Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΕΜΕΣ: Υπόσκαφο ξενοδοχείο στο Costa Navarino

Την πρώτη υπόσκαφη υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της Ευρώπης έχει αποφασίσει να δημιουργήσει στο τουριστικό θέρετρο Costa Navarino που ήδη αναπτύσσει στη Μεσσηνία η εταιρία ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης του 1,2 δισ. ευρώ προέβη πρόσφατα σε αλλαγή των μελετών που είχε συντάξει και οι οποίες προέβλεπαν την ανέγερση μόνο συμβατικών ξενοδοχείων, ώστε να υλοποιήσει τα νέα του σχέδια.

Το υπόσκαφο ξενοδοχείο, που θα αποτελείται από πολυτελείς βίλες και λίγο-πολύ θα μοιάζει με το… χωριό των hobit, των πασίγνωστων βιβλίων του Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν ("Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "Χόμπιτ"), θα αναπτυχθεί...

από τον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους.

Το ξενοδοχείο Banyan Tree του Costa Navarino θα κατασκευαστεί στο δεύτερο συγκρότημα - περιοχή του θερέτρου, το οποίο θα φέρει την ονομασία Navarino Bay και εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο το 2012.

Σημειώνεται πως το τουριστικό θέρετρο Costa Navarino θα αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα συγκροτήματα - περιοχές εκ των οποίων το πρώτο -που έχει ονομαστεί σε Navarino Dunes- πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάιο του 2010.
Στην περιοχή του Navarino Dunes έχει ήδη κατασκευαστεί γήπεδο γκολφ 18 οπών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανέγερση δύο πολυτελών ξενοδοχείων (The Romanos και The Westin Resort), ενός κέντρου θαλασσοθεραπείας, ενός συνεδριακού κέντρου και εγκαταστάσεων αναψυχής. Για τη δημιουργία του Navarino Dunes η εταιρία ΤΕΜΕΣ θα δαπανήσει περί τα 330 εκατ. ευρώ, ενώ το κατασκευαστικό αντικείμενο έχει αναλάβει και υλοποιεί η τεχνική εταιρία Άκτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ.

Μέσω short list η επιλογή αναδόχου για το Navarino Bay

Σε ό,τι αφορά την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του συγκροτήματος Navarino Bay, όπου θα αναπτυχθεί και το μοναδικό υπόσκαφο ξενοδοχείο στην Ευρώπη, η εταιρία ΤΕΜΕΣ προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια μέθοδο που εφάρμοσε και στην περίπτωση της ανάθεσης του έργου στο Navarino Dunes.

Ειδικότερα, προτίθεται να προσκαλέσει έναν μικρό αριθμό ελληνικών τεχνικών εταιριών και μέσω διαπραγματεύσεων μαζί τους να αναθέσει το έργο σε εκείνη που θα κάνει την καλύτερη οικονομικοτεχνική προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των τριών μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών της χώρας (Άκτωρ, J&P Άβαξ και Τέρνα), η εταιρία ΤΕΜΕΣ σκέφτεται να συμπεριλάβει στη short list την Intrakat, τη ΒΙΟΤΕΡ, τη Μηχανική και την ΕΚΤΕΡ.

Η σχετική διαδικασία πιστεύεται πως θα ξεκινήσει την προσεχή άνοιξη, ενώ δεν αποκλείεται το έργο να μοιραστεί τελικά σε δύο εταιρίες: η μία θα αναλάβει να κατασκευάσει το ξενοδοχείο Banyan Tree, ενώ η άλλη τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα του Navarino Bay.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για τη δημιουργία του συγκροτήματος Navarino Bay αγγίζει τα 220 εκατ. ευρώ και εκτός των δύο ξενοδοχείων θα διαθέτει επίσης γήπεδο γκολφ (βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του), κέντρο spa, συνεδριακές εγκαταστάσεις, μαρίνα και υποδομές για θαλάσσια σπορ.
του Φάνη Γαβρινιώτη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.