Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δημήτρης Δράκος για την καταβολή των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς.

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθές Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος.
Στη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταβολής της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς.

Ο κ. Νομάρχης είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Κοζομπόλη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελαιοκομικός κόσμος. Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού κα Μπατζελή, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιδοτηθούν οι ελαιοπαραγωγοί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010, αλλά θα πρέπει, για την καταβολή της επιδότησης, πρώτα να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που έθεσε, όπως το 100% της ψηφιοποίησης και οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από το ...........

ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόκειται για μια διαδικασία που, ως αποτέλεσμα, θα έχει την καταβολή των επιδοτήσεων σε χρονική περίοδο, που θα προσεγγίζει το Μάιο του 2010. Βασικό αίτημα και τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Δράκου, τόσο ως Νομάρχης Μεσσηνίας αλλά και ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, είναι η άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, δοθέντος και των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και κυρίως το μέγα ζήτημα της φετινής εμπορικής περιόδου, που ασκεί μεγάλες οικονομικές πιέσεις στον αγροτικό κόσμο. Ευθυγραμμιζόμενος ο κ. Δράκος με τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, στέκεται υποστηρικτής των αιτημάτων τους, τα οποία θα τα μεταφέρει και στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ, αλλά και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Το αίτημα του ελαιοκομικού κόσμου, όπως προέρχεται μέσω της ΕΑΣ, των συλλόγων του αλλά και της ΠΑΣΕΓΕΣ, για άμεση καταβολή της επιδότησης, αφορά ένα εθνικό προϊόν και με τέτοια προσοχή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα «μέσα από μια διαδικασία, η οποία θα είναι κάτω από την υποστήριξη και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με ταμειακή διευκόλυνση», όπως δήλωσε ο κ. Νομάρχης. Επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για την τιμή του προϊόντος. Η οικονομία των αγροτικών οικογενειών θα ανακουφιστεί, αλλά και στην τιμή του ελαιολάδου δε θα ασκηθούν επιπρόσθετες πτωτικές δυνάμεις, που συνήθως παρατηρούνται σε καταστάσεις, όπου οι παραγωγοί σπεύδουν να πουλήσουν κάτω από την πίεση των αναγκών.

Όσον αφορά στα θέματα της συγκέντρωσης, ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρξει λύση, αρκεί να διατεθούν χρήματα που θα υποστηρίξουν την κατάσταση αυτή προσωρινά, με την εγγύηση του Υπουργείου και του Ελληνικού Δημοσίου. Τα χρήματα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα επιστέφονται, να δοθούν ως προκαταβολή, μέσω από τη διαδικασία της συγκέντρωσης, με ρυθμιστή το Συνεταιριστικό κίνημα, που έχει την οργάνωση αυτή για να το πράξει, όπως το κατέθεσε και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ Καραμίχας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.