Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Eκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σιμήτης. Το παρασκήνιο

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία παρουσιάζει σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, με αποτέλεσμα να μείνει ο πρώην πρωθυπουργός εκτός των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σημίτης δε δέχτηκε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ή στην Α΄ Πειραιά και ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Παπανδρέου.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ........

ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη και κάθε επιτυχία», δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Ιπποκράτους για τη συνομιλία Παπανδρέου-Σημίτη, προηγήθηκαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των κ.κ. Ν. Αθανασάκη και Ν. Θέμελη.

Τη Δευτέρα, ο κ. Αθανασάκης ενημέρωσε το συνομιλητή του για τα προβλήματα που υφίστανται στην Α΄ Πειραιώς (όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έναν μόνο βουλευτή), τα οποία ο κ. Θέμελης αναγνώρισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η Α΄ Αθηνών.

Σε μια δεύτερη επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη, ο κ. Αθανασάκης επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο κενές θέσεις -μια στην Α΄ Πειραιώς και μια στην Α΄ Αθηνών- και ο κ. Θέμελης του απάντησε «άσε να το συζητήσουν οι δυο τους». Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ουδεμία κουβέντα έγινε μεταξύ τους για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς ελέχθη μεταξύ των κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου - γεγονός είναι, όμως, ότι η συνομιλία τους οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια, ενώ το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε εξαρχής να συμμετάσχει.

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Γ. Πασχαλίδης δήλωσε χθες ότι «δεν επιθυμεί εν τέλει» να είναι υποψήφιος στις εκλογές, παρ' όλο που το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του νομού Πέλλας και κάλεσε «τους πολιτικούς φίλους του να συμβάλουν στη μεγάλη νίκη του Κινήματος στις 4 Οκτωβρίου».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.