Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δράκος: Στις 31 Ιανουαρίου παραδίδονται τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο είχαν σήμερα ο Διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κος Φώτης Δρούμπαλης και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και κυρίως οι υποδομές του.
Όπως αποκάλυψε ο Κος Δράκος τα χειρουργεία της Κυπαρισσίας μετά και από την τελευταία παράταση που είχε δοθεί στο έργο θα παραδοθούν από τον ανάδοχο στις 31 Ιανουαρίου.

Παράλληλα ο Κος Δρούμπαλης κατέθεσε στον Κο Δράκο ........

δυο μελέτες σχετικά με το νοσοκομείο και αφορούν:
α.) Η πρώτη είναι η κατασκευή βαρέως τύπου κατασκευής για την στέγαση των γραφείων των διοικητικών υπηρεσιών τα οποία στεγάζονται τώρα σε ενοικιαζόμενους χώρους οι οποίοι είναι μη λειτουργικοί και μακρυά από το νοσοκομείο.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 300.000 €.

β.) Η δεύτερη μελέτη αφορά τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο νοσοκομείο έργο προϋπολογισμού 205.000 €, όπου σύμφωνα με την μελέτη η κατασκευή του θα κάνει το νοσοκομείο να καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια για την λειτουργία του.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Νομάρχης Κος Δράκος αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε εδώ με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Κυρίως σε ό,τι αφορά τις υποδομές του, οι οποίες έχουν ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό και που σταδιακά με την δουλειά η οποία έχει γίνει, κυρίως από άποψη Διοικητού, Δ.Σ., Δήμου και Νομαρχίας , στην κατεύθυνση της κατάκτησης και ολοκλήρωσης του προγραμματισμού αυτού. Όπως ήδη γνωρίζετε, έχει γίνει η βελτίωση των υπαρχουσών δομών, με έναν προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, την οποία υλοποίηση είχε η Νομαρχία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και παράδοσης του εκσυγχρονισμού των χειρουργείων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ περίπου. Ήδη,. το πρωί συζητήσαμε και με τον ανάδοχο και με τον επιβλέποντα μηχανικό της Νομαρχίας και φυσικά με τον Δντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ κ. Γιαννακέα. Το έργο θα παραδοθεί 31/01, με την παράταση που είχε δοθεί για συγκεκριμένα προβλήματα ολοκλήρωσης, τα οποία ξεπεράστηκαν.

Παράλληλα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας έδωσε δύο μελέτες που αφορούν: Η πρώτη αφορά την δόμηση βαρέως τύπου γραφείων προκειμένου να στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες σε ενοικιαζόμενα κτήρια, μη λειτουργικά και μακριά από το Νοσοκομείο. Αυτή η εργασία είναι προϋπολογισμού 300.000 περίπου και η οποία θα προκηρυχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ, είναι ο υποσταθμός μέσης τάσης, όπως λέγεται, για την τροφοδοσία με ενέργεια, που θα μας δώσει την δυνατότητα εξοικονόμησης του 50% της ενέργειας που καταναλώνεται σήμερα από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Δεν θα σταματήσουμε, όμως, εδώ. Ήδη υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσουμε με την αύξηση 30 επιπλέον κλινών, που θα τοποθετηθούν στην βορειοανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, μέσα στο οικόπεδο, για το οποίο έχουμε συντελεστή και που θα δώσει την δυνατότητα να ανασάνει η λειτουργία του ισογείου, δοθέντος ότι το εστιατόριο το οποίο λειτουργεί στην βόρεια πλευρά του σημερινού ισογείου, θα μεταφερθεί στο νέο κτήριο. Θεωρούμε ότι με την εξέλιξη αυτή η οποία θα επιτευχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε ένα συνολικό προϋπολογισμό έργου 1εκατ. ευρώ, που υπάρχουν. Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα και με την βοήθεια του Υπουργείου και των άλλων παραγόντων των οποίων θα ζητήσουμε την συμβολή, θα επιτύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κατανοείτε, πλήρως, τι σημαίνουν αυτά τα έργα για την Δυτική Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, δοθέντος ότι η περιοχή έχει μια μεγάλη ανάπτυξη και κυρίως προς την κατεύθυνση του τουρισμού. Ακόμα πρέπει να πούμε ότι οι εγκαταστάσεις της ΠΟΤΑ, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Γαργαλιάνων, θα εξυπηρετήσει ενδεχομένως ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως Πρέπει να σας πω ότι, ήδη, με τις εγκαταστάσεις της ΠΟΤΑ, αλλά και των άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων μικρότερης κλίμακας που γίνονται από την περιοχή της Χρυσή Ακτής μέχρι και της Ελαίας και του Καλού Νερού, αλλά και των άλλων περιοχών, της Μαραθούπολης κλπ, η περιοχή γίνεται ήδη ένα κέντρο παραθεριστικής κατοικίας μεγάλων διαστάσεων, του οποίου αναμένεται η περαιτέρω ένταση και αύξηση προς την κατεύθυνση αυτή και με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων. Του οδικού άξονα κυρίως με την Τρίπολη και την Αθήνα αλλά και του ακολουθούντως προς την κατεύθυνση της υλοποίησης δυτικού άξονα της Ολυμπίας Οδού».

Στη συνέχεια, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Νομάρχη και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γενικότερα αλλά και όλους όσους συμβάλουν στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούν το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες των έργων που υλοποιούνται.

Τέλος, ο Αντινομάρχης κ. Αναστασόπουλος, συμπλήρωσε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η αντίστοιχη Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών & Προγραμματισμού παρέλαβε σήμερα αυτές τις μελέτες που προαναφέρθηκαν.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα θεωρήσει άμεσα αυτές τις μελέτες για να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία δημοπράτησης προκειμένου να εκτελεστούν και τα δύο έργα.

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.