Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Στην τελική ευθεία το «Γεωργικό Κτηματολόγιο»

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το «Γεωργικό Κτηματολόγιο», όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκη, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Το Γεωργικό Κτηματολόγιο θα διασφαλίσει το αγροτικό εισόδημα και τις ενισχύσεις των αγροτών», οι οποίες -όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηγάκης- δεν πρόκειται να περικοπούν. Αυτό θα επιτευχθεί, είπε, με την αναβάθμιση των δύο μεγάλων οργανισμών που ήδη λειτουργούν, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ.

Συζητήσεις
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν «το γενικότερο νοικοκύρεμα του .......

υπουργείου», αλλά και τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα (27 βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο), τονίζοντας ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «προχωράει ένα τεράστιο πρόγραμμα ώστε να μπορέσει η ελληνική γεωργία να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απαιτήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την κτηνοτροφία (μέτρα ενίσχυσης για κτηνοτρόφους, απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για τις οικονομικές ενισχύσεις, επέκταση των καλύψεων από τον ΕΛΓΑ σε επιπλέον ζημιογόνα αίτια στα ζωικά κεφάλαια, μέτρα για την εξυγίανση των κυκλωμάτων εμπορίας κρεάτων και γάλακτος κ.λπ.), καθώς επίσης και το πρόγραμμα ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων στην ύπαιθρο, συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ.

Νομοσχέδιο
Το νομοθετικό έργο που προωθεί το υπουργείο περιλαμβάνει νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΘΙΑΓΕ, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΓΕΠ, καθώς επίσης και ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΦΕΤ και της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.