Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Μεζούρες και ζυγαριές στα Δημοτικά για να μετρήσουν βάρος και ύψος των μαθητών!!!

Για δεύτερη χρονιά το υπ. Παιδείας βάζει σε δοκιμασία πολλούς μαθητές , καθώς θα πρέπει οι δάσκαλοι τους να τους μετρήσουν με μεζούρα το ύψος τους και με ζυγαριές το βάρος τους. Κι όλα αυτά για την αξιολόγηση των δεικτών υγείας των μαθητών και η βελτίωση των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας για την πρόληψη της παχυσαρκίας και τη βελτίωση της υγείας τους.Μάλιστα το υπ. Παιδείας καλεί τους διευθυντές των Σχολείων να μεριμνήσουν ώστε σε κάθε σχολείο να υπάρχει διαθέσιμη ζυγαριά και μετροταινία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. Παιδείας οι μετρήσεις θα γίνουν ως εξής:

ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ........


Για την αξιολόγηση θα χρειαστείτε μια ηλεκτρονική ζυγαριά και μία μετροταινία.

α) Μέτρηση του ύψους: Μετράμε το ύψος του μαθητή με τη βοήθεια της μετροταινίας, χωρίς υποδήματα, με τα πόδια κλειστά, το κορμί τεντωμένο, την πλάτη να ακουμπά στον τοίχο και το κεφάλι σε ευθεία γραμμή. Το καταγράφουμε στο πεδίο «Ύψος» με δύο (2) δεκαδικά ψηφία (πχ. 1,32 μέτρα)

β) Μέτρηση του βάρους: Η μέτρηση του βάρους γίνεται χωρίς υποδήματα και με ελαφρύ ρουχισμό. Καταγράφουμε την ένδειξη της ζυγαριάς στο πεδίο «Βάρος» με ένα (1) δεκαδικό ψηφίο (πχ. 38,2 κιλά)

γ) Μέτρηση της περιμέτρου μέσης: Η μέτρηση γίνεται με την μετροταινία στο ύψος του ομφαλού. Καταγράφουμε την ένδειξη της μετροταινίας στο πεδίο «Περίμετρος Μέσης» με ένα (1) δεκαδικό ψηφίο (πχ. 56,8 εκατοστά)

ΣΧΟΛΙΟ
Σιγά μην μετρήσουν στα αγόρια και το μόριο τους για να δουν τι μήκος και τι πάχος έχει???
Ήμαρτον θεέ μου.... Τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.