Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ‏ [ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ]

ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ 6 ΔΗΜΟΥΣ ,ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ...
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ, ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ..
Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ........

ΟΦΕΛΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΔΗΜΟ, ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ...
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΩΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΑ.
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΄Η ΤΟΥ ΙΤΑ.

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ.
ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΝΟΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕ, ΕΦΕΡΕ ΑΛΛΟΥΣ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ;

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ , ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ


4 σχόλια:

  1. Σωστά και συνετά τα λες, αγαπητέ Γιάννη Σάκκουλα. Πρέπει όλοι μαζί οι Φιλιατρινοί να είμαστε ενωμένοι και ν΄ αντιδράσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας είχε Νοσοκομείο, το οποίο ο τότε υπουργός Καλαντζάκος κατήργησε και έφερε το Άσυλο Ανιάτων στην πόλη. Έχει υποστεί κατά καιρούς μεγάλη απαξίωση αυτή η πόλη.
    Επειδή είμαι δημοτική υπαλληλος - Γεωπόνος από την όποια γνώση έχω πάνω στο αντικείμενο, πιστεύω ότι οι λόγοι των συννενώσεων είναι καθαρά για μείωση εξόδων όσων αφορά τις αντιμισθίες των Δημάρχων - Αντιδημάρχων - συμβούλων. Είναι λάθος κατά την αποψή μου το σκεπτικό αυτό διότι, οι μεγάλοι αυτοί δήμοι για να σταθούν θέλουν στελέχωση, ιδιαίτερα στην έδρα. Είδατε στον Καποδίστρια να μένει κανένας γραμματέας στο χωριό του; Όλοι στην έδρα πήγαν. Συνεπώς, σαφώς και στον Καλλικράτη η έδρα θα ευννοηθεί, οι υπόλοιποι αν δεν υπολειτουργούν θα προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες.

    Θεωρώ 100% λάθος αυτή τη βιασύνη του ΠΑΣΟΚ να κάνει τον Καλλικράτη άρπα - κόλλα. Εκαναν απολογισμό Καποδίστρια; Ρώτησαν τους νέους-τότε, επιστήμονες που προσέλαβαν για την στελέχωση του Καποδίστρια, ποιά είναι η γνώμη τους; Είμαι γεωπόνος και το κύριο αντικείμενο μου είναι τα νεκροταφεία, ποιός φταίει γι΄αυτό; Ο Καλλικράτης θα με κάνει πάλι γεωπόνο; Θα βγάλει έξω τους εργάτες που πρέπει να είναι έξω και όχι στα γραφεία; Θα δίνει ο Καλλικράτης την ευχέρια να προσλαμβάνουν 18μηνα, ικανοποιώντας κυρίως ρουσφετολογικά συμφέροντα;
    Εαν είναι απλά ο μανωλιός ν΄αλλάξει τα ρούχα του αλλιώς, να λείπει. Το κείμενο της διαβούλευσεης δεν με πείθει προσωπικά ότι θα μειώσει τις ασυδοσίες των Δημάρχων ο Καλλικράτης.

    Είναι όλα τα άλλα ευοίωνα, λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματά μας για να κάνουμε συννενώσεις;
    Στην περιοχή Αγρόκηπίο, μεσα στην πόλη των Φιλιατρών σε κοντινή απόσταση από την πλατεία, υπάρχει σκουπιδότοπος από γεωργικά πλαστικά. Στον χώρο αυτό παλιά ήταν ερευνητικός σταθμός του ΑΣΟ με μεγάλη αίγλη. Πρόσφατα είχε κατασκευαστεί και λειτουργούσε εργαστήριο αναλύσεων για γεωργικά προϊόντα, νερό και χώμα από λεφτά του LEADER. Σήμερα το ΑΙΦ είναι γης Μαδηαμ. Εφτιαξαν πάντως το ειδικό σχολείο για να έχουν τα παιδιά αυτά ένα πολύ ωραίο περιβάλλον γύρω τους! Τί λέει το σχέδιο Καλλικράτης για τα σκουπίδια; Εδώ δεν μπορούν ετούτοι εδώ να λύσουν το πρόβλημα και θα πάμε σε διευρημένο επίπεδο να μας το λύσουν;

    Τις πόλεις δεν τις κάνουν οι θεσμοί παρά μόνον οι άνθρωποι. Ανθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, όχι για καθαρά ατομικά οφέλη, αλλά για συλλογικά, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για την αδερφωσύνη και εν γενει για παναθρώπινα ιδεώδη.

    Πού είναι οι άνθρωποι;

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

    Ζωή Πετροπούλου - Γεωπόνος Δ. Φιλιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διασπορά των υπηρεσιών ανάλογα με τον πληθυσμό εχει μια λογική, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε...ομως φοβάμαι ότι τα Φιλιατρά πάλι ρηγμένα θα ειναι στην πράξη προς όφελος του γνωστού «γείτονα» που απο χωριό εγινε πόλη..ας πουμε δηλαδή..λεηλατώντας υπηρεσίες που έπρεπε να ειναι στην πόλη μας.
    Εν πάσει περιπτώσει, έτυχε ο κλήρος στο φίλο μου τον Αλκη να διαχειριστεί μια δύσκολη υπόθεση..προσωπικά τον εμπιστεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΕΡΑΝΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.