Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μείωση των πωλήσεων και για την Microsoft. Τα έσοδά της εταιρείας έπεσαν κατά 3% και τα κέρδη κατά 17%

Μείωση των πωλήσεων, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε η Microsoft, την ίδια ώρα που πολλοί ήλπιζαν σε γρήγορη ανάκαμψη στη βιομηχανία υπολογιστών. H εταιρεία είδε τα έσοδα να πέφτουν κατά 3% στα 58,4 δισ. δολάρια και τα κέρδη της κατά 17% στα 14,6 δισ.

Η κατάσταση χειροτέρεψε μάλιστα στο τέλος του οικονομικού έτους, που έληξε στα τέλη Ιουνίου, καθώς το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 29%. Οι μέτοχοι δεν ευχαριστήθηκαν με τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft και η μετοχή της εταιρείας κατρακύλησε κατά 7% το απόγευμα της Πέμπτης στα 23,56 δολάρια.

Θα είναι δύσκολο για τον κολοσσό του λογισμικού να αλλάξει άμεσα την κατάσταση, καθώς η βιομηχανία .........

υπολογιστών αναμένει για φέτος μείωση στις πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2001.
Η Ουόλ Στριτ είχε αρχίσει να αισιοδοξεί αυτό το μήνα όταν η Intel και η Texas Instruments παρουσίασαν οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο αυτές οι θετικές εξελίξεις αποδεικνύονται μη αντιπροσωπευτικές για την ευρύτερη αγορά, σχολιάζει το Reuters.

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα και της Amazon.com, η οποία την Πέμπτη είδε τη μετοχή της να χάνει την αξία της κατά 6%. To δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 10%, στα 142 εκατ. δολάρια, συγκριτικά με 158 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα πάντως αυξήθηκαν κατά 14% στα 4,65 δισ. και σχεδόν έφτασαν τις προβλέψεις της Ουόλ Στριτ.

H Microsoft μπορεί πάντως να ελπίζει σε βελτίωση των επιδόσεών της όταν λανσάρει το νέο της λειτουργικό σύστημα Windows 7 τον Oκτώβριο και τη νέα σουίτα Office το πρώτο μισό του 2010.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Μου θυμίζει το σκέτς των παιδιών του ΑΜΑΝ με τον δείκτη down Jones. Που έτρεχαν όλοι οι και καλλα κάτοικοι του χοριού πανικόβλητοι επειδή έπεσε ο Dow Jones....

XOYΡIANOI ΕΠΕΣΕ O NTAOY TΖΩΗΣ!!!!
O NTAOY TΖΩΗΣ ΕΠΕΣΕ ΧΑΜΗΛΑ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.