Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Νοσοκομείο Κυπαρίσσιας: Δεν απάντησε επί της ουσίας ο Φ. Δρούμπαλης για την κάμερα

Την έκπληξή του για την παρουσία της κάμερας στον εσωτερικό χώρο των κτηρίων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζει με επιστολή του που έστειλε χθες στην εφημερίδα μας ο διοικητής του Φωτ. Δρούμπαλης.

Ο κ. Δρούμπαλης εμμένει στην άποψή του ότι έχει αποφασιστεί η προμήθεια συστήματος καταγραφής εξωτερικών χώρων, που θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κεντρικής αποθήκης του νοσοκομείου, που είναι έκθετη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Παρατηρεί πως το γεγονός αυτό δεν έχει σχέση με όσα καταγγέλλονται, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα απαράδεκτη, ευτελιστική και κατασυκοφαντική την καταγγελία. Δηλώνει πως θα ερευνήσει τα καταγγελλόμενα και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του.
Επίσης, θεωρεί την καταγγελία ως συνέχεια μιας διαδικασίας συκοφάντησης σε προσωπικό επίπεδο και διαγραφής του επιτελεσθέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Επιστολή του κ. Δρούμπαλη..........

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του κ. Δρούμπαλη έχει ως εξής: «Έκπληκτος έμαθα χθες (προχθές) 24-9-2009 από δημοσιογράφο της εφημερίδας σας περί τοποθέτησης κάμερας μπροστά από το γραφείο του Διοικητή και σήμερα (χθες) στην εφημερίδα σας και στην πρώτη σελίδα ανέγνωσα σχετικό πρωτοσέλιδο άρθρο, με τίτλο “κάμερα παρακολούθησης μέσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η προμήθεια ενός συστήματος καταγραφής εξωτερικών χώρων που θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κεντρικής αποθήκης του Νοσοκομείου, η οποία ουσιαστικά είναι έκθετη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Το γεγονός αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα στην καταγγελία αναφέρονται. Θεωρώ απαράδεκτη, ευτελιστική και κατασυκοφαντική την καταγγελία αυτή. Είναι αδιανόητο ο Διοικητής να καταγράφει το γραφείο του Διοικητή λες και δεν γνωρίζει την κίνηση του γραφείου του. Εάν πράγματι το γεγονός αυτό είναι αληθές, τότε αυτός που θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει θα πρέπει να είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Εξυπακούεται ότι θα διερευνήσω τα καταγγελλόμενα και επιφυλάσσομαι για τις παραπέρα ενέργειές μου ως έχων έννομο συμφέρον.

Το ρεπορτάζ σας εικάζει πιθανή σύνθεση της καταγγελίας αυτής με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Προσωπικά θεωρώ την καταγγελία αυτή συνέχεια μιας διαδικασίας συκοφάντησης σε προσωπικό επίπεδο και διαγραφής του επιτελεθσέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

Δεν απαντά επί της ουσίας

Αναμενόμενα τα όσα επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Δρούμπαλης. Ωστόσο, δεν απαντά στα πιο καίρια ερωτήματα που προκύπτουν από το χθεσινό μας δημοσίευμα και, κατά συνέπεια, στην ουσία. Έτσι, δεν κάνει ούτε μία αναφορά στο αν αυτό που απεικονίζουν οι τρεις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είναι κάμερα ή όχι και στο αν είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Έχουμε την αίσθηση ότι με τον κ. Δρούμπαλη συζητάμε για τελείως διαφορετικά θέματα και πως μόνο εμείς «βλέπουμε» την ύπαρξη της κάμερας που, κατά το διοικητή του νοσοκομείου, δε φαίνεται να υπάρχει.
Μπορεί να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την καταγγελία των εργαζομένων, αλλά όχι ανυπόστατη, καθώς δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο σχετική αναφορά. Έτσι, εμμέσως ομολογεί την ύπαρξη της κάμερας, ο φακός της οποίας καλύφθηκε με χαρτόνι, προκειμένου να μην προκαλεί τα βλέμματα.
Είναι δε ευνόητο πως ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν αποτελεί κάμερα εξωτερικού χώρου, αλλά εσωτερικού.
Και φυσικά, δε θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει παρακολούθηση, καθώς η τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Θα πρέπει να έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες εισόδου στο αρμόδιο συνεργείο, που, προφανώς, μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει.
Τέλος, η δημοσιοποίηση της καταγγελίας των εργαζομένων περί ύπαρξης της κάμερας, τουλάχιστον από το «Θ» δεν έχει σκοπό τη διαγραφή του επιτελεσθέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Κάμερα παρακολούθησης στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.