Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Κορυφώνεται απόψε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010.

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2010.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεσημέρι ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, κατηγορώντας τους βουλευτές της για απροθυμία των «να ..........

τοποθετηθούν επί του πιο κρίσιμου προϋπολογισμού». Μάλιστα, κλιμακώνοντας την επίθεσή του, απέδωσε την απροθυμία αυτή στις «τρεις διαφορετικές απόψεις» που, όπως ανέφερε, επικρατούν σχετικά με το ποσοστό του ελλείμματος. Όπως ανέφερε, η μια άποψη υποστηρίζει ότι το έλλειμμα ήταν 6%, η δεύτερη ότι ήταν 8,2% ενώ υπάρχει και η τρίτη άποψη των «κύκλων Αλογοσκούφη» που μιλάει για 12,7% έλλειμμα.

Απαντώντας σε αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή περί οργίων σπατάλης και λαμογιών, έστρεψε και πάλι τα βέλη του κατά της ΝΔ: «Μιλάτε προφανώς για τα πεπραγμένα των συγκατοίκων σας. Μην ελέγχετε εμάς για σπατάλες γιατί δεν ξέρω αν είναι πρακτική στη πολυκατοικία, άλλος να γλεντάει και άλλος να πληρώνει». Μάλιστα κατέθεσε σχετικό πίνακα με σπατάλες που αφορούσαν μεταξύ άλλων και τον ΕΟΤ

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «κατάντησαν την Ελλάδα να είναι μπαταξής» με τις πρακτικές τους.

Κατά την ομιλία του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, ενώ αναφέρθηκε σε επικριτικό τόνο στους οίκους αξιολόγησης. Ο λαός ψήφισε για την υλοποίηση του σχεδίου κι οι πολίτες είναι εκείνοι που θα καθορίσουν τα του οίκου τους, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ας το καταλάβουν αυτό καλά, όλοι οι διεθνείς οίκοι, αλλά και οι εγχώριοι πολιτικοί οίκοι που δεν αντιλαμβάνονται ότι η ανάταξη της οικονομίας δεν γίνεται με διαλυμένο κοινωνικό ιστό».

Δείτε το σχετικό Video




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.