Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΜΜΕ. Ο θρόμβος της δημοκρατίας..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σκούζει ο ΔΟΛ δια των εκλεκτών του για την απώλεια του 2% . Πρόκειται για την μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων από τον τζίρο των εκδοτικών επιχειρήσεών του, για την οποία χρόνια τώρα ουδείς τον υποχρέωνε στην προσκόμιση παραστατικών. Αθροιστικά και για τους υπόλοιπους.

Από κοντά λοιπόν και η λάντζα του. Το γνωστό Κουρείο με τις σφουγγαρίστρες του.
Λάβροι έτσι επιτίθενται από κοινού στην αντιπολίτευση γιατί από θέμα το έκανε ανάθεμα, αλλά και σε εκείνους τους κυβερνητικούς βουλευτές που εμπρός την αντιπολιτευτική επίκληση της ονομαστικής ψηφοφορίας και την δημόσια έκθεσή τους κιότεψαν. Και λάκισαν.

Χαράς ευαγγέλια αντιθέτως στην Σωκράτους της «Καθημερινής Οικολογίας» που ο .......

Γιώργος Παπανδρέου πήρε υπό την αιγίδα του ως «Πράσινη Ανάπτυξη.»
Μαζί με αυτή παραδόξως και ο Νεοκοσμίτικος Δούρειος Τύπος της υποδόριας καθεστωτικής στήριξης. Η «εφημερίς» που δια των άλλοτε «εκατό συντακτών», δηλαδή του εξής ενός, του πατρός του κατ’ υπόθεση εργασίας σημερινού του ιδιοκτήτη, υπήρξε ο πρωτεργάτης του βρώμικου 89. Γλέντια και εδώ κάτω όμως από δυσδιάκριτους λόγους στην περίπτωσή τους.

Ή μήπως γιατί και με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ υπό την κατοχή του βρίσκεται μια εφημερίδα δίχως συντάκτες!!! Την «Χρυσή ευκαιρία» εννοώ. Τουναντίον για την «Καθημερινή της Οικολογίας» αυτοί είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. Έχει ως όμιλος ενταχθεί στο χρηματιστήριο όπου διά του νόμου 89 του 67 (αφορά τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις) απαλλάσσεται των φορολογικών υποχρεώσεών της. Δεν έχει κατά συνέπεια καμιά χρεία του χαριστικού 2%.

Κι όμως. Παρά τον μεταξύ τους αδυσώπητο πόλεμο, κρατούσαν πάντα στην άκρη του ματιού τους το ελκυστικότερο των θηραμάτων τους. Τους δημοσιογράφους. Εξαπέλυσαν έτσι από κοινού τα σκυλιά τους κατά ποιου άλλου;
Της εστίας που τους προστατεύει. Την ΕΣΗΕΑ που απέτρεψε στον ALFA και αλλού τις απολύσεις όλων εκείνων των ηρωικών συναδέλφων οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψή τους.
Κι αυτών και των σκανδάλων. Για να την διαλύσουν. Πως; Κατεδαφίζοντας τα οχυρά προστασίας τους. Τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Γνωρίζουν πως δίχως αυτά είναι ολοκληρωτικά εκτεθειμένοι στις αρπακτικές τους διαθέσεις για να τους τσακίσουν κάθε διάθεση αντίστασης. Και τι έκαναν; Με την δουλική συνηγορία των γνωστών συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ροζ πολτού, της εκσυγχρονιστικής γλίτσας, της κόκκινης δεξιάς και των γαλάζιων ερπυστριοφόρων, πέτυχε η κυβέρνηση την φονική για τους δημοσιογράφους ενοποίηση του συνταξιοδοτικού τους ταμείου με ανομοιογενείς εργασιακούς κλάδους, έτσι ώστε νομοτελειακά αυτό να διαλυθεί. Εδώ εμπλέκεστε εσείς.

Οι εκτός των τειχών. Επειδή αν αυτό διαλυθεί θα διαγραφεί από τις εργασιακές σχέσεις η έμμισθη εργασία μαζί με τις συλλογικές συμβάσεις για να ενταχθούν όλοι στην ανασφάλιστη λογική που ονομάζεται μπλογκ παροχής υπηρεσιών. Εργολαβίες.
Που για τον δημοσιογράφο σημαίνει ότι: Είναι ότι θέλει ο κύριός του να είναι. Κι αν τώρα αυτό συμβαίνει σε έναν περιορισμένο αριθμό Λυριτζήδων, Νταβανέλων Τρίμηδων Πρετεντέρηδων Τριανταφυλλοπουλαίων Τράγκηδων, Κουμπιάδων, Ελε(ει)νόπουλων, Χατζηνικολαίων και άλλων γραναζιών της καθεστωτικής μηχανής, απλώς φανταστείτε το αποτέλεσμα στην ενημέρωση στην περίπτωση που η «λαδιά» της κατ' αποκοπή εργασίας εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο.
Η ενημέρωση από ψυχή της δημοκρατίας θα μεταλλαχθεί σε θρόμβο της δημοκρατίας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.