Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη Ενγκεμά στο Φιλιατρά News: Η καλή δουλειά έφερε αποτελέσματα στην Εράνη. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Ικανοποιημένος για την πορεία που σημείωσε η Εράνη στην λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος του 6ου Ομίλου της Δ' Εθνικής δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Φιλιατρά News ο προπονητής της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά.
Τον συναντήσαμε χθες Παρασκευή το απόγευμα στο παλιό γήπεδο της Εράνης όπου έκανε την τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν την αναχώρηση της για την Ζάκυνθο και δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για ότι τον ρωτήσαμε.

Θεωρεί ότι τα καλά αποτελέσματα ήρθαν μετά από σωστά οργανωμένη δουλειά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πολύ στενό του συνεργάτη Νίκο Αντωνόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε δώρο Θεού, το οποίο δεν είχε πριν έρθει στην Εράνη.
Σοβαρός, συγκροτημένος, και πάνω απ΄όλα ευγενικός, δέχτηκε να ......

μας μιλήσει κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος που αγωνίζεται η Εράνη ενώ δεν μας έκρυψε την επιθυμία του για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Επεσήμανε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, την άψογη στήριξη που έχει από την διοίκηση της Εράνης κάτι το οποίο -όπως δήλωσε- βοηθά πάρα πολύ την ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News o Kος Ενγκεμά αναφέρει:

Κε Ενγκεμά, συμπληρώσαμε τον πρώτο γύρω του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής και η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μια πάρα πολύ καλή πορεία μπορώ να πω που παρά τα πρώτα μη θετικά αποτελέσματα που είχε.

Ναι εντάξει. Αν θυμόσαστε εγώ σας έλεγα από την αρχή ότι από την στιγμή που η ομάδα δείχνει ότι έχει στοιχεία και σε κάθε αγώνα είχαμε δημιουργία ευκαιριών αν και δεν μας βγήκανε, εγώ σας έλεγα ότι εγώ δεν ανησυχώ καθόλου. Θα ανησυχούσα αν έβλεπα ότι η ομάδα αυτή δεν έδειχνε ούτε ένα στοιχείο αγωνιστικά. Και αυτό βγήκε στο τέλος γιατί η σωστή δουλεία δεν βγαίνει αμέσως. Στην προετοιμασία κάναμε πολύ καλή δουλειά με τον Νίκο τον Αντωνόπουλο και ήξερα ότι αυτή η δουλεία θα μας κρατήσει σε όλη την αγωνιστική περίοδο. Και αυτό γίνεται τώρα. Δεν είναι έκπληξη. Είναι λογικό να βγαίνει τώρα. (σ.σ. το αποτέλεσμα)


Στις πρώτες έξι αγωνιστικές Κε Ενγκεμά δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα είχε την απαιτούμενη πορεία. Δηλαδή να κινείται όχι κάπου πολύ ψηλά αλλά τουλάχιστον κάπου στην μέση. Βρισκόταν πολύ χαμηλά στον πίνακα βαθμολογίας. Αποτυχημένα αποτελέσματα, ήττες, ισοπαλίες, μία μόνο Νίκη… Μιλάω για τις πρώτες έξι αγωνιστικές.
Στην πορεία το όλο κακό κλίμα διορθώθηκε. Ήταν τυχαίο Κύριε Ενγκεμά που τα αποτυχημένα αποτελέσματα ήρθαν όλα μαζί στην αρχή?


Το ποδόσφαιρο δεν είναι basket. Στο basket κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο. Μπορεί να σου κάτσει ένα παιχνίδι να μην σου κάτσουν δυο, μπορεί να μην σου κάτσουν τρία, αλλά είναι αυτό που είπα προηγουμένως. Εγώ ήξερα ότι κάποια στιγμή αυτό θα ήταν μέχρι να πάρει η ομάδα μπρος και δεν θα μπορούσε να σταματήσει. Αυτό γίνεται μέχρι στιγμής.
Και πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουμε κανένα μυϊκό τραυματισμό. Όλα τα παιδιά είναι μια χαρά. Ο τραυματισμός του Θοδωρή ήταν από χτύπημα. Δεν είναι μυϊκός τραυματισμός. Και αυτό γιατί έχει γίνει σωστή δουλειά.



Εσείς Κε Ενγκεμά φοβηθήκατε τις πρώτες έξι αγωνιστικές?

Όχι. Το είπα και προηγουμένως. Δεν φοβήθηκα γιατί ήξερα ότι η ομάδα έχει στοιχεία. Δεν φοβήθηκα καθόλου. Το μόνο που με ανησυχούσε είναι ότι ζω στην Ελλάδα τώρα 11 χρόνια. Και ξέρω ότι οι Έλληνες δεν έχουν υπομονή. Και να βλέπουν οι Έλληνες ότι παίζει η ομάδα καλά θέλουν αποτέλεσμα. Είναι το μόνο που ανησυχούσα.


