Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ερώτηση Κουσελά για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επανερχόμενος στο θέμα, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Παιδείας, δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, ζητώντας την επίσπευση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: .........

« Σε απάντηση στην αρ. πρωτ. 16384/18-3-2009 Ερώτησή μου, ο τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος στην αρ. πρωτ. 32154/ΙΗ 6-4-2009 Απάντησή του σχετικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με διαβεβαίωσε ότι οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικών ΠΕ02-Φιλολόγων, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε υπογραφεί από τον τότε ΥΠΕΠΘ και είχε διαβιβαστεί για υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το θέμα ωστόσο εξακολουθεί να εκκρεμεί, καθόσον καθυστέρησε η συγκέντρωση υπογραφών από τους συναρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης και η έγκριση του σχεδίου Π.Δ. από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Λόγω της κυβερνητικής αλλαγής, απαιτούνται πλέον νέες υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών, προκειμένου το Προεδρικό Διάταγμα να προωθηθεί για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ισχύσει.

Επειδή η επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επείγει, ώστε να μην αποκλείονται από τους εν εξελίξει διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, μέχρι να τεθεί σε ισχύ το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου;
-Τι ενέργειες προτίθενται να κάνουν για την αναγκαία επίσπευση της έκδοσης του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και πότε προβλέπεται αυτό να εκδοθεί; »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.