Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη αύριο το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος

Συνάντηση με τον Υπουργό μεταφορών Ευρυπίδη Στυλιανίδη θα έχει αύριο το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος για το θέμα του σιδηρόδρομου.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Κος Δράκος για το θέμα είπε ότι αύριο το μεσημέρι η Επιτροπή για το σιδηρόδρομο, που έχει οριστεί με απόφαση του Νομ/κού Συμβουλίου, θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κ.Ευρυπίδη Στυλιανίδη, για να συζητήσουμε για το σιδηρόδρομο.
Γνωρίζετε τις εξελίξεις και τα θέματα, όπως τα έχουμε θέσει, την απόφασή μας να διεκδικήσουμε χωρίς υπαναχωρήσεις τα θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και τα έχουμε βάλει σε μια τριμερή βάση.
Ένα είναι η αμεσότητα των τοπικών και των ..........

περιφερειακών δρομολογίων, τα οποία πρέπει να υποστηριχτούν σε κάθε περίπτωση με επιχειρήματα σημαντικά, πέραν της οικονομικής πολλές φορές προσέγγισης, που γίνεται σε απόλυτους αριθμούς για να δούμε τη βιωσιμότητα των δρομολογίων.

Θεωρούμε ότι σε περιοχές που υπάρχουν αναπτυξιακά προβλήματα, που έχουν υποστεί ζημιές από έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή καταστροφές και σε μια περιοχή γενικότερα της δυτικής Πελοποννήσου όπου είναι αναγκαία η υποστήριξη, χωρίς μεγάλα κονδύλια, για τη συνέχιση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου.
Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει από κανέναν να υποτιμηθεί, δοθέντος μάλιστα ότι κι από την πλευρά μας κι όλων των παραγόντων, κατατέθηκε η βούλησή μας να συζητήσουμε και τη συμβολή μας στη διαμόρφωση του οικονομικού πακέτου που θα δημιουργεί προσφορότερο έδαφος και προοπτικές στη λειτουργία των τοπικών δρομολογίων.
Υπήρξε μια ανταπόκριση στην πίεση που κάναμε για τα δρομολόγια μέχρι τον Άρι και μέχρι τη Μεσσήνη. Από εκεί και πέρα δε μας καλύπτει καθόλου ο χειρισμός που έγινε για τα περιφερειακά δρομολόγια, όταν μάλιστα εμείς ζητήσαμε την περαιτέρω ενίσχυσή τους με δρομολόγια τουριστικού, οικολογικού, εκπαιδευτικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το δεύτερο θέμα είναι της επαναδρομολόγησης της γραμμής με πλέγμα δρομολογίων, κι όχι με αποσπασματικότητα, ώστε να μπορεί να λέγεται συγκοινωνία.
Τρίτο και επίσης μεγάλο θέμα, η κανονικοποίηση της γραμμής, όπου ζητούμε η μελέτη για τη γραμμή Πάτρας-Πύργου-Κυπαρισσίας-Καλαμάτας να έχει και ορίζοντα και προσδιορισμό υλοποίησης όλου του έργου, γιατί υπάρχει μέχρι και την Πάτρα. Ακόμα ζητούμε στην προοπτική να υπάρξει ένταξη στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό το γενικότερο, αντίστοιχη κανονικοποίηση κι από την Καλαμάτα μέσω Τρίπολης στην Κόρινθο. Θεωρούμε μάλιστα ότι πρέπει κι εδώ να ξεκινήσει η μελέτη και να υπάρξει ένας χρονικός ορίζοντας υλοποίησης από την Κόρινθο προς τα κάτω και στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Επίσης στον κ.Στυλιανίδη θα ξαναδώσω και το διεκδικητικό μας υπόμνημα για το αεροδρόμιο, καθώς και για άλλα σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την υπόθεση συγκοινωνία στον ελληνικό νότο. Επίσης θα επαναφέρω το ζήτημα δημιουργίας διευθύνσεων Μεταφορών, εντελώς εκμηχανισμένων με τα τελευταία συστήματα Πληροφορικής προκειμένου να έχουμε καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και διαφάνεια στο όλο σύστημα.

Στον Πύργο Ηλείας το βράδυ για τον Σιδηρόδρομο.

Μετα την συνάντηση με τον ευρυπίδη Στυλιανίδη ο Νομάρχης Μεσσηνίας θα μεταβεί στον Πύργο Ηλείας όπου το βράδυ θα παραστεί σε μια ημερίδα που διοργανώνεται για το σιδηρόδρομο και θα καταθέσει ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, αλλά και ως Νομάρχης Μεσσηνίας τις καταγεγραμμένες θέσεις μας για το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής, αδιάκοπος και χωρίς εκπτώσεις. Αυτό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο σιδηρόδρομος και στην περιοχή μας, όπως και στα υπόλοιπα μέρη της πατρίδας μας, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας και συγκοινωνίας, οικολογικό, φιλικό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και πιστεύουμε με σωστό προγραμματισμό και διαχείριση των κονδυλίων και οραματική σχεδίαση, πράγματι μπορεί να ανταποκριθεί και να δώσει πάρα πολύ σπουδαίες λύσεις. Τέτοιο πιστεύουμε το μέλλον του σιδηροδρόμου και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε.
Η ΕΝΑΕ στα πλαίσια του συνεδρίου ΠΟΛΙΣ, που γίνεται κάθε δεύτερη χρονιά Νοέμβρη μήνα στη Θεσσαλονίκη, για τη φετινή χρονιά το θεματικό της ζήτημα θα είναι το ζήτημα του σιδηροδρόμου, για το οποίο έχουν συναινέσει ακόμη και οι Νομαρχίες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν ως μέσω το σιδηρόδρομο.

Φιλιατρά Νews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.