Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ζαλάδες στη Ν.Δ. από το... μαύρισμα

Παραζάλη προκαλούν στη Ν.Δ. οι προτροπές του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» των γαλάζιων υποψηφίων που «πλήγωσαν» την παράταξη, ενώ οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βρίσκονται στο επίκεντρο σκληρής εσωκομματικής κριτικής για αλλεπάλληλες γκάφες στο παρά πέντε των εκλογών.

Μέσα σε κατάσταση σύγχυσης, το Μαξίμου άλλαζε χθες συνεχώς γραμμή για την παρέμβαση του γραμματέα, τον οποίο κάλυπτε το πρωί και άδειαζε το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, σε δεινή θέση βρισκόταν η Ρηγίλλης και με αφορμή την ανοίκεια επίθεση που γινόταν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μέσα από επίσημο έντυπο του κόμματος, το οποίο και τελικώς αποσύρθηκε υπό τον φόβο ότι ο βρώμικος πόλεμος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα, εξάλλου, βρέθηκε χθες εκτεθειμένο και για επίθεση που είχε εξαπολύσει εις βάρος της κ. Λούκας Κατσέλη, καθώς........

αποδείχθηκε ότι στην προσωπική ιστοσελίδα είχαν εισβάλει χάκερ και ουδέποτε η ίδια είχε στηρίξει τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση.

Έχουν βραχυκυκλώσει

Το προεκλογικό «φίνις» της Ν.Δ. έχει μουδιάσει βουλευτές και κομματικά στελέχη, που δεν κρύβουν πλέον τον φόβο ότι το κόμμα οδηγείται σε εκλογική συντριβή. Κορυφαίοι υπουργοί έκαναν χθες λόγο για «πλήρη κατάρρευση του επικοινωνιακού και πολιτικού σχεδιασμού της Ρηγίλλης», ενώ οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε όλη τη χώρα έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου. Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί είναι η χθεσινή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκου απέναντι στις παραινέσεις του κ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» γαλάζιων υποψηφίων.

«Ο κ. Ζαγορίτης τα είπε αυτά γιατί κάποιοι δεν συμπεριφέρθηκαν στην κομματική βάση με τον τρόπο που έπρεπε...», είπε το πρωί ο εκπρόσωπος (μιλώντας στο Μega), παρέχοντας κάλυψη στον γραμματέα, αλλά λίγες ώρες αργότερα άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε να στηρίξει τους υποψηφίους. «Τα στελέχη που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια έχουν - χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Ζαγορίτη. Κυβερνητικοί παράγοντες απέδιδαν τις παλινωδίες του εκπροσώπου στις οξύτατες αντιδράσεις που υπήρξαν για την παρέμβαση του γραμματέα κυρίως από συνυποψηφίους του στη Β΄ Αθήνας.

«Καμία πολιτική δεν στέκεται αν δεν βασιστεί σε υγιή πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν με συνέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά (στον Αlpha 98,9) ο υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης, προκρίνοντας και αυτός το «μαύρισμα» υποψηφίων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους γαλάζιους ψηφοφόρους «να μην τιμωρήσουν μια παράταξη ιστορική, αλλά να αλλάξουν τους διαχειριστές της».

Επικρίσεις

Ακόμη και στελέχη του καραμανλικού μπλοκ, ωστόσο, επέκριναν ως «ερασιτεχνισμούς» όσα εκπορεύονται από τη Ρηγίλλης, εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός «πλήττει τελικώς την εικόνα του Πρωθυπουργού που έχει την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια». Επικριτικός για την παρέμβαση Ζαγορίτη υπήρξε και ο υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας κ. Γερ. Γιακουμάτος, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «με κόστος πολιτικό έχει ξεκαθαρίσει τα πάντα με τα ψηφοδέλτια», ενώ λόγο για «όψιμη αυτοκριτική του κ. Ζαγορίτη που τώρα δεν έχει νόημα» έκανε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, τονίζοντας (στον Flash) ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για όλους τους εν ενεργεία βουλευτές και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.

Ζητούν και τα... ρέστα για την γκάφα με τη Λούκα Κατσέλη

ΤΟ ΚΛΙΜΑ έγινε πιο βαρύ έπειτα και από τη χθεσινή επιβεβαίωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η κ. Λούκα Κατσέλη έπεσε θύμα χάκερ (μέσω ΗΠΑ)- και συνεπώς ήταν αστήρικτες οι βολές που είχε εξαπολύσει εις βάρος της ο κ. Κουμουτσάκος ότι δήθεν η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξε τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επιχείρησε χθες άκομψα να αναδιπλωθεί, λέγοντας ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν», ενώ περίπου ζήτησε και τα... ρέστα: «Αν μη τι άλλο μας χρωστούν χάρη γιατί τους βοηθήσαμε να αντιληφθούν το ζήτημα και να το διορθώσουν», ήταν η προκλητική αντίδρασή του.

