Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Κατεπείγουσα ερώτηση Μπρεδήμα για την μη καλυψη της Πυλίας με ασθενοφόρο

Κατεπείγουσα ερώτηση προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο κατέθεσε χθες ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού Συμβουλίου κος Θανάσης Μπρεδήμας.

Στην ερώτηση του ο κος Μπρεδήμας κάνει λόγο για την μη κάλυψη Ολόκληρου του 24ωρου με οδηγό ασθενοφόρου στην περιοχή της Πυλίας κάνοντας λόγο για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Νομάρχη.

Χαρακτηριστικά ο Κος Μπρεδήμας αναφέρει ότι η πρωϊνή βάρδια έχει καλυφθεί με οδηγό ασθενοφόρου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το απόγευμα η βάρδια έχει καλυφθεί από οδηγό της περιοχής Αίπειας και Κορώνης.
Συγκεκριμενα η ερώτηση του κου Μπρεδήμα προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας έχει ως εξής:......

Προς

Τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Παν. Μπρεδήμα, σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της Πυλίας για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Νομάρχη, περί άμεσης διάθεσης οδηγού για το ασθενοφόρο και από τη Νομαρχία και τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργούνται ήδη στην περιοχή.

(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη,

Όπως είναι γνωστόν η Πυλία και ιδιαίτερα η νότια και η ανατολική, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη ασθενοφόρου που θα καλύπτει ολόκληρο το 24ωρο την περιοχή μετά και τον θάνατο του άτυχου 25χρονου Κορωναίου Αντώνη Ιωάννου Κουτσουμπού.

Ήδη, τις πρώτες πρωινές ώρες, την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκε στη Νέα Κορώνη τροχαίο ατύχημα με τραυματίες δύο νεαρούς, οι οποίοι ελλείψει ασθενοφόρου μετεφέρθησαν μετά από πολύωρη καθυστέρηση από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Δυστυχώς, λοιπόν παρ’ ότι στις 24-7-09 ανακοινώσατε ότι αποφασίσθηκε η κάλυψη της Πυλίας σε 24ωρη βάση, μέχρι σήμερα δεν εκπληρώθηκε στο ακέραιο αυτή η εξαγγελία και μάλιστα με υπαιτιότητα της Νομαρχίας.

Ήδη διετέθη ένας οδηγός από το Νοσοκομείο για την πρωινή βάρδια μέχρι το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ έχει διατεθεί ένας άλλος από το Δήμο Αίπειας και ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΗ η περιοχή διότι δεν έχει προσληφθεί από τη Νομαρχία ο οδηγός που υποσχεθήκατε.

Ειδικότερα σας υπενθυμίζω ότι στις 24- 7-09 δηλώσατε μεταξύ άλλων και τα εξής:

« Ήδη έχει βρεθεί το ασθενοφόρο, θα παραλειφθεί κι ένα καινούργιο ασθενοφόρο, που θα είναι στη διάθεση της περιοχής και συζητήσαμε την κάλυψη με οδηγούς όπου υπάρχει έλλειψη.

Αποφασίστηκε να διατεθεί ένας οδηγός από το Δήμο Αίπειας, ένας οδηγός από το Δήμο Κορώνης, δύο οδηγοί από το Νοσοκομείο κι ένας οδηγός από τη ΝΑΜ και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ για να καλυφθούν και τα ωράριά τους πλήρως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη κάλυψη της περιοχής αυτής.

Θα εκδώσει απόφαση ο κ.Διοικητής και η Υγειονομική Περιφέρεια για τη στελέχωση και την κίνηση του ασθενοφόρου, τη στάθμευσή του ανάλογα και με τα ωράρια που θα επιλεγούν και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τον οδηγό που θα διαθέσει η ΝΑΜ, πρέπει να σας ενημερώσω ότι ήδη επικοινώνησα και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Νομ/κού Συμβουλίου οι οποίοι συμφώνησαν κι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και το απαιτούμενο κονδύλι προκειμένου να προβεί στην εξεύρεση ενός οδηγού, ο οποίος μάλιστα θα είναι από τη συγκεκριμένη περιφέρεια για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Θέλω να χαιρετίσω αυτή την εξέλιξη, να ευχαριστήσω την Υγειονομική Περιφέρεια, Το Νοσοκομείο, το Υπουργείο που έδρασαν γρήγορα και μας έδωσαν τη δυνατότητα χρήσης του ασθενοφόρου αυτού αλλά παράλληλα είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του προσωπικού γιατί είναι κάτι που ταλανίζει κι άλλες υπηρεσίες υγείας αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο το συντομότερο δυνατόν οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ως συγκροτημένη Ελληνική Πολιτεία…»

Εν όψει όλων αυτών και των κινδύνων που διαγράφονται λόγω της μετακίνησης πληθώρας οχημάτων, ντόπιων και ιδιαίτερα ξένων στην περιοχή αυτή

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ

1)Εάν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα

2)Γιατί μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεσή του; Και

3) Ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει για να διατεθεί άμεσα ένας ακόμη οδηγός για να καλύψει την περιοχή και τη νύχτα για να μην καθίσταται ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ…, το λιγότερο η Νομαρχία.

Καλαμάτα 11-8-2009

Ο ΕΡΩΤΩΝ

Θ. Π. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ


Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.