Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο γραφείο του Λυκειάρχη Φιλιατρών

Φωτιά έβαλαν αργά τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι στο γραφείο του Λυκειάρχη Φιλιατρών κου Σταμάτη Γιαννακόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιστάτης του σχολείου περνώντας το πρωί έξω από το λύκειο αντιλήφθηκε μυρωδιά καμένου. Είδε εξωτερικά τον τοίχο μαυρισμενο, μπήκε στο λύκειο και ειδοποίησε αμέσως τον Λυκειάρχη Κο Σταμάτη Γιαννακόπουλο, ενω παράλληλα κάλεσε την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Ο Λυκειάρχης κατέφθασε αμέσως όπου ........

άνοιξαν την πόρτα και είδαν μέσα να καίγονται αρχεία ενω η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και η έντονη μαυρίλα είχε κατακλείσει το γραφείο.
Η σήμανση που κλήθηκε πήρε δακτυλικά αποτυπώματα, ενω η πυροσβεστική συνέλεξε τα δυο μπουκάλια (το ένα ατόφιο μαζί με το χαρτί κουζίνας που είχε στο στόμιο του για περαιτέρω έρευνα.

Πως έγινε.

Η "δουλειά" έγινε απ' έξω και συγκεκριμμένα από το παράθυρο του λυκειάρχη που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου του σχολείου. Η εσωτερική πόρτα του γραφείου ήταν άθικτη καθώς τόσο οι σιδεριές που υπάρχουν οσο και τα πολλά λουκέτα και κλειδαριές δεν αφήναν πολλά περιθώρια.
Έτσι λοιπόν ο άγνωστος ή οι άγνωστοι έκοψαν με κόφτη το συρμάτινο πλέγμα που υπήρχε έξω από το παράθυρο, (δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες) έσπασαν το τζάμι και πέταξαν στο εσωτερικό τα δυο μπουκάλια από μπύρα αναμμένα. Το ένα μπουκάλι σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε και αναφλέγει το γραφείο. Το άλλο αν και έπεσε, έσβησε χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν δυο φωτοτυπικά μηχανήματα, 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έγγραφα, το αρχείο του Λυκείου, γραφεία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονταν στον χώρο.
Αιτία του συμβάντος σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις ήταν τα απουσιολόγια, τα οποία όμως γλύτωσαν από την φωτιά μαζί με τα βιβλία ύλης καθώς βρίσκονταν σε μεταλλικό ερμάριο και δεν απειλήθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών και η Πυροσβεστική υπηρεσία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.