Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Κορυφώνονται οι διεργασίες εν όψει του έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες στη ΝΔ εν όψει του έκτακτου Συνεδρίου που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζονται για την πρώτη κατά μέτωπο αναμέτρηση, ενώ την ίδια ώρα τα επιτελεία τους επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ώστε να εξασφαλίσουν επιπλέον συμμαχίες, αλλά και τη στήριξη των στελεχών που είχαν ταχθεί ή ήταν συμπαθούντες του Δ.Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με το Βήμα, τόσο στο .............

πολιτικό γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη όσο και του κ. Σαμαρά προσέρχονται τις τελευταίες ώρες δεκάδες στελέχη από διάφορους κοινωνικούς φορείς, από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού, και έχουν ως στόχο την πολιτική τους επιβίωση και την επίτευξη ιδιότυπης συμμαχίας με τους διαδόχους.

Η ομιλία του απερχόμενου προέδρου Κ.Καραμανλή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα αναφέρουν πως θα απευθύνει για ακόμη μία φορά έκκληση στα αντίπαλα στρατόπεδα «να αποφύγουν μια αντιπαράθεση με όρους του παρελθόντος».

Ωστόσο, παρά τις εντολές του Κ. Καραμανλή για «ενότητα» και ήπιο προεκλογικό κλίμα, οι οποίες δεν εισακούονται, οι υποστηρικτές των δύο βασικών μονομάχων διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ενισχύοντας την εσωστρέφεια στην κομματική βάση για την οποία γεννάται το ερώτημα αν θα συμμετάσχει μαζικά στην εσωκομματική ψηφοφορία.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει, τέλος, στη Ρηγίλλης ο αριθμός των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 29 Νοεμβρίου για την εκλογή προέδρου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι αρκετά χαμηλό.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 11 το πρωί του Σαββάτου, με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση της ομόφωνης απόφασης της ΚΕ από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής.

Εν συνεχεία, το λόγο θα πάρουν οι τρεις υποψήφιοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης) και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα κλείσουν με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.

Την επομένη, 8 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες συνέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.