Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Φυλλάδιο για την Νέα γρίπη εξέδωσε η Νομαρχία Μεσσηνίας και θα μοιραστεί στους μαθητές.

Φυλλάδιο για την νέα γρίπη των χοίρων εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας το οποίο -όπως είπε ο κος Νομάρχης- φιλοδοξεί να είναι ένας σημαντικός κρίκος στην περαιτέρω ενημέρωση, για τον Ιό και θα περιέχει σκίτσα, πληροφορίες, με προτάσεις και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση, και από τους δασκάλους και από τους καθηγητές αλλα και από τους Διευθυντές των σχολείων και από τους γονείς και από τους μαθητές.

Συγκεκριμμένα ο Κος Δράκος είπε για το θέμα:........


«Εξεδόθη ήδη το φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για την ενημέρωση την οποία συνεχώς διευρύνουμε, που αφορά την νέα γρίπη. Όπως γνωρίζετε, σήμερα είχαμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκεφθήκαμε όσα περισσότερα σχολεία μπορούσαμε και εμείς αλλά και η Α/θμια Αυτοδιοίκηση και για να ευχηθούμε αλλά και για να πούμε τις πρώτες σκέψεις για το θέμα που αφορά της πανδημία της γρίπης. Το φυλλάδιο αυτό φιλοδοξεί να είναι ακόμα ένας σημαντικός κρίκος συμβολής στην περαιτέρω ενημέρωση, με σκίτσα, πληροφορίες, με προτάσεις και διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση, και από τους δασκάλους και από τους καθηγητές και από τους Διευθυντές των σχολείων και από τους γονείς και από τους μαθητές βεβαίως, οι οποίοι είναι καλό να το δουν και να το μελετήσουν. Το φυλλάδιο αυτό έχει προκύψει από δουλειά που έχει γίνει και από την Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ και από την Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, και τους αξίζουν συγχαρητήρια, σε συνεργασία με την Ν.Α. Μαγνησίας, και πρέπει να το τονίσω αυτό. Όπως εμείς δώσαμε το δικό μας σχέδιο τοπικής δράσης και πραγματικά αποτέλεσε τον πυρήνα και το πρωτόλειο για να υπάρξει το τοπικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε πάρα πολλές περιφέρειες όλης της χώρας, έτσι εμείς, σε συνεργασία με την Μαγνησία, ψάχνοντας, βρήκαμε αυτήν την δουλειά και την προσαρμόσαμε στα δικά μας δεδομένα. Εκείνο το οποίο έχει αξία είναι ότι θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία και θα ζητήσουμε και από τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να σχολιαστεί από τους ίδιους τους μαθητές στο περιθώριο των μαθημάτων και διαλλειμάτων. Επίσης θα είμαστε σε επαφή με τους Διευθυντές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, για να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου. Έχουμε την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά, αλλά επειδή δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην ελπίδα, έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα και χρειάζονται για να αντιμετωπίζουμε τυχόν καταστάσεις που θα παρουσιαστούν. Παρακολουθούμε τι γίνεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και προσαρμόζουμε και την δική μας τακτική σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν κάθε φορά αλλά και εκείνα τα οποία εδράζονται και προκύπτουν από το Εθνικό Σχέδιο, το οποίο ήδη έχουμε ενσωματώσει στην τοπική πολιτική την οποία θα εφαρμόσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι με την συμβολή όλων των παραγόντων, θα υπάρξει ψυχραιμία, πιστή εφαρμογή όλων των διαδικασιών που απαιτούνται και ακόμα ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση και τέλος υποσχόμαστε ότι θα λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία απαιτούνται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντινομάρχης κ. Δ. Καφαντάρης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Όπως είναι ήδη γνωστό, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει ήδη συντάξει το πρώτο της σχέδιο, τον Αύγουστο, και πριν λίγες ημέρες στείλαμε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2ο σχέδιο το οποίο βγάλαμε, το παράρτημα Νο 2, διότι υπήρχαν τροποποιήσεις και αλλαγές, και όπως ξέρετε το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται, άρα λοιπόν και οι οδηγίες συνεχώς αλλάζουν. Αυτό που εμπεριέχει αυτό το σχέδιο, παράρτημα Νο 2, είναι το εξής:
Τα εμβολιαστικά κέντρα χωρίζονται σε δύο ενότητες. Κατ’ αρχήν μειώθηκαν σε 53 συνολικά στο Νομό, διότι το ΙΚΑ θα εμβολιάσει σε δικά του κτήρια τους ασφαλισμένους του που είναι 48.000 στην Μεσσηνία. Παράλληλα έχουμε δύο κύκλους εμβολιαστικών κέντρων. Ο 1ος κύκλος είναι 22 συνολικά που θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια τα υπόλοιπα θα ανοίξουν, όταν κριθεί, για όλο τον πληθυσμό. Αυτή είναι η πιο σημαντική αλλαγή και φυσικά έχουμε συμπεριλάβει και εθελοντές οδοντιάτρους στη λίστα των γιατρών που κάνουν εφημερίες βάσει των οδηγιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι το δικό μας σχέδιο παράρτημα 2, πήρε τα εύσημα από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου, και ήδη έχει σταλεί, όπως είπε και ο κ. Νομάρχης, σε όλες τις Νομαρχίες της Ελλάδας για να κάνουν αντίστοιχο σχέδιο τοπικής δράσης.
Το φυλλάδιο που εκδώσαμε θα μοιραστεί από Δευτέρα σε όλα τα σχολεία και ήδη σήμερα τα παιδιά πήρανε έντυπα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.