Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ξεκρέμαστοι..όσοι μπήκαν στην πρόωρη συνταξιοδότηση!

Τo ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται με το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών, επισημαίνει με ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σούλα Μερεντίτη.

Ειδικότερα στην ερώτησή της η Τρικαλινή βουλευτής αναφέρει τα εξής: ........

Από το καλοκαίρι του 2007, ένας σημαντικός αριθμός αγροτών και του νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Όμως, αν και έχουν περάσει περί τα δύο χρόνια, οι αγρότες αυτοί, όχι μόνο δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, αλλά δεν έχουν καν ενημερωθεί για την τύχη του αιτήματος τους.

Δεδομένου δε ότι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, να μισθώσουν τα χωράφια τους σε τρίτους και όχι εντός της οικογένειας τους, ή να παραχωρήσουν τα κτήματα τους, είναι ανεπάγγελτοι και χωρίς εισοδήματα αφού δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η εκκρεμότητα αυτή τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Επειδή πρόκειται για αρκετούς αγρότες στο νομό μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα με πολύ μικρά εισοδήματα, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Τι συμβαίνει με το νέο πρόγραμμα συνταξιοδότησης των νέων αγροτών;
2. Σκοπεύετε να ενημερώσετε τους αγρότες και πότε για την τύχη του αιτήματος τους; Θα τους καταβληθεί η σύνταξη ή θα πρέπει να επανέλθουν στην αγροτική τους δραστηριότητα;
3. Για ποιους λόγους καθυστερεί τόσο πολύ η διαδικασία;
4. Προτίθεται να ενισχύσει τους αγρότες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς της πρόωρης σύνταξης και σύνταξης Ο.Γ.Α.;

Πηγή: trikalaland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.