Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επίκαιρη ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς την Κατερίνα Μπατζελή

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Κα Νάντια Γιαννακοπούλου προς την υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κα Κατερίνα Μπατζελή στην οποια αναφέρει το πρόβλημα που δημιούργησε στις καλλιέργειες και ιδιαίτερα στις ελιές το χαλάζι μεγέθους καρυδιού που έπεσε στους δήμους Παπαφλέσσα Νέστορος και χωριά.

Η Κα Γιαννακοπούλο στην ερώτηση της αναφέρει:


Μεγάλες ζημιές υπέστησαν από πρωτοφανή χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού οι καλλιέργειες και ιδιαίτερα ο ελαιόκαρπος την 11/11/09 σε χωριά των Δήμων Παπαφλέσσα, Νέστορος και Πύλου του νομού Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα επλήγησαν από το χαλάζι τα χωριά Βλαχόπουλο, Γλυφάδα, Μυρσινοχώρι, Πλάτανος, Ίκλαινα, Κορυφάσιο, Παπούλια κ.α.
Οι ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές ανέρχονται σε ποσοστό μέχρι και 80% της παραγωγής και εκτείνονται σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων. Οι ελαιοπαραγωγοί των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι ζημιές έχουν καταστρέψει την παραγωγή τους.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Τι πρόκειται να πράξει η Κυβέρνηση για την αποζημίωση των παραγωγών των άνω περιοχών που επλήγησαν, δεδομένου ότι οι ίδιες περιοχές είχαν πληγεί πάλι από χαλαζόπτωση, πάγο και φωτιές το 2007 και 2008;


Αθήνα, 12.11.2009
Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.