Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Αρτεμίσιο: "Τον Αύγουστο θα είναι έτοιμη η δεύτερη σήραγγα"

Τον Αύγουστο θα είναι έτοιμη η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο, σύμφωνα με δήλωση του Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κου Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Στο δελτίο Τύπου του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου αναφέρονται τα εξής:
«Στο πλαίσιο της τακτικής παρακολούθησης της πορείας εκτέλεσης των έργων του Δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, είχα συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τον υπουργό κ. Γεώργιο Σουφλιά, τον υφυπουργό κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, το γενικό γραμματέα κ. Δημοσθένη Κατσιγιάννη και τον υπεύθυνο διευθυντή Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Καρνέση.
Οι διαπιστώσεις είναι: .........


-Σε όλα τα τμήματα γίνονται εργασίες με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
-Η διαπλάτυνση με λωρίδα ασφαλείας στο τμήμα από Κόρινθο μέχρι Τρίπολη γίνεται διότι έτσι προβλέπεται να είναι όλα τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και θα τελειώσει το καλοκαίρι του 2010.
-Η δεύτερη Σήραγγα Αρτεμισίου θα είναι έτοιμη τον ερχόμενο Αύγουστο.
-Η σήραγγα Στέρνας μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2010.
-Το τμήμα Τρίπολη – Αθήναιο θα παραδοθεί το αργότερο στις 3-8-2010.
-Ο κόμβος στο Αθήναιο καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί μέχρι τέλος του χρόνου (31-12-2009), ώστε το τμήμα Αθήναιο – Λεύκτρο να λειτουργήσει μέσω του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών και όχι με προσωρινή σύνδεση.
-Το Αθήναιο – Λεύκτρο καταβάλλεται προσπαθεί να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο 2009, ώστε οι στροφές της Μεγαλόπολης σε λιγότερο από τρεις μήνες να αποτελούν πλέον παρελθόν.
-Το Λεύκτρο – Παραδείσια θα παραδοθεί το αργότερο το Μάρτιο του 2011.
-Το Παραδείσια – Τσακώνα μέχρι το καλοκαίρι του 2010, διότι γίνονται όλα από την αρχή. Δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης και τα μεταλλικά τμήματα της γέφυρας έχουν παραγγελθεί.
-Το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα κατασκευάζεται και καταβάλλονται ήδη οι απαλλοτριώσεις.
-Σε πρώτη προτεραιότητα είναι το τμήμα μέχρι το Ασπρόχωμα και στη συνέχεια η παράκαμψη της Καλαμάτας.
-Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Καρνέσης, η ΔΕΗ δεν καθυστερεί το έργο, από τις μετακινήσεις των στύλων, αφού σύμφωνα με το νόμο, υπάρχει διαδικασία προκαθορισμένη και προτεραιότητα πάντα.
Έχει δε το υπουργείο μέχρι τώρα καταβάλει στη ΔΕΗ 1 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Ριζόμυλος-Πύλος μέχρι Μεθώνη

Για το δρόμο από το Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη, που όπως είναι γνωστό εκπονείται η οριστική μελέτη, της οποίας τις διαδικασίες είχαμε ξεκινήσει από το 2007, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που μου έδωσε ο κ. Σουφλιάς, αφού σε λίγους μήνες παραδοθεί έτοιμη η μελέτη, θα προχωρήσει αμέσως στη δημοπράτηση, για κατασκευή πλέον και αυτού του σημαντικού οδικού άξονα για την ανάπτυξη του νομού μας.
Θέλω, για άλλη μία φορά, να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου στον υπουργό κ. Γεώργιο Σουφλιά, αλλά και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, γιατί το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, γιατί θα έχουμε σύντομα το δρόμο για τον οποίο δεκαετίες προσπαθούσαμε, γιατί ο νομός μας βγαίνει από την απομόνωση και μπαίνει στη λεωφόρο της εκρηκτικής ανάπτυξης».

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν θυμάμαι ποτέ ο κος Λαμπρόπουλος να ήταν Υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων έργων (ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.).
Προς τι η βιασύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας να ανακοινώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης σήραγγας στο Αρτεμίσιο???
Μήπως ο πρωθυπουργός έβαλε μπροστά τις εκλογές για το Φθινόπωρο (κατα τα μέσα Σεπτέμβρη όπως ακούγεται) και ο κος Λαμπρόπουλος βρήκε ευκαιρία να ανακοινώσει κάτι για ΚΑΘΑΡΑ ψηφοθηρικούς λόγους???????

Εχουμε πονηρό μυαλό. Τι να κάνουμε.
Δεν λέμε ότι είναι κακό που ολοκληρώνονται οι εργασίες στην δεύτερη σήραγγα. Απεναντίας μάλιστα που είναι πάρα πολυ καλό για όλους μας.
θα περιμέναμε όμως αυτή την ανακοίνωση από τα επίσημα "χείλη" του αρμόδιου υπουργείου (ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Κο Γιώργο Σουφλιά.

1 σχόλιο:

  1. Για το Δρόμο – Καρμανιόλα Κυπαρισσίας– Φιλιατρών Κουβέντα ;

    Όπως τους συμφέρει κάθε φορά …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.