωπος της Μεσσηνίας η Εράνη θα συνεχίσει στο κύπελλο ερασιτεχνών, με πρώτο αντίπαλο στις 7 Απριλίου τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (κυπελλούχος Κορινθίας που απέκλεισε 5-4 στα πέναλτι τον Ολυμπιακό Λουτρακίου).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πατρίκ Ενγκεμά (προπονητής Εράνης):

«Αποφασισμένοι ήμασταν από την αρχή. Είχα ζητήσει όμως από τα παιδιά να τελειώσουν το παιχνίδι από το πρώτο 20λεπτο προκειμένου να μη δώσουμε στον αντίπαλο το δικαίωμα να ελπίζει. Αυτό δεν έγινε και όσο ήμασταν 1-0, η Πύλος είχε κάποιες ευκαιρίες και άρχισε να το πιστεύει. Κι όταν υπάρχει πίστη μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε. Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρχε ένταση στο β’ ημίχρονο.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μου γιατί έδειξαν ότι ήθελαν πάρα πολύ αυτό το κύπελλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Πύλου, που παρ’ ότι είναι ομάδα Α’ Τοπικής δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ μας. Παίξανε πάρα πολύ καλά, έκαναν καλές ευκαιρίες και μπορούσαν στο α’ ημίχρονο να έχουν βάλει δύο γκολ. Μου άρεσε αυτό το πάθος και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Παναγιώτης Κώτσος (αρχηγός Εράνης)

«Το παιχνίδι ήταν στο α’ ημίχρονο μοιρασμένο και δεν πήγαμε τόσο καλά. Στο δεύτερο όμως μπήκαμε πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα αυτό το μεγάλο σκορ»

Χρήστος Χαριάτης (ποδοσφαιριστής Εράνης)

«Προηγηθήκαμε στην αρχή, αλλά μας πίεσε η Πύλος και από τη στιγμή που έφτασε στην ισοφάριση έπρεπε να …καθαρίσουμε. Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι το κύπελλο ήταν ο στόχος της ομάδας και το θέλαμε πολύ. Όλα τελείωσαν καλά για μας. Εγώ απλώς έτυχε και έβαλα δύο γκολ, αλλά και οι συμπαίκτες μου βοήθησαν το ίδιο καθοριστικά. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι σήμερα».

Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ποδοσφαιριστής Εράνης)

«Παίζαμε με μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας και κάναμε αυτό που είχαμε πει όλη την εβδομάδα. Χρειάστηκε να δούμε μόνο πολύ σοβαρά το παιχνίδι. Στο α’ ημίχρονο παίξαμε πολύ ανοικτά και η Πύλος με σφιχτή άμυνα μας δυσκόλεψε, αλλά δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε».

Διονύσης Ψάρρης (ποδοσφαιριστής Εράνης)

«Πήραμε δίκαια το κύπελλο. Αν και ήμασταν λίγο αγχωμένοι στην αρχή το αξίζαμε -σύμφωνα και με την όλη φετινή παρουσία μας. Είναι μια επιβράβευση αυτής της πορείας και ελπίζουμε να πετύχουμε και το στόχο της κατάκτησης της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής».

Βαγγέλης Σταθόπουλος (πρόεδρος Εράνης)

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την πορεία που έκαναν και να τονίσω ότι στην προσπάθεια που κάνουμε είναι ευχάριστο να έρχονται και τ’ αποτελέσματα. Είμαστε πάντοτε μέσα στους στόχους μας και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, μια ομάδα που θα μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Εύχομαι στην ομάδα της Πύλου ό,τι καλύτερο και να βρεθούμε κάποτε και οι δύο ομάδες σε μεγαλύτερη κατηγορία. Έχει αυτές τις δυνατότητες και αν υλοποιηθεί ο «Καλλικράτης» με τη διεύρυνση τη δημιουργία ενός διευρυμένου ισχυρού Δήμου μπορεί να το πετύχουν ακόμη πιο εύκολα.

Εύχομαι σε όλους να είμαστε πάντοτε γεροί και να είμαστε πάντοτε εδώ».

Θανάσης Λακριντής (προπονητής Τσικλητήρα Πύλου)

Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου «Προσπαθήσαμε σ’ όλο τον αγώνα. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0, με γκολ από στημένη φάση και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Δεχθήκαμε αμέσως το δεύτερο γκολ κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλος την εξέλιξη του αγώνα. Χαρήκαμε τη συμμετοχή μας στον τελικό και συνεχίζουμε. Οι ποδοσφαιριστές μου απέκτησαν αυτοπεποίθηση και η προσοχή μας στρέφεται πλέον στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας. Ο Τσικλητήρας Πύλου έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Είναι ομάδα με μέλλον».

Μιχάλης Μπενέτος (ποδοσφαιριστής Τσικλητήρα Πύλου)

Ο σκόρερ του Τσικλητήρα Πύλου, Μιχάλης Μπενέτος (αγωνίστηκε για Πέμπτη φορά σε τελικό Κυπέλλου, έχει 3 κατακτήσεις με τον Άρη Πατρών και τον Αχιλλέα Καμαρών στην Αχαΐα, μας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην Εράνη Φιλιατρών για την κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, αλλά και στην ομάδα μας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε. Εμείς βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0, αλλά ισοφαρίσαμε και είχαμε ευκαιρίες. Δεν είχαμε αντίπαλο όμως μόνο την Εράνη Φιλιατρών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Από την Εφημερίδα Θάρρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.