Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Φροντίδα και συντήρηση των κινητών σας τηλεφώνων.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Συμβουλές για την καλή λειτουργία των κινητών μας τηλεφώνων μας δίνει σήμερα ο συνεργάτης του Φιλιατρά News Γιάννης Πετσέλης.
Ας δούμε τι μας προτρέπει να κάνουμε προκειμενου τα κινητά μας να λειτουργούν σωστά και να ζησυν περισσότερο.


1. Διατηρειτε το τηλέφωνο, τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά του τηλεφώνου μακριά από παιδιά.

2. Μην βρέχετε το τηλέφωνο. Βροχή υγρασία και υγρά που περιέχουν άλατα θα καταστρέψουν τα ηλεκτρικά κυκλώματα

3. Μην αγγίζετε το τηλέφωνο με βρεγμένα χέρια ενώ αυτό φορτίζεται. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας προκαλέσει ηλεκτροπληξία η να δημιουργήσει βλάβη στο τηλέφωνο.

4. Μην αποθηκεύετε η χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σε σκονισμένους η βρώμικους χώρους γιατί τα κινούμενα μέρη μπορεί να καταστραφούν.

5. Μην αποθηκεύετε το τηλέφωνο σε θερμές περιοχές. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών, να καταστρέψουν τις μπαταρίες και να παραμορφώσουν η να λειώσουν ορισμένα πλαστικά.

6. Μην αποθηκεύετε το τηλέφωνο σε ψυχρό μέρος. Όταν το τηλέφωνο ζεσταίνεται στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας του, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία μέσα στο τηλέφωνο που ενδέχεται να καταστρέψει τις κάρτες ηλεκτρονικών κυκλωμάτων του τηλεφώνου.

7. Μην ρίχνετε η χτυπάτε η τραντάζετε το τηλέφωνο. Ο απότομος χειρισμός του μπορεί να δημιουργήσει βλάβη στις εσωτερικές κάρτες κυκλωμάτων.

8. Μην χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες, καθαριστικά, διαλυτικά η ισχυρά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε το τηλέφωνο. Σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί το οποίο έχτε υγράνει ελαφρά με ένα διάλυμα νερού και μαλακού σαπουνιού.

9. Μην βάφετε το τηλέφωνο. Η μπόγια μπορεί να φράξει τα κινητά μέρη του τηλεφώνου και να εμποδίζει την σωστή λειτουργία.

10. Μην τοποθετείτε το τηλέφωνο μέσα η πάνω σε συσκευές θέρμανσης όπως φούρνο μικροκυμάτων, σόμπα η καλοριφέρ. Το τηλέφωνο μπορεί να εκραγεί όταν υπερθερμανθεί.

11. Να χρησιμοποιείτε μόνο την παρεχόμενη κεραία η μια εγκεκριμένη κεραία εγκατάστασης. Οι κεραίες που δεν είναι εγκεκριμένες η τα τροποποιημένα εξαρτήματα ενδέχεται να δημιουργήσουν βλάβη στο τηλέφωνο και η χρήση τους παραβιάζει τους κανονισμούς που διέπουν τα σέρβις των εταιρειών.

12. Να χρησιμοποιείτε μόνο μπαταρίες οι οποίες είναι εγκεκριμένες από τις εταιρείες και να επαναφορτίζετε τη μπαταρία σας μόνο με κατάλληλους φορτιστές. Όταν ο φορτιστής δεν χρησιμοποιείται αποσυνδέστε τον από το ρεύμα. Μην αφήνετε την μπαταρία συνδεδεμένη με τον φορτιστή για περισσότερο από μια ημέρα, εφόσον η υπερφόρτιση της μπορεί να μειώσει την διάρκεια της ζωής της.

13. Εάν το τηλέφωνο, η μπαταρία, ο φορτιστής η κάποιο εξάρτημα δεν λειτουργεί σωστά επισκεφθείτε το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κατάστημα επισκευής. Εκεί θα αναλάβουν υπεύθυνα την επισκευή της συσκευής σας.

14. Μόνο εξειδικευμένο προσωπικό θα πρέπει να επισκευάζει το τηλέφωνο η να εγκαθιστά το τηλέφωνο μέσα σε όχημα. Η ελαττωματική εγκατάσταση η επισκευή μπορεί να είναι επικίνδυνη και ενδέχεται να ακυρώσει την εγγύηση που τυχόν ισχύει για την επισκευή.

15. Μην αποθηκεύετε η μεταφέρετε εύφλεκτα υγρά, αέρια, η εκρηκτικά υλικά στον ίδιο χώρο με το τηλέφωνο, τα εξαρτήματα η τα ανταλλακτικά του.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.