Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Πρώτη ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην βουλή.

Για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Την πρώτη της ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου το πρωί της Κυριακής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση με τα αγροτικά ζητήματα και υπογράμμισε ότι για να σταθούν οι αγρότες στα πόδια τους πρέπει να γίνουν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε την στρατηγική που πρέπει να εκπονηθεί, την ανάγκη να υπάρξει ένας νόμος τύπου «Καποδίστρια» στο συνεταιριστικό κίνημα, την κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος, την άμεση καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων και τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους νέους αγρότες.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στην εξαγγελία του ......

πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την κατάθεση νόμου με στόχο την προστασία των δανειοληπτών και που θα ανακουφίσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και θα επιλύει επιτέλους δίκαια το ζήτημα του βραχνά των τραπεζών για τους δανειολήπτες.

Η κ. Γιαννακοπούλου μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είπε: «Στις 4 Οκτωβρίου γυρίσαμε σελίδα. Στις 4 Οκτωβρίου νίκησε η ελπίδα. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε μια καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό: Να πάει τη χώρα μπροστά. Να τη φέρει από την περιφέρεια στην καρδιά της Ευρώπης. Να κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο ισχυρή, πιο σύγχρονη. Στόχος μας να πετύχουμε την εθνική ανάταση. Και θα την πετύχουμε. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου έχοντας κατά νου ότι η Ελλάδα και μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα από όσα βίωσε τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ γιατί κατέθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα με σαφείς θέσεις και στόχο πάντα το όφελος του πολίτη. Του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του ελεύθερου επαγγελματία, του νέου, της γυναίκας, του άνεργου, του αγρότη».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του Πρωθυπουργού τόνισε: «Η ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, δικαιώνει την επιστροφή της ελπίδας. Γιατί πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, ακούστηκε τόσο ξεκάθαρα και τόσο ρεαλιστικά από χείλη κυβερνώντων σε αυτό εδώ το βήμα ότι η ελπίδα που εναγώνια ζητούν οι πολίτες, υπάρχει πραγματικά. Πρώτη φορά τονίστηκε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, όχι εύκολος, αλλά ούτε και αδιάβατος. Υπάρχει δρόμος που οδηγεί σε μια άλλη Ελλάδα που δεν φοβάται, που σέβεται το φυσικό της κεφάλαιο, που δημιουργεί και πετυχαίνει πλούτο. Που μοιράζει δίκαια τον πλούτο αυτό στους πολίτες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.