Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Στα 66 ανέβηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της νέας γρίπης Α Η1Ν1 στη χώρα μας. Μέχρι χθες το απόγευμα τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδας, ανέβασε τον αριθμό στα 58. Σήμερα το πρωί έγινε λόγος από το Υπουργείο Υγείας για άλλους οκτώ ασθενείς ανεβάζοντας τα περιστατικά σε συνολικά 66 εκ των οποίων τα 23 έχουν ιαθεί πλήρως.

Για το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου τα κρούσματα αφορούν μια 42χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που ήρθε από την Αυστραλία, μια 16χρονη Αμερικανίδα υπήκοο και μία 46χρονη Ελληνοαμερικανίδα που ήρθαν από τις ΗΠΑ, ένα κορίτσι 3,5 ετών ελληνικής καταγωγής που .........

ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε από τις ΗΠΑ, έναν 61χρονο ελληνικής καταγωγής που ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε από τις ΗΠΑ, μια 23χρονη ελληνικής καταγωγής που ήρθε από την Αυστραλία, καθώς και μια 24χρονη Αμερικανίδα υπήκοο που έφτασε στη χώρα μας από τις ΗΠΑ.

Για το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου, πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα, ελληνικής καταγωγής, που επέστρεψε από ταξίδι στις ΗΠΑ, μία 19χρονη γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, που επέστρεψε από τη Μ. Βρετανία, ένα 18χρονο άνδρα, ελληνικής καταγωγής, που επέστρεψε από την Αυστραλία, ένα 15χρονο Αμερικανό υπήκοο που ήρθε από τις ΗΠΑ, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ελληνικής καταγωγής, που επέστρεψαν από ταξίδι στις ΗΠΑ και ένα 12χρονο κορίτσι, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε στενή επαφή με κρούσμα από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει πως η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως, ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όσον αφορά το θέμα του εμβολίου, η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι να χρησιμοποιούνται ενισχυμένα πανδημικά εμβόλια δηλαδή εμβόλια, που εμπεριέχουν έναν ενισχυτικό παράγοντα, ο οποίος αυξάνει γρήγορα την ποσότητα των αντισωμάτων στο σώμα μας και μας προστατεύει όχι μόνο από τον ιό αλλά και από πιθανές μεταλλάξεις του.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), υπάρχουν δύο εγκεκριμένα ενισχυμένα πανδημικά εμβόλια ως πρότυπα της Novartis και της GSK. Πρότυπο είναι ένα εμβόλιο που περιέχει έναν πιθανά πανδημικό ιό, μελετάται και εγκρίνεται με βάση αυτόν, αλλά μπορεί τελικά να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί για άλλους ιούς ανάλογα με την πανδημία.

Η ασφάλεια του εκάστοτε ενισχυτικού παράγοντα βασίζεται κυρίως στην κλινική εμπειρία, ενώ, όπως ανακοίνωσε η Novartis, ο ενισχυτικός παράγοντας MF59, που έχει δοκιμαστεί κλινικά σε 40 εκατομμύρια δόσεις, όταν προστίθεται στο εμβόλιο κατά της γρίπης διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να ανταποκριθεί στον εμβολιασμό.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.