Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

H Apple απορρίπτει το Google Voice

Η Apple απέρριψε την επίσημη εφαρμογή της Google, Google Voice, για το iPhone, με την πρόφαση ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές "μιμούνται" χαρακτηριστικά του iPhone

Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη εξήγηση που έδωσε η Apple για τη μη αποδοχή του Google Voice είναι ότι αυτού του είδους οι εφαρμογές μοιάζουν με "απομιμήσεις" των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται ήδη στο iPhone. Όμως, ο πιο προφανής λόγος ίσως να είναι ότι οι συγκεκριμένες αυτές "απομιμήσεις" χτυπούν κατευθείαν στον πυρήνα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον αποκλειστικό συνεργάτη υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Apple, την AT&T.

Το Google Voice προσφέρει φτηνότερες .......

υπερατλαντικές κλήσεις, δωρεάν SMS, αυτόματη μετάφραση και μετατροπή φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο, καθώς κι ένα νούμερο για πολλαπλές τηλεφωνικές συσκευές. Σε αντίθεση με την VOIP εφαρμογή του Skype, το Google Voice χρησιμοποιεί το παραδοσιακό τηλεφωνικό κανάλι και όχι τα πακέτα δεδομένων.

Εκπρόσωπος της Google τόνισε σε δηλώσεις της ότι: "Δουλεύουμε σκληρά ώστε να είναι εφικτή η διάθεση των εφαρμογών μας σε ποικίλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone. Η Apple δεν ενέκρινε το Google Voice, το οποίο είχαμε παραδώσει έξι εβδομάδες νωρίτερα, στο Apple App Store. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά για να μπορούν κι οι χρήστες του iPhone να επωφελούνται των εφαρμογών μας –όπως για παράδειγμα να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους νέους και εξελιγμένους mobile browsers".

Από την αντίπερα όχθη, καμία από τις δύο εταιρείες (Apple και AT&T) δέχτηκαν να κάνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.