Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Λήγουν το καλοκαίρι 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων H1N1

Εμβολιάστηκαν 365.000 άτομα την ώρα που η χώρα μας αγόρασε 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του ιού της γρίπης H1N1.

Τα εμβόλια που έχουμε προμηθευτεί, όμως, λήγουν μέχρι το καλοκαίρι.

Ο αντινομάρχης Καβάλας, Θανάσης Βαφειάδης, μιλώντας για τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καβάλας, τόνισε ότι «συνεχίζουν να λειτουργούν, ωστόσο η προσέλευση είναι πολύ μικρή και περιορίζεται σε τρία άτομα ανά εβδομάδα!

Ο στόχος της Νομαρχίας ήταν να εμβολιαστεί το ........

30% του πληθυσμού του νομού Καβάλας, δηλαδή περίπου 40.000- 50.000 πολίτες. Δεν πιάσαμε, ούτε το 1/10 του στόχου».
Η πλειοψηφία των Καβαλιωτών ήταν αρνητικοί στο να εμβολιαστούν κι αυτό ο κ. Βαφειάδης το αποδίδει στη λανθασμένη πληροφόρηση και υποτίμηση του ιού της γρίπης.

«Δεν κατανόησαν ότι ήταν σημαντικό να εμβολιαστούν. Θεώρησαν πως όσοι θάνατοι προκύπτουν κάθε χρόνο από τον κοινό ιό της γρίπης, τόσοι προέκυψαν και από τον ιό της νέας γρίπης.

Από το προηγούμενο Πάσχα, όμως, που πρωτοεμφανίστηκε ο νέος ιός, μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει τελικά περισσότεροι από τον Η1Ν1, από ότι από την κοινή γρίπη», υπογράμμισε ο αντινομάρχης και συμπλήρωσε λέγοντας πως τα εμβόλια θα συντηρηθούν και θα κρατηθούν μέχρι τη λήξη τους, ενώ θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χώρο και προσωπικό…

Πηγή: Εβδόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.