Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας

Μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία της Καλαμάτας, έχουν προκαλέσει φήμες για την μη εισαγωγή του τμήματος Ραδιολογίας – Ακτινολογίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας στο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φετινοί τελειόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 30-01-09, ανακοινώθηκε ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα λειτουργήσουν επτά (7) νέα Τμήματα Α.Τ.Ε.Ι. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέχθηκε και το τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας στο Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Η πορεία του εκπαιδευτικού ιδρύματος, λοιπόν, της μεσσηνιακής πρωτεύουσας μετά από μια «δύσκολη» πορεία με την εφαρμογή της βάσης του «10» και τις συνέπειες της, όσον αφορά τον αριθμό των σπουδαστών του ιδρύματος, φαινόταν πως έβρισκε το δρόμο του, με τη λειτουργία του τμήματος Ραδιολογίας - Ακτινολογίας από τον Σεπτέμβριο του 2010. Έτσι, μαζί με το Τμήμα Λογοθεραπείας που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2009, θα αποτελέσουν τη νέα Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας, που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο ίδρυμα.

Μάλιστα, σχετική υπόσχεση είχε δοθεί και σε επίσκεψη του πρώην ..........

Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία, κατά την ομιλία του στο Επιμελητήριο. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι το νέο τμήμα αναμένεται να περιληφθεί στα μηχανογραφικά δελτία που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων για το έτος 2010 – 2011.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Σκοπεύει η ηγεσία του Υπουργείου να συμπεριλάβει το τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας στο φετινό μηχανογραφικό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.