Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Οι δηλώσεις των τριών υποψηφίων προέδρων της Ν.Δ.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ναι μεν αλλά.....

Υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας όμως πως υπάρχει καταστατικό και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί. «Οιαδήποτε συμφωνία για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, θα με βρει σύμφωνη», ξεκαθάρισε. Δημοκρατική κατάκτηση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την εκλογή προέδρου από τη βάση.

«Η ΝΔ υπέστη μία μεγάλη ........

ήττα και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και εντάσεις, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο μας. Στόχος είναι να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα την παράταξη ώστε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως μια ισχυρή αξιωματική αντιπολιτευση», τόνισε στην αρχή της δήλωσής της η κ. Μπακογιάννη.

«Εχω ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση, αλλά έχουμε καταστατικό και τα καταστατικά δεν είναι κουρελόχαρτα για να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες βάσει του καταστατικού, ωστόσο οιαδήποτε συμφωνία υπάρξει για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, ώστε να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της εκλογικής βάσης, θα με βρει σύμφωνη», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.



Δημήτρης Αβραμόπουλος: Εμμένω στις απόψεις μου.

Εμμένει στην πρότασή του για εκλογή προέδρου από τη βάση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη συμμετοχή όλων των φίλων της παράταξης στην ψηφοφορία θα αποτελέσει «δημοκρατική κατάκτηση».

Μετά από συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον Κ. Καραμανλή, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι και η κ. Μπακογιάννη αποδέχθηκε την πρότασή του και πρόσθεσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες «όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό, που ανταποκρίνεται στη προσδοκία των πολιτών που πρόσκεινται στη ΝΔ».

Δήλωσε αισιόδοξος πώς μέσα από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό που θα αναδειχθεί «θα είναι η ομοφωνία και η ομοψυχία ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά σε μια δημοκρατική κατάκτηση: Για πρώτη φορά να συμμετέχουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, οι φίλοι της ΝΔ».



Αντώνης Σαμαράς «Όχι» μόνο μία μέρα συνέδριο

Ο τρίτος βασικός υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από το περιστύλιο της Βουλής δήλωσε ότι αποδέχεται τον οποιοδήποτε τρόπο εκλογής του νέου προέδρου. "Είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο γήπεδο, είμαστε έτομοι να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε απόφαση αρκεί να διασφαλίζει το αδιάβλητο της εκλογής" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές καθώς σταμάτησε να ακούει την βάση του κόμματος. Γι' αυτό το λόγο έκανε έκκληση να μην διεξαχθεί συνέδριο μιας ημέρας αλλά να ακουστεί η φωνή της βάσης, η οποία, στο τέλος τέλος, κρίνει και την ηγεσία.

«Η ΝΔ άρχισε να χάνει όταν έπαψε να ακούει τους οπαδούς της», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και υπογράμμισε: «Όχι μόνο μία μέρα συνέδριο, θα είναι άδικο και για τα στελέχη κι για τους οπαδούς της».

«Δέχομαι την όποια συμφωνία για μικρό ή μεγάλο γήπεδο αρκεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας», πρόσθεσε σχολιάζοντας την πρόταση του Δ. Αβραμόπουλου για εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Το μέγα ζητούμενο είναι η ΝΔ να γίνει ξανά πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.