Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Να καταργηθούν τα διόδια Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα για όσο καιρό διαρκούν τα έργα.

Την κατάργηση των διοδίων στον Δρόμο Κόρινθο - Τρίπολη - Καλαμάτα για όσο καιρό διαρκούν τα έργα ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στο Α' Θερινό τμήμα της Βουλής ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει ότι οι πολίτες που κινούνται στο δρόμο αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και παράλληλα ταλαιπωρούνται εξαιτίας των έργων.

Πιο συγκεκριμμενα η ερώτηση που κατέθεσε ο κος Λαφαζάνης έχει ως εξής: ........

"Οι πολίτες που κινούνται στη διαδρομή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολης - Καλαμάτας.
Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου-Τρίπολης, λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας.

Συνέπεια αυτού είναι ότι η κίνηση γίνεται δύσκολη, πολύωρη και επικίνδυνη. Την περίοδο του καλοκαιριού, μάλιστα, η κατάσταση παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού φόρτου.
Ηδη στις λίστες της Τροχαίας καταγράφονται περιστατικά με συγκρούσεις και τραυματισμούς, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εγκυμονούνται σοβαρά πολύνεκρα τροχαία.

Οι ήδη δύσκολες συνθήκες επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο κατά τη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, όπου κατά διαστήματα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώνουν αυξημένα διόδια τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη εδώ και μήνες υφίστανται δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και μεγάλες βραδυπορίες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ. υπουργοί:
Προτίθενται να προχωρήσουν στην κατάργηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας, πολύ περισσότερο που οι συνθήκες σε αυτόν τον οδικό άξονα είναι επιεικώς απαράδεκτες;
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επιτάχυνση των σχετικών έργων προκειμένου να καταστεί πιο ασφαλής και χωρίς μεγάλες βραδυπορίες η διέλευση των αυτοκινήτων στον οδικό άξονα Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.