Βρώμικη... μετεξέλιξη. ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ στη Ν.Δ.

προκάλεσε χθες και η βρώμικη επίθεση που ενορχήστρωσε η Ρηγίλλης μέσω του επίσημου κομματικού περιοδικού «μετεξέλιξη». Σε μια ύστατη προσπάθεια όξυνσης που θα μπορούσε να αυξήσει και τη συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων, το εν λόγω περιοδικό ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει σήμερα, στο τεύχος Σεπτεμβρίου, με εξώφυλλο που αποτελούσε χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στο εξώφυλλο εμφανιζόταν η ρόδα ενός ποδηλάτου με χαλασμένη αλυσίδα, σε μια προφανή αναφορά στο ατύχημα που είχε πέρυσι ο κ. Παπανδρέου, ενώ η σχετική φωτογραφία συνοδευόταν από απόσπασμα καβαφικού ποιήματος («Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης») για «έναν τυχαίο, αστείο άνθρωπο» που «έμαθε πάνω κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται» και μιλούσε «με βαρβαρισμούς δεινούς τα Ελληνικά...».

Το περιοδικό της Ρηγίλλης, το οποίο διευθύνει ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος κ. Ι. Χατζής (στενός συνεργάτης του κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη), τελικώς αποσύρθηκε για να κυκλοφορήσει με νέο εξώφυλλο τις επόμενες ημέρες.

Κατά τον κ. Χατζή το επίμαχο εξώφυλλο «ήταν ένα από προσχέδια που υπήρχαν και δεν είχε αποφασιστεί η εκτύπωσή του», αλλά κομματικές πηγές επιμένουν ότι το συγκεκριμένο τεύχος είχε ήδη εκτυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα, τα οποία η Ρηγίλλης σπεύδει τώρα να καταστρέψει. Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. σημείωναν χθες ότι και το συγκεκριμένο ζήτημα- το οποίο αντιμετώπισε με χαμηλούς τόνους ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι δείχνει τη «χαμηλή ποιότητα» του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ.- φανερώνει την προβληματική λειτουργία του επικοινωνιακού και πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Στελέχη της Ν.Δ. βλέπουν ότι «δεν κινήθηκε αυτοβούλως»

Ο κ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ με τις συστάσεις περί «μαυρίσματος», σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, δεν κινήθηκε αυτοβούλως, ούτε βρισκόταν εκτός της γραμμής του Μαξίμου. Όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη, οι κραδασμοί στο κόμμα από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων (εν ολίγοις, τους αποκλεισμούς ή τη «διάσωση» συγκεκριμένων υποψηφίων) εξακολουθούν να είναι έντονοι, με αποτέλεσμα το κυβερνητικό επιτελείο να αναζητήσει διέξοδο προβάλλοντας και τη λύση της «λαϊκής αποδοκιμασίας». Τον δρόμο αυτόν ανέλαβε να υποδείξει ο κ. Ζαγορίτης, αλλά το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τους εμπνευστές του σχεδίου, αφού άνοιξαν ακόμη μεγαλύτερες πληγές στο κόμμα. Ο γραμματέας της Ν.Δ., πάντως, επέμεινε χθες στη θέση του τονίζοντας (στον City 99,5) ότι οι «θυμωμένοι» ψηφοφόροι της Ν.Δ. «πρέπει να αποδοκιμάσουν αυτόν που τους έχει ενοχλήσει με την προσωπική συμπεριφορά του και όχι την παράταξη και τον Κων.

Καραμανλή. Είναι πάρα πολύ απλό και αυτονόητο...», είπε με έμφαση. Για πολλά στελέχη, η σθεναρή στάση του κ. Ζαγορίτη αλλά και η αρχική κάλυψη του εκπροσώπου του κόμματος δείχνουν ότι υπήρξε σχεδιασμός από το κυβερνητικό επιτελείο προς αυτήν την κατεύθυνση. Και στον σχεδιασμό αυτόν ενέταξαν και τη στήριξη που παρείχαν στον γραμματέα βασικά στελέχη της λεγόμενης καραμανλικής ομάδας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.