Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την «Ακρόπολις»

Εισαγγελική έρευνα, καθώς και έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών, διενεργείται, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χαρίστηκε το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».

«Υπάρχει εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη, καθώς η υπόθεση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Ερωτηθείς αν έχει υπάρξει παραγραφή του .........

χρέους ή αίτηση αναστολής της καταβολής του και αν η κυβέρνηση γνωρίζει αν η εταιρεία έχει καταβάλει το 10% του χρέους της και ζητά το «πάγωμα» του υπόλοιπου 90%, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν δημιουργεί εντυπώσεις, το θέμα αυτό αναφέρεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως "διαγραφέντα έσοδα"».

Σε ό,τι αφορά το αν πρόκειται για ρύθμιση ή διαγραφή του χρέους μόνο για φέτος, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, υπάρχει έρευνα και το πόρισμα θα ανακοινωθεί επισήμως».

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως ζήτημα αφού δεν έχει καταλήξει ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τίποτα, το μόνο που έκανε ο κ. Σαχινίδης, όπως είχε υποχρέωση να πράξει, ήταν να ενημερώσει την επιτροπή της Βουλής για ποια εταιρεία πρόκειται. Είμαστε επιφυλακτικοί. Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη».

«Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει αυτεπάγγελτα. Από κεί και πέρα αν διαπιστωθούν ευθύνες θα υπάρχει και συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι δεδομένο», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα αυτό.

Εισαγγελική έρευνα από τον Π. Αδάμη

Tο θέμα το οποίο ανέκυψε με το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ανέλαβε να διερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Παρασκευάς Αδάμης.

Ο κ. Αδάμης έλαβε εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ι. Σακελάκο να μελετήσει τα στοιχεία για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, μετά την επιβολή προστίμου στην «Ακρόπολις» από κάθε αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να εξακριβώσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε αυτή την περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.