Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες για το Lebaycid – Ζητούν απόσυρση «Εδώ και Τώρα»!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φυτοφάρμακο καταπολέμησης του δάκου της ελιάς Lebaycid και με αίτημα την απόσυρση του και την αντικατάσταση του με πυρεθρίνες, πραγματοποιήθηκε το πρωί στις Βουκολιές, από αγρότες των Χανίων ,στο δρόμο μπροστά από το Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής. Εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και παραγωγοί απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο στην είσοδο των Βουκολιων με τρακτερ, ενώ ψέκασαν και ένα δέντρο ελιας.

Την απόσυρση του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου ζήτησαν κι οι βουλευτές Μανουσος Βουλουδάκης, Στέλιος Νικηφοράκης και Μανώλης Σκουλάκης, που έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση.

«Η συνέχιση της χρήσης στην δακοκτονια επιτυγχάνει τρία πράγματα:Το ένα ότι δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό,το δεύτερο δηλητηριάζει το περιβάλλον και το τρίτο δηλητηριάζει την διατροφική και εμπορική αξία του ελαιόλαδου»,τόνισε ο κ. Νικηφορακης.

«Αυτή η λογική αντιβαίνει στις αρχές που θέλουμε να αναδείξουμε, την ποιότητα του ..........

ελαιόλαδου, αντιβαίνουν στις αρχές της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης», είπε ο Μανουσος Βολουδακης.

«Μια λύση υπάρχει σήμερα κιόλας.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακοινώσει ότι αποσύρει το φάρμακο», είπε ο Μ.Σκουλακης

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να καταθέσουν έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα και έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ψεκασμούς με το συγκεκριμένο φάρμακο. Όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο φάρμακο είναι απαγορευμένο σε όλη την Ευρώπη, οι δε παρτίδες που διατέθηκαν για την καταπολέμηση του δάκου στα Χανιά έχουν λήξει.-

Πηγή: Best-Tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.