Παρόλο Κε Ενγκεμά που ήσασταν προπονητής στο Καταστάρι, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και επιτυχημένη η πορεία του. Όταν ανακοινώθηκε ότι θα έρθετε στην Εράνη, δεχτήκατε αμφισβητήσεις μεταξύ των οποίων και από το Φιλιατρά News που αυτή τη στιγμή σου παίρνει την συνέντευξη λέγοντας ότι δεν πρέπει να έρθει, δεν τα κατάφερε με το Καταστάρι, φοβόμαστε για την Εράνη μήπως πέσει κατηγορία… Εσείς θεωρείτε ότι μας έχετε διαψεύσει κε Ενγκεμά? Ακόμα και το Φιλιατρά News που σας αμφισβήτησε.

Εσείς τι λέτε? Βάση των αποτελεσμάτων, βάση του ποδοσφαίρου που παίζει η Εράνη.


Θέλω να πω Κε Ενγκεμά, νιώθετε μια δικαίωση για το ότι βιαστήκαμε να σας κρίνουμε ακόμα και πριν πατήσετε το πόδι σας στον αγωνιστικό χώρο?

Όχι δεν βιαστήκατε. Είναι και λογικό γιατί είμαι και άγνωστος σαν προπονητής και ερχόμουν σε μια ομάδα που δεν έκανε και τίποτα πέρσι. Ήταν λογικό αυτό.
Όταν δεν γνωρίζεις κάποιον δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς έτσι άμεσα.



Τώρα για τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος που ξεκινά αυτήν την Κυριακή, τι βλέπετε κε Ενγκεμά?

Βλέπω μια συνέχεια, στην κατηγορία που έχουμε τώρα. Αυτό βλέπω. Τα παιδιά είναι καλά, το κλίμα είναι υπέροχο, ψυχολογικά είμαστε πάρα πολύ καλοί, η διοίκηση μας στηρίζει και δεν έχουμε πρόβλημα. Ακούμε για άλλες ομάδες προβλήματα που έχουν, είτε οικονομικό είτε από τραυματισμούς… εμείς δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί έτσι (σ.σ. Το κλίμα στην ομάδα).


Πιστεύετε Κε Ενγκεμά ότι η Εράνη θα έχει τώρα πια αυτήν την διάρκεια που χρειάζεται για να παραμείνει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα??? Το ρωτάω γιατί το να ανέβει μια ομάδα ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα ας πούμε ότι είναι εύκολο αν σου κάτσουν και τα αποτελέσματα κλπ κλπ. Το δύσκολο είναι να παραμείνει η ομάδα. Πιστεύετε ότι η Εράνη έχει τα εχέγγυα δηλαδή την δύναμη, την θέληση να παραμείνει ψηλά και να μην βρεθεί πάλι χαμηλά?

Ναι. Εγώ το βλέπω, αν και δεν είχαμε ούτε στόχο για άνοδο, ούτε στόχο να είμαστε δεύτεροι. Στόχος μας ήταν και είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να χτυπήσουμε πρώτη τετράδα ας πούμε. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο.


Σε παλαιότερη συνέντευξη σας στο Φιλιατρά News Κε Ενγκεμά μου είχατε πει ότι αισθάνεστε πολύ τυχερός που έχετε τον Νίκο τον Αντωνόπουλο μαζί σας. Αυτό προφανώς ισχύει και τώρα. Θα ήθελα να μου πείτε η συνεργασία σας σε ποιο στάδιο βρίσκεται?

Το έχω πει και θα το ξαναλέω όπου χρειαστεί και όποτε χρειαστεί. Ο Νίκος Αντωνόπουλος είναι ένα δώρο που μου έχει κάνει ο θεός, έχοντας έναν τέτοιο συνεργάτη δίπλα μου. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι πολύ καλός επαγγελματίας, κάνει την δουλεία του όπως πρέπει και παραπάνω απ’ ότι πρέπει, και δεν ξέρω αν δεν είχα τον Νίκο, αν θα μπορούσα να καταφέρω να κάνουμε αυτά που κάνουμε τώρα.


Η χημεία δηλαδή έχει δέσει με εσάς και τον κο Αντωνόπουλο?

Ναι ναι. Και από την αρχή μάλιστα. Από την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον Αντωνόπουλο, κατάλαβα ότι ο Νίκος είναι αυτό που μου έλειπε πέρσι στην ομάδα που ήμουν.
Όταν ξεκινάς μια καριέρα σε μια χώρα που όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα, πρέπει να έχεις γύρω σου ανθρώπους εμπιστοσύνης. Ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν. Και αυτό το έχω εδώ. Με τον Νίκο τον Αντωνόπουλο, και με την διοίκηση και με τα παιδιά, όλα είναι υπέροχα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.