Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ. Δεν χωρούν αντεγκλήσεις και προσωπικοί διαξιφισμοί.

Ξεκίνησε πρίν λίγη ώρα η συνεδρίαση της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος για εκλογή του προέδρου απο την βάση της παράταξης.

Ο Πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του είπε ότι είναι Θετική η εξέλιξη από την άποψη που εκφράστηκε για εκλογή του επόμενου προέδρου της Ν.Δ. από την βάση του κόμματος.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρώην πρωθυπουργός ......

Κώστας Καραμανλής απηύθυνε μήνυμα ενότητας στα μέλη και τους κάλεσε όλους να μην μπουν σε φαινόμενα εσωστρέφειας, και το κόμμα να εκλέξει το συντομότερο δυνατόν νέο πρόεδρο και να ασκήσει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όρισε μάλιστα το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πρέπει όλοι να κινηθούν στη ΝΔ:
Ενότητα, Συνοχή, Αλληλεγγύη.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα μέλη να δώσουν τη μάχη με ενότητα και να μιλήσουν για την ουσία των προβλημάτων και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Μιλώντας για το τί προσέφερε η ΝΔ στον τόπο, τόνισε ότι η παράταξη αυτή είχε πάντα την τόλμη και το σθένος να μιλά για τα σοβαρά και τα κρίσιμα του τόπου, χωρίς ποτέ να σηκώνει τη σημαία της ευκαιρίας.

Υπενθύμισε τις θέσεις που ανέπτυξε στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, για την οικονομική κρίση, τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα (αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, το Κυπριακό και την ΠΓΔΜ), το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την τρομοκρατία.

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά μεταρρυθμίσεων που δρομολόγησε η ΝΔ ως κυβέρνηση, αλλά άφησε αιχμές για ορισμένες αποφάσεις οι οποίες «απροσδιόριστα μετατίθενται για το μέλλον».

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει όσες αποφάσεις τις κυβέρνησης που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και θα βρίσκεται απέναντι σε αποφάσεις που -κατά τη ΝΔ- κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

«Η ΝΔ δεν θα σιωπήσει μπροστά στην ασυνέπεια και τις υπαναχωρήσεις» είπε ο κος Καραμανλής, φέρνοντας το παράδειγμα των νέων με συμβάσεις Stage, την κατάργηση των υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας - Θράκης.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και στην απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον.
Τόνισε ότι ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαβεβαίωσε τα μέλη του κόμματος ότι θα είναι δίπλα τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπαράστασή τους και τις «όμορφες στιγμές» -όπως τόνισε- που πέρασαν μαζί τα τελευταία 12 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.